Instructieset voor paardrijden: voor perfecte communicatie tussen ruiter en instructeur

Instructieset voor paardrijden: voor perfecte communicatie tussen ruiter en instructeur

Een instructieset voor paardrijden is handig voor een goede communicatie tussen de ruiter en instructeur. Bij het geven van instructies en allerlei andere toepassingen hebben wij de perfecte complete draadloze instructieset voor paardrijden. In deze blog lichten wij deze uitmuntende instructiesets voor paardrijden voor je uit.

Waarom een instructieset voor paardrijden?

Als jij paardrijles krijg of geeft, weet je als geen ander hoe lastig de communicatie tussen de ruiter en de instructeur of instructrice is door alle omgevingsgeluiden. Zonder instructieset voor paardrijden gaan instructeurs al snel over op schreeuwen om aanwijzingen te kunnen geven aan de ruiter, maar dit gaat ten koste van de kwaliteit van de aanwijzingen. En bovendien kan een ruiter aan het einde van de les zichtbaar gefrustreerd raken door herhaaldelijk "wat zeg je?!" te moeten zeggen. Met een instructieset voor paardrijden hoef je nooit meer te schreeuwen. Je kunt gewoon op een normale toon blijven praten en toch goed en duidelijk verstaanbaar zijn voor de ruiters.

Aandachtspunten om op te letten

Bij de aankoop van een instructiesysteem zijn er verschillende belangrijke overwegingen om rekening mee te houden. Door deze punten zorgvuldig te overwegen en je te verdiepen in verschillende merken instructiesets voor paardrijden, kun je een weloverwogen beslissing nemen. 

  • Toepassing: Bedenk goed voor welke toepassing je het instructiesysteem wilt gebruiken. Ga je lesgeven, buitenritten maken, deelnemen aan wedstrijden of juist als jury optreden? Voor iedere toepassing moet je goed bedenken welke set je nodig denkt te hebben.
  • Aantal ontvangers: Overweeg of je een single-set of een instructiesysteem voor meerdere personen nodig hebt. Bij MaxiAxi.com vind je sets met 1, 2, 4, 10 of 20 ontvangers. Bedenk goed hoeveel ontvangers jij nodig acht te hebben.
  • Bereik: Denk na over het benodigde bereik van het instructiesysteem. Moet de communicatie alleen binnen de rijbak plaatsvinden of heb je een groter bereik nodig voor bijvoorbeeld buitenritten? Over het algemeen hebben de instructieset voor paardrijden uit ons assortiment een bereik van vijftig meter.

Instructieset paardrijden: onze selectie

In ons assortiment vind je verschillende opties die stuk voor stuk perfect zijn als instructieset voor paardrijden. Het is wel handig om te weten dat het niet mogelijk is om als ruiter terug te praten via de onderstaande instructiesets. Hieronder behandelen we alle Power Dynamics TG40-setjes zodat jij de juiste keuze kunt maken tussen de verschillende setjes.

1. Power Dynamics TG40 - 1 zender en 1 ontvanger

Een instructieset paardrijden met één zender en één ontvanger

De eerste instructieset voor paardrijden is een TG40-setje met één zender en één ontvanger. Dit is de perfecte set wanneer jij één lesklant hebt of als je meerdere lesklanten apart van elkaar met hetzelfde systeem wilt laten werken. Dit TG40-setje bestaat uit een compacte zender met een headset microfoon voor de instructeur of instructrice en een compacte ontvanger met oordopjes voor de ruiter. Deze instructieset voor paardrijden kan bovendien eenvoudig worden uitgebreid door een extra Power Dynamics TG40R losse ontvanger aan te schaffen, waarbij er geen rekening gehouden hoeft te worden met een maximaal aantal ontvangers.

2. Power Dynamics TG40 - 1 zender en 2 ontvangers

Een instructiesysteem met één zender en twee ontvangers, perfect voor paardrijden

Het is natuurlijk erg gebruikelijk om met twee lesklanten tegelijkertijd te lessen en daarom is de Power Dynamics TG40-set met één zender en twee ontvangers de ideale instructieset voor paardrijden. Je hoeft niet langer te schreeuwen om beide lesklanten te bereiken, want met deze set kunnen ze jouw aanwijzingen perfect horen. Dit TG40-setje bestaat uit één compacte zender met een headset microfoon voor de instructeur of instructrice en twee ontvangers met oordopjes voor de ruiters. Uiteraard kun je het setje ook gewoon voor één lesklant gebruiken. Net als bij de andere TG40-setjes kun je deze gemakkelijk uitbreiden door een losse TG40 ontvanger aan je set toe te voegen.

3. Power Dynamics TG40 - 1 zender en 4 ontvangers

Een instructieset voor paardrijden met één zender en vier ontvangers

Als je regelmatig paardrijdles geeft aan vier lesklanten tegelijkertijd, is de Power Dynamics TG40-set met één zender en vier ontvangers de perfecte instructieset voor paardrijden. Hiermee hoef je niet luidkeels om aandacht te vragen, aangezien deze set ervoor zorgt dat jouw aanwijzingen uitstekend worden gehoord. De TG40-set bestaat uit een compacte zender met een headset microfoon voor de instructeur of instructrice, en vier ontvangers met oordopjes voor de ruiters. Natuurlijk kan je het setje ook gebruiken als je maar één lesklant hebt. Als je echter met nog meer lesklanten wilt werken, is het eenvoudig om de set uit te breiden door extra TG40-ontvangers toe te voegen. Hierdoor kan je zelfs instructies geven aan een groep van vier lesklanten, terwijl je moeiteloos met hen kunt communiceren.

4. Power Dynamics TG40 - 1 zender en 10 ontvangers

Instructieset paardrijden met tien ontvangers en één zender

Tot slot is het ook mogelijk om een extra uitgebreide set aan te schaffen, zodat je zeker weet dat je voldoende ontvangers hebt. Wil jij bijvoorbeeld op een buitenrit met al je lesklanten? Dan kun je met maar liefst tien ruiters tegelijkertijd op pad. De instructeur of instructrice geeft aanwijzingen en de rest kan zonder problemen volgen en horen wat er gezegd wordt. Hoe groot de groep ook is, je bereikt iedereen met het Power Dynamics TG40. En het grootste voordeel is dat jij tot wel vijftig meter bereik hebt. Met een set met 10 ontvangers is het echter niet verplicht om 10 ontvangers te gebruiken, want je kunt er zoveel gebruiken als jij nodig hebt.

Een instructieset voor paardrijden, doen of niet?

Al met al is een draadloze instructieset voor paardrijden dus zeker aan te raden. Voor zowel beginnende als professionele ruiters hebben deze instructiesets geweldige toepassingen. Heb je nog vragen over de beste instructieset voor paardrijden voor jou? Onze productspecialisten voorzien je graag van het beste advies of stellen jouw gewenste set voor je samen.

Chiel Kamphuis

Productspecialist voor installatie speakers, podium/truss & lichteffecten

Chatten