ASMR Microfoon

Met een ASMR microfoon heb je alles in huis om mee te doen met de online hype, waarbij een tintelend en rustgevend gevoel wordt opgewekt. Over het algemeen kan je vrijwel alle studio microfoons gebruiken als ASMR microfoon, maar met het ene model werkt het beter dan met een ander model. Een ASMR microfoon is supergevoelig waardoor fluisteren, tikken of kraken goed opgenomen kunnen waardoor de geluiden duidelijk over komen in je ASMR video’s.

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 31

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Microfoon toepassing
    ASMR
Filteren

Producten 1-24 van 31

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Studio microfoons
🎙Wat is een studio microfoon?

Zoals de naam al enigszins doet vermoeden worden studio microfoons gebruikt voor studio toepassingen. Studio microfoons nemen geluid in hoge kwaliteit op zodat alle karaktereigenschappen van bijvoorbeeld een stem, gitaar of piano duidelijk te horen zijn. Door deze eigenschappen worden deze microfoons in studio's gebruikt voor opnames. Zo zijn studio microfoons erg geschikt voor het opnemen van bijvoorbeeld zang, podcasts en het opnemen van diverse instrumenten.

💡Wat is een condensator microfoon?

Een condensator microfoon wordt veel in studio's gebruikt, doordat een condensator microfoon zich focust op het opnemen van een zo zuiver mogelijk geluid. Dit soort microfoons hebben een flinterdun membraan en een achterplaatje. Tussen deze twee onderdelen is een spanningsveld gecreëerd, wat door het bewegen van het membraan wordt omgezet in een elektrisch signaal. Deze methode zorgt ervoor dat dit soort microfoons vrijwel alle details opvangen en dat maakt ze erg geschikt voor studio gebruik. Een condensator microfoon heeft altijd fantoomvoeding nodig om te kunnen werken.

🎮 Is een studio microfoon geschikt als gaming microfoon?

Wanneer je op zoek bent naar een gaming microfoon heb je met een studio microfoon de juiste mic gevonden. Om je gaming microfoon gemakkelijk te kunnen aansluiten op je gameconsole of computer kun je het beste gaan voor een studio microfoon met USB aansluiting. Met een USB gaming microfoon plug je ‘m via een USB B naar USB A in je gameconsole of computer en is de mic klaar voor gebruik.

🔌 Welke aansluiting heeft je studio microfoon nodig?

De meest gebruikelijke manier om een opname te maken met een studio microfoon is met XLR en een audio interface of mixer. Er zijn echter ook veel studio microfoons met USB- of jackaansluiting. Welke aansluiting jouw studio microfoon nodig heeft, moet je vaststellen door te bepalen hoe je ‘m wilt gebruiken. Wanneer je een audio interface of mixer gebruikt, is een XLR-aansluiting het meest gebruikelijk. Bij een gaming setup is een USB microfoon het meest geschikt.

🎶 Wanneer gebruik je een studio microfoon?

Een studio microfoon wordt in veel verschillende situaties gebruikt, maar vooral bij muziekproducties, het gamen of tijdens het thuiswerken. Bij een muziekproductie gaat het vooral om producties met bijvoorbeeld zang, akoestische gitaren, violen en blaasinstrumenten.

❓Wat is de beste studio microfoon?

Er is niet per sé één beste studio microfoon. Om de keuze voor de beste studio microfoon te kunnen maken, is het belangrijk om te kijken in welke situatie je de microfoon wilt gebruiken. Voor een gamer is het bijvoorbeeld een stuk handiger om een studio microfoon met USB aansluiting te hebben, omdat deze gemakkelijk te verbinden zijn. Wanneer je echter kwalitatief goede opnames wilt maken met bepaalde instrumenten en zang is een model met XLR de beste studio microfoon. Hierbij heb je nog wel een audio interface of mixer nodig om een opname te kunnen maken.

Wat is een ASMR microfoon?

Een ASMR microfoon is een bepaald type studio microfoon en staat bekend om de gevoeligheid. Door de gevoeligheid is dit type in staat om zowel alle hoge als lage frequenties goed op te vangen, waardoor alle trillingen worden omgezet in erg gedetailleerd geluid. Doordat een ASMR microfoon zich over het algemeen focust op geluid in de hoogst mogelijke audiokwaliteit komt er zelfs bij fluisteren, tikken of kraken geluid uit de microfoon.

Wat houdt ASMR in?

ASMR is de afkorting voor ‘Autonomous Sensory Meridian Response’ en staat voor alle geluiden die voor een rustgevend en tintelend gevoel zorgen. Hierbij kun je denken aan geluiden zoals gefluister, gekraak of getik. Het gevoel van ASMR kun je vergelijken met kippenvel en loopt van je hoofd, langs je ruggenmerg en wordt vervolgens door je hele lichaam verspreid. De geluiden die worden opgenomen met een ASMR microfoon geven veel mensen een fijn gevoel, maar er zijn ook veel mensen die juist het tegenovergestelde ervaren.

Hoe werkt een ASMR microfoon?

De werking van een ASMR microfoon is exact hetzelfde als bij een studio of condensator microfoon. In het door ons eerder geschreven blog het vinden van een geschikte microfoon leggen we precies uit hoe een studio/condensator microfoon werkt. Lees daarom dit blog voor de precieze werking van een ASMR microfoon.

Hoe sluit je dit type microfoon aan?

Je koppelt je microfoon met een XLR-kabel of 3,5 mm jack aan je audio interface of mixer. Vervolgens sluit je het externe apparaat aan op je computer via een USB-kabel. Wanneer je nu de microfoon selecteert op je computer als audio-invoer wordt er een opname gemaakt. Het is ook mogelijk om een studio microfoon met USB-aansluiting te hebben. Deze variant heeft geen audio interface of mixer nodig, waardoor je ‘m rechtstreeks op je computer of laptop kunt aansluiten.

ASMR microfoon kopen

Een ASMR microfoon laat jouw luisteraars genieten van rustgevende geluiden. Bestel vandaag en wij zorgen dat je ‘m razendsnel in huis hebt. Heb je nog vragen over de werking van een ASMR microfoon? Onze productspecialisten staan dagelijks voor je klaar.

Chatten