Dasspeld microfoon draadloos

De draadloze dasspeld microfoon wordt veel gebruikt voor bijvoorbeeld presentaties en tv shows. De draadloze dasspeld microfoon wordt gemakkelijk aan de kraag van een shirt of overhemd bevestigd waardoor deze onopvallende microfoon het stemgeluid goed kan oppikken. Ideaal voor vele toepassingen! Bekijk snel het assortiment draadloze dasspeld microfoons!

Filteren
Filteren

13 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Type microfoon
    Dasspeld microfoon
Filteren

13 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Draadloze microfoons
🎤 Wat zijn de voordelen van een draadloze microfoon?

Het grote voordeel van een draadloze microfoon is dat je geen last meer hebt van een kabel. Je hebt hierdoor heel veel bewegingsvrijheid. Ook kan je een draadloze microfoon makkelijker overhandigen aan je publiek om bijvoorbeeld vragen te laten stellen.

🔛 Wat is het bereik van een draadloze microfoon?

Gemiddeld genomen is het bereik van een draadloze microfoon tussen de 20 en 30 meter. Echter verschilt het bereik van een draadloze microfoon wel per type microfoon maar en is het bereik ook zeker afhankelijk van de omgeving. Het is namelijk belangrijk dat je tussen de microfoon en ontvanger zo min mogelijk obstakels hebt staan. Je wilt namelijk niet het signaal blokkeren. 

🔎 Wat is het verschil tussen UHF en VHF?

Het grote voordeel van een VHF-signaal is dat het minder energie kost. De batterijen of accu gaan hierdoor langer mee. Daarnaast is VHF(Very High Frequency) vaak goedkoper en hierdoor ontzettend in trek bij hobbymatig en semiprofessioneel gebruik. UHF staat voor Ultra High Frequency en wordt voornamelijk gebruikt voor professionele doeleinden. Door de hoge frequentie kun je in de UHF-band meerdere draadloze microfoonsystemen naast elkaar gebruiken waardoor je dus met meerdere personen gebruik kan maken van draadloze microfoons.

💸 Wat kost een draadloze microfoon?

De prijzen van draadloze microfoons lopen erg uiteen, een simpele variant is al voor ongeveer €40.- te verkrijgen terwijl duurdere varianten honderden euro’s kunnen kosten. Zoals je van MaxiAxi gewend bent kan je bij ons terecht voor betaalbaar licht en geluid. Hierdoor kan je kiezen voor draadloze microfoons tegen een hele scherpe prijs maar ook voor professionele draadloze microfoons die perfect te gebruiken zijn tijdens een presentatie, speech of optreden. Naast draadloze handheld microfoons kan je bij ons ook terecht voor de bekende headsets, hierdoor zijn je handen altijd vrij.

🔝 Wat is de beste draadloze microfoon?

De beste draadloze microfoon vinden is nog niet altijd even gemakkelijk. Wat de beste draadloze microfoon is verschilt namelijk voor iedereen. Voor tijdens het zingen is een draadloze handmicrofoon bijvoorbeeld de beste keuze maar tijdens presentaties of tv shows zijn draadloze dasspeld microfoons of headset microfoons weer een betere keuze. Bekijk dus goed in welke situaties de microfoon gebruikt wordt om zo de beste draadloze microfoon te vinden. 

📶 Welke frequentie draadloze microfoon?

Een draadloze microfoon set kan op meerdere frequenties werken. De exacte frequentie waarop je draadloze microfoon werkt, verschilt per model. Draadloze VHF-sets werken van 30 Mhz tot 300 Mhz en UHF-systemen werken van 300 Mhz tot 3000 Mhz. 

Hoe werkt een dasspeld microfoon draadloos?

Een dasspeld microfoon draadloos werkt in de basis niet heel anders dan een normale draadloze microfoon. Ook het draadloze dasspeld microfoon systeem werkt met een zender en een ontvanger. Een klein microfoontje wordt aan de kraag van een kledingstuk vastgemaakt en aangesloten op de zender. Vaak maak je de zender (ook wel beltpack genoemd) aan je broekriem vast waardoor deze niet opvalt en toch bij je blijft. De ontvanger wordt aangesloten op een mengpaneel of geluidsinstallatie en met behulp van radiofrequenties wordt het signaal van de zender naar de ontvanger gestuurd. De ontvanger geeft dit signaal dan weer met behulp van een kabeltje door aan het mengpaneel of de
geluidsinstallatie.

De draadloze lavalier microfoon: verschillend of hetzelfde?

De term dasspeld microfoon verwijst niet direct naar het complete draadloze systeem maar naar het daadwerkelijke microfoontje dat wordt gebruikt. Vaak wordt het ook wel een lavalier microfoon genoemd. De term dasspeld komt voort uit het feit dat dit soort microfoon in eerste instantie voornamelijk aan stropdassen werd bevestigd. De benaming lavalier microfoon verwijst naar een gebruikelijke benaming voor kleine hangers die aan een halsketting zijn bevestigd. Beide termen verwijzen dus naar de plek waarop de dasspeld/lavalier microfoon wordt bevestigd.

De voordelen van een dasspeld microfoon draadloos

Voor een breed scala aan toepassingen is de draadloze dasspeld microfoon erg geschikt. Denk bijvoorbeeld aan toneelstukken, maar ook tv-programma's, toespraken en presentaties. De grootste voordelen van de draadloze dasspeld microfoon zijn:

  • Nagenoeg onzichtbaar: zeker voor tv-toepassingen is een microfoon normaal gesproken niet mooi om groot in beeld te hebben. De dasspeld microfoon draadloos valt nauwelijks op en is daardoor een perfecte audio oplossing voor situaties waarin het gebruik van een grote(re) microfoon niet wenselijk is.
  • Perfect voor spraak: De draadloze dasspeld microfoon is voornamelijk geschikt voor spraak en situaties waarin niet enorm veel bewogen wordt door de gebruiker van de microfoon. Denk bijvoorbeeld aan talkshows of interviews maar ook een presentatie op een grote beurs.
  • Gebruiksgemak: Een groot voordeel van de dasspeld microfoon draadloos is dat de gebruiker geen microfoonervaring nodig heeft. Waar in andere situaties microfoontechniek erg belangrijk is voor de kwaliteit van het geluid is deze techniek minder hard nodig bij de draadloze dasspeld microfoon. Degene die de microfoon draagt hoeft dus nagenoeg geen rekening te houden met de microfoon.

Dasspeld microfoon draadloos kopen

De dasspeld microfoon draadloos is een ideale audio-oplossing in veel situaties. Mocht je nog vragen hebben over de draadloze dasspeld microfoons dan kan je altijd terecht bij een van onze productspecialisten. Zij helpen je graag bij het vinden van het beste model voor jouw situatie of toepassing. Ben je er al over uit en weet je welk model draadloze dasspeld microfoon je wil? Bestel dan snel en ontvang je bestelling nog razendsnel in huis.

Chatten