Draagbare radio

Met een draagbare radio luister je altijd en overal naar je favoriete muziek. Onze draagbare radio’s beschikken over de DAB+-functie waardoor je standaard geniet van de hoogste geluidskwaliteit. Neem snel een kijkje tussen onze draagbare radio’s!

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 26

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Extra opties
    Draagbaar
Filteren

Producten 1-24 van 26

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over DAB radio's
📻 Wat is DAB radio?

De afkorting ‘DAB’ radio staat voor Digital Audio Broadcasting en is een digitale vorm van radio. De digitale signalen worden verstuurd via de ether (via de lucht). Doordat het digitale signalen zijn, heb je geen last van ruis of gekraak. Hierdoor kun je met een DAB radio altijd genieten van de beste geluidskwaliteit.

📡 Is DAB radio overal te ontvangen?

De kanalen op een DAB radio zijn in bijna heel Nederland (97%) te ontvangen. Welke kanalen je precies kunt ontvangen, verschilt per regio. Veel grote kanalen zijn wel in meerdere regio’s te ontvangen. Om te kijken welke zenders je kunt ontvangen, moet je een autoscan op je DAB radio uitvoeren.

🌍 Werkt DAB in het buitenland?

Op een DAB radio is het nog niet mogelijk om Nederlandse radiostations in het buitenland te ontvangen. Ook buitenlandse radiostations zijn in Nederland niet te ontvangen. Het is wel mogelijk om met een DAB radio naar de lokale stations te luisteren in het land waar je bent. Wanneer je een DAB radio met wifi hebt, is het wel mogelijk om je favoriete radiostation te ontvangen. Hiervoor moet je wel verbonden zijn met een wifiverbinding.

🔧 Hoe stel je DAB radio in?

Als een DAB radio voor het eerst wordt aangesloten op de stroomvoorziening, zal de DAB+-functie automatisch worden ingeschakeld. De radio zoekt direct naar geschikte zenders. Deze zenders worden ook automatisch opgeslagen. Op veel van onze modellen kun je gemakkelijk nieuwe zenders zoeken door op ‘scan’ te drukken. Je dient op ‘scan’ te drukken tot ‘scanning’ op je display verschijnt. Voor de duidelijkheid: dit kan op elk model variëren.

💰 Wat kost een DAB radio?

De prijs van een DAB radio varieert per model en de mogelijkheden van de radio. Bij MaxiAxi.com variëren de prijzen van een DAB radio van een paar tientjes tot ruim honderd euro. De prijs van een DAB plus radio bij MaxiAxi ligt gemiddeld tussen de 60 en 80 euro, maar varieert door de steeds vernieuwende functies en hardware.

🗓 Vanaf wanneer wordt alle radio DAB radio?

FM-radio blijft in ieder geval tot 2035 bestaan, dankzij recent toegekende uitzendlicenties met een duur van twaalf jaar. Hoewel de toekomst van de analoge radio steeds onzekerder wordt, zijn er voorlopig nog geen plannen om FM uit te schakelen. In Europa zijn al wel een aantal landen die hun FM-netwerken hebben afgeschakeld. Onder meer Noorwegen werkt sinds 2017 enkel nog met een digitaal signaal.

Pluspunten draagbare DAB+ radio

In ons assortiment vind je draagbare DAB+ radio’s in verschillende soorten en maten. Om je een goed overzicht te geven van de pluspunten van dit model zetten we deze voor je op een rij. 

  • Accu of batterijen: Een draagbare DAB+ radio is standaard voorzien van accu of werkt op batterijen waardoor je ‘m niet in de buurt van een stopcontact te plaatsen en je ‘m dus ook buiten de deur kunt gebruiken.
  • Altijd en overal te gebruiken: De meest bekende reden om een draagbare DAB+ radio aan te schaffen is het meenemen van de radio. Dit model is namelijk een compacte DAB radio die altijd en overal te gebruiken is. Van het luisteren naar muziek in de caravan tot in de kleedkamer van je voetbalclub.
  • Sleeptimer: Een tweede belangrijk voordeel van draagbare DAB+ radio’s is de sleeptimer. Naast het makkelijk verplaatsen is het ook ideaal om in je slaapkamer te zetten. Alle modellen met accu of batterijen zijn namelijk voorzien van een sleeptimer. Hiermee kun je een tijd instellen en vanaf dat moment stopt de radio vanzelf met het afspelen van muziek.
  • Voorkeuzezenders: Ook het instellen van voorkeuzezenders wordt vaak gezien als een pluspunt. Alle draagbare DAB+ radio’s kunnen namelijk een aantal voorkeuzezenders vastzetten in het geheugen waardoor je ze niet telkens op hoeft te zoeken.

Draagbare radio vol functionaliteiten

Een draagbare radio bij MaxiAxi.com heeft een overvloed aan functionaliteiten zoals Bluetooth, wifi en FM. Zo zijn alle draagbare radio’s voorzien van Bluetooth en FM. Bluetooth zorgt ervoor dat je altijd jouw favoriete playlist kunt afspelen terwijl je met FM juist naar je favoriete radiostation kunt luisteren. Een aantal draagbare radio’s hebben ook de mogelijkheid om te verbinden met wifi waardoor je altijd bereik hebt als je wifiverbinding goed is. Bovendien kun je door de wifi-functie niet alleen Nederlandse radiostations ontvangen, maar ook je favoriete zenders uit het buitenland. Dit zorgt ervoor dat je tot wel dertigduizend kanalen kunt ontvangen.

Gebruiksduur van een portable radio

Hoelang een portable radio exact te gebruiken is hangt af van een aantal factoren. Zo is het belangrijk om te weten dat de gebruiksduur en het volume hand in hand gaan met elkaar. Wanneer je urenlang je volume volledig openzet dat je portable radio minder lang meegaat dan wanneer je je geluidsvolume niet volledig opendraait. Maar over het algemeen kun je altijd wel een paar uur achterelkaar muziek luisteren op je portable radio. 

Draagbare radio bestellen?

Kies je favoriete draagbare radio, plaats je bestelling en wij zorgen dat je bestelling razendsnel wordt bezorgd! Heb je toch nog vragen over een draagbare radio of heb je advies nodig over een ander product, zoals een platenspeler of karaokeset uit de home & HiFi-categorie? Onze productspecialisten staan graag voor je klaar om je te voorzien van passend advies!

Chatten