Koningsdag 2024: deze steden moet je óóit hebben bezocht op Koningsdag!

Koningsdag 2024: deze steden moet je óóit hebben bezocht op Koningsdag!

Koningsdag 2024 komt er weer aan. Ben jij het beu om ieder jaar in je eigen dorp of stad Koningsdag te vieren en wil je écht feesten met Koningsdag 2024? In deze blog behandelen we verschillende steden door het hele land waar je zeker eens een bezoekje aan moet brengen. Koningsdag 2024 belooft in de onderstaande steden weer een groot succes te worden.

Hoe valt Koningsdag 2024?

Koningsdag 2024 is dit jaar op zaterdag 27 april, maar in veel plaatsen kun je ook op vrijdag 26 april al Koningsdag vieren. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om verschillende locaties te bezoeken tijdens Koningsdag 2024. Kijk daarom altijd even goed op welke dag de feesten of vrijmarkten plaatsvinden.

Voor welke steden is de meeste animo?

Hieronder zetten we de meest bezochte steden tijdens eerdere Koningsdagen per provincie op een rij. De onderstaande steden zijn absoluut het bezoeken waard tijdens Koningsdag 2024 en worden door mensen uit het hele land bezocht.

Noord-Holland

Koningsdag in Noord-Holland. Alles rondom de grachten kleurt oranje op Koningsdag 2023.

 • Koningsdag Amsterdam: Tijdens Koningsdag kleurt de binnenstad van Amsterdam weer compleet oranje, van de winkels tot de grachten. Uiteraard is het mogelijk om de kroegjes in de stad te bezoeken, maar er zijn daarnaast ook verschillende festivals die je kunt bezoeken zoals Loveland van Oranje en Oranjebloesem. Ook bij Koningsdag 2024 trekken er weer tienduizenden mensen uit stad en land naar Koningsdag Amsterdam voor een dag vol festiviteiten.
 • Koningsdag Alkmaar: Koningsdag Alkmaar staat bekend om zijn traditionele vrijmarkt, waar mensen hun tweedehands spullen verkopen en er heerst een feestelijke sfeer in de hele stad op Koningsdag 2024. Er zijn tal van activiteiten voor jong en oud, waaronder muziekoptredens, straattheater, kinderspelen en diverse markten. Ook de grachten en bootjes worden tijdens Koningsdag in Alkmaar volledig in het oranje gehuld.

Zuid-Holland

 • Koningsdag Rotterdam: In de havenstad is écht van alles te doen op Koningsdag 2024, van grote parades tot festivals. Een van de bekendste festivals tijdens Koningsdag in Rotterdam is het Kingsland Festival, waar onder meer Afrojack en Antoon optreden tijdens Koningsdag 2024. Dit jaar komt Koning Willem-Alexander ook nog eens naar Rotterdam om zijn verjaardag te vieren. Daarnaast is er de jaarlijkse Koningsdag Parade door de hele stad, die begint op het Stadhuisplein en eindigt op de Coolsingel. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om Koningsdag 2024 te vieren in Rotterdam!
 • Koningsdag Den Haag: Koningsdag in Den Haag valt voornamelijk op door de Koningsdagoptocht die jaarlijks georganiseerd wordt. Tientallen praalwagens en groepen trekken door de stad om er een geweldige Koningsdag 2024 van te maken. Daarnaast kun je natuurlijk de stad of één van de wijken induiken, waar straatfeesten, DJ's en livemuziek te vinden zijn. Tot slot is het mogelijk om op Koningsdag in Den Haag gratis naar het Life I Live Festival te gaan.

Zeeland

 • Koningsdag Goes: Bij de Koningsdag in Goes kun je naar het Kingsnight festival, waar weer een dikke line-up bekend is gemaakt. Genieten van de optredens van bijvoorbeeld Monica Geuze en Bizzey? Dan ben je bij Koningsdag Goes op het juiste festival. Daarnaast kun je naar de grootste vrijmarkt van Zeeland, waar je spulletjes kunt kopen en verkopen. In Zeeland trekken mensen massaal naar Goes om Koningsdag 2024 te vieren.

Limburg

Koningsdag in Maastricht is razend populair en trekt duizenden mensen.

 • Koningsdag Maastricht: Afgelopen jaar kleurde Maastricht tijdens Koningsdag helemaal oranje, onder meer omdat koning Willem-Alexander een ronde deed door de Limburgse stad. Bij Koningsdag Maastricht zullen mensen in 2024 voor ander vermaak zoeken, omdat de koning naar Rotterdam trekt. Zoals in veel steden zijn er tal van activiteiten en festiviteiten voor jong en oud. Koningsdag Maastricht is niet zomaar een plek om de verjaardag van de koning te vieren en dat is precies de reden waarom deze locatie in de lijst staat.
 • Koningsdag Sittard: In de nacht van Koningsdag 2024 kun je in Sittard genieten van de dikste deephouse, tech house en overige techno muziek. Koningsdag in Sittard wordt vooral drukbezocht door het Code Nassau festival op 26 én 27 april. Naast het drukbezochte festivalterrein Schootsvelden is ook de binnenstad tijdens Koningsdag in Sittard razend populair. Je kunt onder meer naar de oecumenische dienst in de St. Petruskerk om daarna mee te doen aan de kindervrijmarkt of verschillende sportactiviteiten. Koningsdag in Sittard is een dag vol met cultuur en muziek in de historische binnenstad. Voor een bezoekje aan een historische stad in Nederland is Sittard tijdens Koningsdag 2024 zeker een aanrader.

Gelderland

 • Koningsdag Arnhem: Een populair evenement van de Koningsdag Arnhem is de Koningsmarkt, waar verkopers met kraampjes van alles verkopen, van eten en drinken tot tweedehands producten. Ook zijn er met Koningsdag 2024 weer live muziekoptredens, straatartiesten en kinderactiviteiten in Arnhem. Naast de Koningsmarkt zijn er bij de Koningsdag in Arnhem vaak optochten door de straten van de stad, met mensen in het oranje en zwaaiend met Nederlandse vlaggen.
 • Koningsdag Nijmegen: Bij Koningsdag in Nijmegen kun je de verjaardag van koning Willem-Alexander vieren door te kijken naar de kleurrijke Koningsdagparade die door de binnenstad gaat en eindigt in het Hunnerpark om vervolgens te blijven hangen voor Oranjepop. Op Koningsdag 2024 kun je ook feesten op de Orange Party op het Koningsplein om te genieten van live muziek, DJ's en oranje gekleurde drankjes.

Overijssel

Koningsdag Enschede trekt duizenden mensen door het Qmusic Party FOUT! festival.

 • Koningsdag Enschede:  Dit jaar tijdens Koningsdag in Enschede kun je naar het Kingsnight Festival, De campus van de Universiteit Twente zal weer worden omgetoverd tot een uitbundig oranje paradijs, waar de meest extravagante feestartiesten zullen optreden en de beste muzieknummers ten gehore worden gebracht. Koningsdag Enschede zorgt er voor dat er tijdens Koningsdag en Koningsnacht volop feest is in het stadscentrum, waar iedereen gratis aan kan deelnemen.
 • Koningsdag Zwolle: Net als veel grote steden blijft Zwolle tijdens Koningsdag 2024 ook niet achter. Rondom Koningsdag kun je in Zwolle onder meer het tweedaagse Kingdance festival bezoeken. Daarnaast staat Koningsdag in Zwolle bekend om de gezelligheid in de stad, waar je op veel verschillende plekken in de Zwolse binnenstad kunt genieten van geweldige artiesten en DJ’s. Ben je niet zo van het feesten? Breng een bezoek aan de traditionele vrijmarkt of leg je eigen kleedje neer om spullen te verkopen.

Groningen

 • Koningsdag Groningen: Op Koningsdag in Groningen kun je al vanaf 7.00 uur 's ochtends terecht op het Noorderplantsoen voor de grootste vrijmarkt van de provincie. Voor de kinderen is er met Koningsdag 2023 een speciale markt te vinden in de Westerhaven. Naast de vrijmarkten kun je op zowel de Grote Markt als de Vismarkt lekker feesten en is er in het Stadspark een nieuwe editie van het populaire Kingsland festival waar tal van grote artiesten het Stadspark helemaal op hun kop zetten. Het Groningse volk komt tijdens Koningsdag in Groningen samen in de hoofdstad om het op gepaste wijze te vieren.

Utrecht

 • Koningsdag IJsselstein: Koningsdag in IJsselstein onderscheidt zich voornamelijk met de kinderbraderie in de binnenstad. De jarenlange traditie van een kinderbraderie móét hoe dan ook in stand blijven, zodat kinderen overtollig speelgoed en andere spullen kunnen verkopen. Verder hebben kinderen ruimte om ook op Koningsdag 2024 hun spel op een muziekinstrument te laten horen. Uiteraard is er ook bij Koningsdag in IJsselstein een plek om te feesten. Van 13.30 uur tot 23.00 uur komen er verschillende artiesten op het Vingerhoekhof om er een grandioos feest van te maken.
 • Koningsdag Utrecht: Koningsdag in Utrecht is een groot spektakel met vele festiviteiten en evenementen verspreid door de hele stad. Zo kun je met Koningsdag 2024 genieten van de vrijmarkt op verschillende locaties, waaronder het Janskerkhof, het Domplein en de Neude. Daarnaast zijn er tal van podia met livemuziek en andere activiteiten op diverse pleinen en in parken, zoals het Wilhelminapark. Voor de kinderen is er een speciale kinderrommelmarkt en zijn er diverse attracties en spelletjes te vinden. Kortom, Koningsdag in Utrecht is een feest voor jong en oud dat je niet mag missen.

Friesland

 • Koningsdag Leeuwarden: Koningsdag in Leeuwarden begint meestal met een grote rommelmarkt waar mensen op straat tweedehands spullen verkopen. Naast de rommelmarkt zijn er vaak muziekoptredens, optochten en andere culturele evenementen in de stad. Een populaire traditie in Leeuwarden is de "kleintje kermis", die plaatsvindt in het centrum van de stad met kermisattracties en spelletjes. Net als in veel andere steden komt het Kingsday festival met Koningsdag 2024 ook naar Leeuwarden. Zet Koningsdag Leeuwarden dus zeker eens op je lijstje om te bezoeken op de verjaardag van de koning.
 • Koningsdag Sneek: Koningsdag Sneek begint vrijwel altijd met een grote vrijmarkt, waar mensen hun tweedehands spullen verkopen. Daarnaast zijn er vaak optredens van lokale muzikanten, een kindervrijmarkt en verschillende sportieve activiteiten. Ook zijn er vaak botenparades op het Sneekermeer en in de grachten van de stad. In eerdere edities werd ook ‘skûtsjesilen’, een wedstrijd waarbij oude vrachtschepen met zeilen tegen elkaar strijden op de Friese meren, georganiseerd. Of het bij Koningsdag 2024 ook georganiseerd wordt, is de grote vraag.

Noord-Brabant

De straten zijn tijdens Koningsdag in Brabant enorm gevuld met mensen in oranje kleding

 • Koningsdag Eindhoven: Tijdens Koningsdag 2024 zijn er in Eindhoven verscheidene straatmarkten, live muziekoptredens, eetkraampjes en allerlei activiteiten voor alle leeftijden. Op Koningsdag in Eindhoven kun je daarnaast naar het gratis festival op het Stadhuisplein. Op 26 en 27 april vindt het Royal Dutch Eindhoven festival plaats met grandioze artiesten zoals Johnny 500 en de Loud x Fout. Naast de festiviteiten in het centrum zijn er meestal ook evenementen in de omliggende wijken, zoals kinderspelen en sportieve activiteiten.
 • Koningsdag Breda: In Breda weet je zeker dat je Koningsdag 2024 samen viert met je vrienden, de beste artiesten en 40.000 andere festivalliefhebbers. Zet het 538 Koningsdag festival in Breda maar vast in je festival agenda en geniet. Geen tickets weten te bemachtigen? Op Koningsdag is in Breda veel meer te doen dan alleen het 538 festival. In de binnenstad zijn onder meer vrijmarkten en podia te vinden, die gegarandeerd voor gezelligheid zorgen.

Flevoland

 • Koningsdag Almere: Voor Koningsdag kun je in Almere blijven, waar de festiviteiten zelfs al de avond ervoor beginnen! Op woensdag 26 april om 17.00 uur start de Almeerse Koningsnacht met vrijmarkten op de gebruikelijke pleinen in het centrum van Almere Centrum, Haven en Buiten, die doorgaan tot 17.00 uur de volgende dag. Op donderdag 27 april kun je ook het Lumièrepark in Almere-Stad en het Cascadepark in Poort bezoeken voor Koningsdag 2024. Er bestaat geen twijfel over, ook dit jaar hoef je Almere niet te verlaten voor een onvergetelijke Koningsdag!

Drenthe

 • Koningsdag Assen: Assen viert Koningsdag 2024 op 27 april met een uitgebreid familiefestival. De hele binnenstad kleurt oranje door de vrolijke vrijmarkt, terwijl het Koopmansplein transformeert tot een feestelijk familiefestival. Daarnaast kun je ook het Do It Yourselfpark bezoeken in de Gouverneurstuin. Kortom, er is genoeg te beleven tijdens Koningsdag in Assen voor het hele gezin! In Assen is met Koningsnacht daarnaast opnieuw een groot feest met diverse podia bij de horecapleinen.

Overige steden om te bezoeken met Koningsdag 2024

Naast de bovenstaande steden wordt er natuurlijk in meer plaatsen uitgebreid Koningsdag 2024 gevierd. We sommen de meest bezochte overige steden tijdens Koningsdag voor je op.

 • Koningsdag Haarlem
 • Koningsdag Leiden
 • Koningsdag Deventer
 • Koningsdag Amersfoort
 • Koningsdag Heerenveen
 • Koningsdag Emmen

Pre- en/of afterparty

Ervan uitgaande dat velen Koningsdag 2024 gaan vieren in de stad, ben je natuurlijk wel gebonden aan de openingstijden van de horeca. We kunnen ons maar al te goed voorstellen dat je graag voor de tijd wilt feesten met je vrienden en familie. Bij MaxiAxi kennen we namelijk genoeg feestbeesten die zowel voor als na de tijd willen feesten. De volgende producten zijn daar meer dan geschikt voor! Slide dus snel eens door de carrousel!

 

 

Koningsdag 2024 vieren!

Zoek je oranje kleding alvast op en vier Koningsdag 2024 in één van de bovenstaande steden. Heb je vragen over één van de producten uit de carrousel van hierboven? Onze productspecialisten staan voor je klaar.

Gerelateerde berichten
Een festival is natuurlijk geweldig leuk maar bij MaxiAxi houden we er ook wel van om het heft in eigen handen te nemen. Daarom helpen we jou met een aantal tips om zo je tuin om te kunnen toveren tot een klein festivalterrein. Lees gauw verder om kom alles te weten over het maken van je eigen festivalterrein! Wat heb je nodig? 1. Geluid Geen ...
Om je festival agenda 2024 helemaal te vullen, hebben we diverse te gekke festivals in het binnenland voor je op een rijtje gezet. Uiteraard mogen de meest bekende buitenlandse festivals ook niet ontbreken. Na het lezen van deze blog heb je gegarandeerd een bomvolle festival agenda voor 2024! Wat is festival agenda 2024? Van begin april tot en ...
Popfestivals zijn razendpopulair, maar door de vele popfestivals in 2024 kan het best een lastige keuze zijn welke festivals je zeker moet bezoeken. We zetten in dit blog daarom de vijf beste Nederlandse popfestivals in 2024 voor je op een rijtje. Met de festivals uit dit blog vul je jouw festivalagenda met te gekke popfestivals. #1 Paaspop - 29, ...
Wil jij dit voorjaar en deze zomer helemaal losgaan op een van de vele techno festivals, maar weet je nog niet welke? Geen probleem. Na het lezen van deze blog weet je precies welke techno festivals er zijn in 2024. We informeren je over de acht beste techno festivals, zodat jij weet waar je heen moet dit jaar! Beste techno festivals in Nederland ...

Gerelateerde producten

Chatten