Welke mobiele geluidsinstallatie heb ik nodig?

Welke mobiele geluidsinstallatie heb ik nodig?

Het kan ondertussen niemand meer ontgaan zijn, het is officieel zomer :) Het is dus tijd om naar buiten te gaan en optimaal te genieten van de zon, de zwoele zomeravonden en jouw playlist vol met zomerse muziek. Maar.. Welke mobiele geluidsinstallatie heb je nou nodig om jouw zomer onvergetelijk te maken? In deze blog vertellen wij jou alles wat je moet weten om je zomer compleet te maken.

Een goede vraag die wij bij de klantenservice van MaxiAxi met enige regelmaat krijgen. Nu de zomer in aantocht is vinden wij het hoog tijd om hier wat meer duidelijkheid in te verschaffen. In deze blog leggen wij jou uit welke soorten er zijn, waar ze voor worden gebruikt en welke functies je echt niet mag missen! Wil jij er een onvergetelijke zomer van maken? Dan is deze blog echt wat voor jou!

Optie 1: de mobiele speaker

Een mobiele geluidinstallatie zorgt voor voldoende volume om een feestje in de tuin te voorzien van goede muziek. Kortom, voor een echt feestje heb je een mobiele geluidsinstallatie nodig en geen (kleine) bluetooth speaker. Een mobiele geluidsinstallatie, ook wel mobiele speaker genoemd, is altijd een actieve speaker. Het verschil tussen een actieve- en een passieve speaker is dat de versterker bij een actieve speaker ingebouwd is. Dit zorgt dat je geen losse versterker nodig hebt, ideaal dus als je de luidspreker overal wilt kunnen gebruiken. Je moet dan natuurlijk wel zorgen dat je een actieve speaker op accu hebt!

Optie 2: de bluetooth speaker

Er zit zeker een verschil tussen de mobiele speaker en de bluetooth speaker. Een bluetooth speaker is namelijk compacter en geeft minder volume. Maar veel mobiele speakers hebben ook de mogelijkheid om met bluetooth muziek af te spelen. Een bluetooth speaker is niets meer dan een speaker met bluetooth functie.

De functies van een professionele mobiele geluidsinstallatie

Er zijn ontzettend veel professionele mobiele geluidinstallaties en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Zorg dus dat je altijd goed weet wat je nodig hebt en hou de functies in de gaten. De functies waar jij deze zomer het meest plezier aan gaat beleven zijn:

Bluetooth: Yes, kies altijd voor bluetooth! Je kan dan gemakkelijk jouw favoriete nummers via je telefoon afspelen. Is er iemand anders die zegt een betere muzieksmaak te hebben? Dan kan de verbinding gewoon overgenomen worden! Met een drankje op wil je ze namelijk niet bij jouw laptop of tablet in de buurt hebben.

USB en SD opening: Zeker een aanrader. Kies je favoriete muziek uit en zet het op een USB stick of SD kaart. Deze plaats je in de mobiele geluidinstallatie en je kan van start gaan. De functie zal je in praktijk waarschijnlijk minder gebruiken dan de bluetooth functie.

Microfoon: Tuurlijk, halverwege het feestje is er altijd wel iemand die mee wil gaan zingen. Zorg dus dat je kiest voor een mobiele geluidsinstallatie met microfoon ingang. TIP: Wij hebben een aantal toffe installaties waar je een microfoon bij cadeau krijgt!

Lichteffecten: Wil je echt de show stelen? Dan hebben we een groot aantal speakers met lichteffecten waarmee je het feest echt compleet maakt! Zeker als je na een gewonnen wedstrijd een feestje in de kleedkamer wilt geven.

Meest gestelde vragen rondom de mobiele geluidsinstallatie

De productspecialisten van MaxiAxi.com worden regelmatige gebeld door mensen met vragen. Daarom zetten we voor jullie drie veelgestelde vragen over een professionele mobiele geluidsinstallatie op een rijtje.

Waar moet je nog meer opletten?

Je weet nu welke functies belangrijk zijn maar er zijn nog een aantal belangrijke punten waar je op moet letten, zoals het formaat van de speaker. Maakt dat uit? JA! Het inch formaat zegt namelijk iets over de woofer. Hoe groter de woofer hoe harder het volume! Om je wat houvast te geven, de meest gebruikte formaten zijn 8 inch, 10 inch, 12 inch en 15 inch. Wil je de mobiele speaker in huis gebruiken? Dan is 4 of 5 inch prima!

Wil je echt een knalfeest geven?

Soms is één speaker niet voldoende om het dak eraf te krijgen, spreekwoordelijk dan he, wij zijn niet verantwoordelijk voor uit de hand gelopen feestjes ;). De meeste speakers zijn voorzien van een lijnuitgang waarop je een tweede mobiele speaker kunt aansluiten. Indien deze tweede speaker ook een lijningang heeft kun je er zelfs weer een derde op aansluiten, enzovoort.

Hoe zit het met de accu?

Een veelgestelde vraag is hoe lang je met een volle accu kan doen. Dit verschilt behoorlijk per mobiele luidspreker en is vrij lastig te zeggen omdat iedere mobiele geluidsinstallatie anders is. Wat de meeste mensen niet weten is dat het volume hier een belangrijk rol in speelt. Hoe harder het volume, hoe meer energie er gebruikt wordt en hoe sneller de accu leeg is. Dit geldt ook voor allerlei andere functies zoals het gebruik van een microfoon.

De beste mobiele geluidsinstallatie volgens onze experts

Wil je gewoon thuis een beetje muziek kunnen luisteren dan is een relatief simpele installatie van zo’n 100 tot 150 watt vaak al wel voldoende. Wil je een tuinfeestje geven, dan heb je een grotere installatie nodig. Bij dit soort installaties praat je vaak over vermogens van 600 watt of meer.

Het ligt er natuurlijk ook aan waar je de mobiele speaker wilt gaan gebruiken. Ga je regelmatig naar het strand en wil je daar genieten van de beste zomerhits? Dan moet je natuurlijk geen speaker kiezen van 15 kilo. Om het je gemakkelijk te maken hebben wij een top 3 mobiele geluidsinstallaties voor een knalfeest en een top 3 mobiele geluidsinstallaties voor op het strand samengesteld!

Top 3: mobiele geluidsinstallaties met bluetooth voor een knalfeest

1. Vonyx SPJ-PA915 mobiele geluidsinstallatie
2. Vonyx AP1500 PA mobiele geluidsinstallatie
3. Fenton FT12JB Karaoke speaker

Top 3: Compacte mobiele speakers voor op het strand

1. Fenton MDJ100 Boombox
2. KAR100 Mobiele speaker
3. MAX CX1 Lightcube

Mobiele geluidsinstallatie kopen?

Jij bent na het lezen van deze blog helemaal up to date en bent klaar om de zomer goed te beginnen! Bestel jij de beste mobiele geluidsinstallatie direct of heb je toch nog vragen over het kopen van een professionele mobiele geluidsinstallatie? Neem dan contact op met onze klantenservice en wij helpen je verder.

Chatten