Mysteryland 2023: locatie, vorige editie & meer

Mysteryland 2023: locatie, vorige editie & meer

Na de geslaagde Mysteryland-editie van vorig jaar, staat er tijdens de komende editie van Mysteryland 2023 een planning klaar om er opnieuw een fantastisch feest van te maken. Vanaf 25 tot 27 augustus wordt het Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer omgebouwd tot dé ideale feestlocatie! In deze blog behandelen we onder meer onderwerpen als de locatie, de vorige editie en de line-up van Mysteryland 2023. Aan het einde van deze blog weet jij alles wat jij moet weten voor je bezoek aan Mysteryland 2023!

Wat is Mysteryland?

Mysteryland is een dancefestival nabij Amsterdam en wordt al dertig jaar georganiseerd onder leiding van Sander Groet en Brian Bout. Doordat Mysteryland al sinds 1993 ieder jaar terugkeert, heeft Mysteryland de titel ‘oudste jaarlijks terugkerende dancefestival ter wereld’ op haar naam staan. Op Mysteryland 2023 geniet je, net als op voorgaande edities, van een breed aanbod genres, van techno tot hiphop en van house tot hardcore. Afgelopen jaar dansten de ruim honderdduizend bezoekers bij de diverse podia als Q dance, Cocoon of gingen helemaal los bij de Mother Stage, ook wel mainstage genoemd. Bij deze podia geniet je gegarandeerd van een gigantisch feest. 

Terugblik op Mysteryland 2022

Een paarse walm hangt boven het publiek van Mysteryland 2022

Mysteryland 2022 was alweer de 27e editie van dit megafestival. Met een totaal van 133.000 bezoekers behoort Mysteryland, samen met de Zwarte Cross en Pinkpop tot de top 3 grootste festivals van Nederland. Mysteryland 2022 wist tevens de prijs voor ‘Beste festivallocatie 2022’ te bemachtigen. Doordat de Mysteryland-locatie over een heuvel van maar liefst 42 meter hoog beschikt, kunnen bezoekers op Mysteryland 2022 wederom op hoogte genieten van de beste shows, van optredens van Rejecta tot optredens van Antoon. 

Een paar uitblinkers van Mysteryland 2022 waren Sefa, Alan Walker, Ran-D en de headliner van Mysteryland 2023 Armin van Buuren. Armin van Buuren is sinds 1995 muziekproducent en is nog niet van plan te stoppen met producen. Met wereldhits als ‘Blah Blah Blah’ & ‘This Is What It Feels Like’ is deze bloedeigen Nederlandse artiest een van de beste artiesten van de wereld. Armin van Buuren heeft tijdens Mysteryland een fantastische show neergezet door gebruik van lasers, moving heads en stroboscopen.

Overnachten op Mysteryland 2023

Tijdens Mysteryland 2023 zijn er verschillende overnachtingsmogelijkheden. Om je een goed beeld te geven van de mogelijkheden hebben we de verschillende opties voor je op een rij gezet. Uiteraard moet je voor de onderstaande opties wel een campingticket bemachtigen.

  • Een eigen tent meenemen: De voordeligste optie is het meenemen van je eigen tent. Een eigen tent kun je gemakkelijk zelf opzetten om het hele weekend te kunnen overnachten en helemaal los kunt gaan op de dikste beats.
  • Een tent huren: Geen puf om een tent op te zetten? Een tent huren is namelijk ook een optie. Hiermee bespaar je tijd en energie die je natuurlijk ook tijdens het feesten kunt gebruiken!
  • Een huisje huren: De derde optie is wat prijziger, maar wel luxer dan de bovenstaande opties. In een huisje zit je gegarandeerd droog en heb je geen last van andere festivalbezoekers. Hierdoor kun jij gemakkelijk even terugtrekken om de drukte van Mysteryland te vermijden.
  • Een plek huren voor tien tot dertig personen: Heb jij plannen om met een grote groep naar Mysteryland 2023 te gaan? Dan is deze optie ideaal voor jullie. Hierbij huur je een plek op een veld, waar je met picknicktafels en tenten jullie omgeving helemaal eigen kunt maken.
  • Een camperplek huren: Had jij plannen hebben om met de camper richting Mysteryland 2023 te komen? Ook daar is aan gedacht! Zo kan jij met je camper een camperplek huren.
  • Hotelkamer boeken: De meest luxe optie is natuurlijk een hotelkamer boeken. Deze zijn te vinden iets verder van het festivalterrein af, maar zullen jou het beste comfort bieden.

Camping Mysteryland is geopend van vrijdag 11:00 tot maandag 12:00. Als je een campingticket bezit krijg je toegang tot exclusieve pre- en afterparty's waar gebruik wordt gemaakt van fantastische lichteffecten. Bovendien krijg je toegang tot drie Mysteryland 2023 festivals die alleen toegankelijk zijn voor mensen die een campingticket beschikken. Om toegang te krijgen tot de camping, het festivalterrein en pre- en afterparty’s betaal je over het algemeen tussen de 170 en 200 euro. De weekendtickets voor Mysteryland 2023 zijn het snelst uitverkocht, omdat Mysteryland-bezoekers graag een volledig weekend genieten van de beste artiesten.

Mysteryland 2023 line-up

Publiek geniet van optredende zanger tijdens Mysteryland

De Mysteryland 2023 line-up is op het moment van schrijven nog niet bekend, maar in 2022 konden de festivalbezoekers helemaal losgaan op de nummers van fantastische artiesten, van Sub Zero Project tot Kris Kross Amsterdam. Het is nog even gissen wie er bij de editie van Mysteryland 2023 staan, maar in 2022 werd de line-up van Mysteryland begin maart bekend. Houd daarom deze pagina omstreeks die periode zeker in de gaten voor de Mysteryland 2023 line-up!

In de stemming komen voor Mysteryland?

Wil jij helemaal in de stemming komen voor Mysteryland 2023? Wij hebben een playlist met de nummers die zeker niet mogen ontbreken bij Mysteryland 2023 voor jou samengesteld. Met deze playlist ben jij helemaal klaar voor Mysteryland 2023!

Mysteryland 2023 bezoeken?

Mocht jij plannen hebben om Mysteryland 2023 te bezoeken, dan heb jij nu alle kennis die je moet hebben voordat je naar Mysteryland 2023 gaat. De informatie die wij hebben gedeeld met je over wat Mysteryland is, de camping en de opkomende line-up, zijn essentieel bij het bezoek aan Mysteryland 2023. 

Gerelateerde berichten
  1. Down The Rabbit Hole 2023: Alles wat jij moet weten! Down The Rabbit Hole 2023: Alles wat jij moet weten!
  2. Festival agenda 2023: 22x top festivals voor het komende jaar! Festival agenda 2023: 22x top festivals voor het komende jaar!
  3. House festivals 2023 voor in je agenda! House festivals 2023 voor in je agenda!
  4. Techno festivals 2023: hier moet je zijn dit jaar! Techno festivals 2023: hier moet je zijn dit jaar!
Chatten