Zichttermijn en retouren

Categorie details:Zichttermijn en retouren

Mijn artikel is defect. Wat nu?

Heel vervelend! Dat willen we natuurlijk graag oplossen. Je kunt het best contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen je graag.

Heb je al een idee wat het probleem is? Dat is voor ons handig om te weten. Ook is het handig om je bestelnummer bij de hand te houden.

Mijn artikel is beschadigd aangekomen. Wat nu?

Dat mag nooit. Uiteraard willen we dat netjes oplossen!

Om een goed beeld te krijgen van het probleem zouden we graag een paar duidelijke foto's ontvangen. Uiteraard van de beschadigingen maar ook van de doos zodat we kunnen zien of de beschadigingen eventueel tijdens transport zijn ontstaan.

De foto's mogen naar ons worden gemaild maar er zijn meer mogelijkheden. Deze vind je op de klantenservice pagina. uiteraard komen we er zo snel mogelijk op terug. Vermeld alsjeblieft ook je bestelnummer zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Hoe kan ik een artikel retourneren?

Is je bestelde artikel toch niet helemaal naar wens? Gelukkig heb je altijd 30 dagen bedenktijd. Je kunt een artikel dus uitproberen. Bovendien is retourneren helemaal gratis.

Neem in dat geval alsjeblieft contact op met onze klantenservice om een retournummer aan te vragen. Je krijgt dan ook verdere informatie over het retourneren. Vermeld alsjeblieft je bestelnummer zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

We zijn trouwens wel altijd benieuwd waarom je een artikel wilt retourneren. Misschien kunnen we met die informatie onze artikelen of informatie op de website verbeteren. Dat horen we dus graag.

Wat is mijn retournummer?

Om een retournummer aan te vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice. Je krijgt dan naast je retournummer ook verdere informatie over het retourneren. Vermeld in deze mail alsjeblieft je bestelnummer zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

We zijn natuurlijk wel benieuwd waarom je een artikel wilt retourneren. Misschien kunnen we met die informatie onze artikelen of informatie op de website verbeteren. Dat horen we dus graag.