Audio Technica naald op een platenspeler: nodig of niet?

Audio Technica naald op een platenspeler: nodig of niet?

Een Audio Technica naald zorgt ervoor dat platen met de beste geluidskwaliteit worden afgespeeld waardoor je het maximale uit zowel je platen als platenspeler haalt. De audiokwaliteit van een platenspeler met Audio Technica naald is voor iedere muziekliefhebber een genot. In dit blog leggen we je uit waarom jouw platenspeler een Audio Technica naald nodig heeft, zodat je zelf kunt beslissen of jij het nodig acht. 

Wat is een Audio Technica naald?

Een Audio Technica naald is een hoogwaardige naald die de informatie van een plaat veel gedetailleerder leest. Op deze manier weet je zeker dat je het maximale uit je LP’s en platenspeler haalt. Het doel van de Audio Technica naald is, zoals bij elke naald, om de groef van de plaat te 'lezen' en om te zetten in een beweging. Die beweging wordt omgezet in een elektromagnetisch signaal in het element en dit signaal is een zwakke versie het geluidssignaal wat naar een versterker gestuurd wordt.

Audio technica element is onmisbaar

Een Audio Technica element is onmisbaar voor de beste geluidskwaliteit op je platenspeler.

Met alleen een kwalitatief goede naald ben je er nog niet, ook een Audio Technica element is noodzakelijk voor de beste geluidskwaliteit. Het Audio Technica element is een elektromagnetische transducer en zet de mechanische beweging van de Audio Technica naald om in een elektrisch signaal. De combinatie van het Audio Technica element en de naald zorgt ervoor dat je geniet van de beste audiokwaliteit op je platenspeler.

Voordelen van een naald van hoge kwaliteit

Naast de beste geluidskwaliteit zijn er een aantal noemenswaardige voordelen. Om je een goed overzicht te geven van de voordelen, zetten we de belangrijkste voor je op een rijtje.

  • Gedetailleerd geluid: De Audio Technica naald en het bijbehorende element zorgen ervoor dat elk detail van de plaat wordt opgepikt. Dankzij de kwaliteit van het element en de naald zijn platenspelers zeer geliefd bij échte muziekliefhebbers. Een platenspeler met zo’n naald produceert over het algemeen een gedetailleerder geluid dan een model met een ‘normale’ naald.
  • Tot wel 1000 uur afspeeltijd: Dit type naald is een diamantnaald, wat inhoudt dat je over het algemeen 1000 uur zonder merkbare slijtage platen kunt afspelen met dezelfde Audio Technica naald. Deze 1000 uur is wel op de voorwaarden dat jouw plaat schoon en stofvrij is en dat de toonarm goed is afgesteld. Om je een goed beeld te geven: dit betekent dat je als je één plaat per dag luistert dat je na ongeveer drie jaar je naald zult moeten vervangen.

Platenspeler met Audio Technica naald kopen

We raden het onze klanten altijd aan om een platenspeler met Audio Technica naald te kopen. Met zo’n naald weet je simpelweg zeker dat jouw plaat met de beste geluidskwaliteit wordt afgespeeld. Heb je vragen over onze platenspelers met Audio Technica naald? Onze productspecialisten helpen je graag met het vinden van het juiste model.

Gerelateerde berichten
  1. Zo kies jij de beste platenspeler voor jou! Zo kies jij de beste platenspeler voor jou!
  2. 17x de beste platenspelers voor 2023 17x de beste platenspelers voor 2023
  3. Platenspelers vergelijken met MaxiAxi: dit zijn je opties! Platenspelers vergelijken met MaxiAxi: dit zijn je opties!
  4. De digitale platenspeler: al lang geen toekomstmuziek meer De digitale platenspeler: al lang geen toekomstmuziek meer

Gerelateerde producten

Chatten