Dreadnought gitaren

Een gitaar is misschien wel het populairste instrument ter wereld. Vrijwel iedereen heeft er ooit van gedroomd om gitaar te kunnen spelen. Je kunt bij ons terecht voor een uitgebreid aanbod. Koop je favoriete model en ga het muzikale avontuur aan! Het leren spelen van gitaar is nog nooit zo dichtbij geweest. 

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 117

Van laag naar hoog sorteren
  1.  

  2.  

  3.  

Filteren

Producten 1-24 van 117

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Gitaren
🔝 Welke gitaar is het best voor beginners?

Het maakt niet zoveel uit of je nou met een elektrische of akoestische gitaar begint. Het is vooral belangrijk dat jij kiest voor een gitaar die het best past bij de muziekstijlen die je graag wil spelen.

🔢 Hoeveel snaren heeft een gitaar?

Veruit de meeste gitaren hebben 6 snaren. Er zijn echter ook modellen die meer snaren hebben zoals 7, 8 of 12 snaren. Voor de meeste gangbare muziek wordt de 6 snarige gitaar het meeste gebruikt.

🎓 Hoe stem je een gitaar?

Je stemt de gitaar door aan de stemmechanieken te draaien. Daarmee wijzig je de spanning van de snaar. Het stemmen van een gitaar kan in het begin ontzettend lastig zijn. Elke snaar moet op een andere toonhoogte worden gespannen. Door een snaar strakker te draaien vergroot je de spanning die op een snaar komt te staan waardoor de klank hoger wordt. Voor de beginner is het 'op het gehoor' stemmen vaak te lastig en daarvoor zijn er stemapparaatjes die je kunnen helpen.

🕑 Hoe snel kun je gitaar leren spelen?

Je kan de basis van het gitaar spelen vrij snel leren. Met 3 simpele akkoorden kan je al heel veel popnummers spelen. Wanneer je echt goed wil worden zal je echter veel moeten oefenen en dit kost natuurlijk wel aardig wat tijd.

De voordelen van een dreadnought gitaar

De dreadnought gitaar staat bekend om zijn relatief luide sound met heldere lage tonen. Dit komt doordat de klankkast van een dreadnought relatief groot is. Hierdoor is de dreadnought gitaar een fijne allround gitaar en ook erg geschikt voor beginners. De dreadnought gitaar is in te zetten bij meerdere speelstijlen omdat de gitaar namelijk erg goed klinkt bij het spelen van losse noten, akkoorden klinken echter ook fantastisch op dit model. 

Dreadnought gitaar kopen?

Op zoek naar een dreadnought gitaar? Dan ben je bij MaxiAxi aan het juiste adres. Bestel je dreadnought gitaar op werkdagen voor 22.00 en ontvang je gitaar de volgende dag nog. Zo kan je snel beginnen met spelen op je dreadnought gitaar. 

Chatten