DJ MATÉ, van feestzalen tot internationale podia: ‘Ik volg mijn droom’

DJ MATÉ, van feestzalen tot internationale podia: ‘Ik volg mijn droom’

DJ MATÉ begon jaren geleden op een kleine Sylvesterparty, maar draait deze zomer op Freshtival. Als zoon van een muziekliefhebbende vader, startte Marcel Termeer zijn DJ-carrière al op jonge leeftijd. Sinds een kleine twee jaar is Marcel ook verantwoordelijk voor de online verkopen van MaxiAxi Duitsland. In dit interview spreken we Marcel over zijn carrièrepad, de impact van corona op de muziekindustrie en zijn toekomstplannen.

Van hobby naar carrière

Voor Marcel begon het DJ’en écht al op jonge leeftijd. De afgelopen jaren groeide hij uit tot een relatief bekende lokale DJ in het Duitse Nordhorn en omstreken. Vlak over de grens heeft DJ MATÉ aardig naam weten te maken als EDM, House en Techhouse DJ. „Het begon allemaal in de feestzaal van mijn oom, waar ik samen met mijn vader de muziek verzorgde tijdens oudejaarsavonden", herinnert Marcel zich. „Toen ik 16 was, gaf mijn vader me mijn eigen DJ-set en vanaf dat moment werd muziek niet alleen een passie maar ook het begin van mijn DJ-carrière."

Marcel breidde zijn werkterrein vervolgens uit van kleinere feestjes naar tentfeesten, bruiloften en bedrijfsfeesten. „Op mijn achttiende had ik al de kans om met regionaal bekende DJ's te werken. Ze lieten me ruiken aan het grotere werk, zoals festivals en draaien in discotheken. Het was een ongelofelijke kans om mijn netwerk uit te breiden en meer te leren over het vak", vertelt Marcel. Zijn harde werk en talent bleef niet onopgemerkt. Al snel stond Marcel op het Emsland Beach Festival, stadsfeesten in Nordhorn, Bielefeld en Hamburg. En afgelopen jaar draaide hij zelfs twee weken op een cruiseschip met maar liefst zesduizend (!) bezoekers.

De impact van corona

Na veel successen brak in 2020 een mindere periode aan voor DJ MATÉ. „Corona was natuurlijk een moeilijke tijd voor alle DJ’s, want we konden onze passie niet uitvoeren en uiteraard vielen er ook inkomsten weg. De diskjockey is blij dat het helemaal achter de rug is en dat hij weer volledig kan draaien." Als DJ was het zien van gesloten clubs en lege zalen wel heel erg pijnlijk. Toch was het ook een leerzame periode. Het was een periode van veel reflectie en groei, zowel persoonlijk als professioneel", deelt Marcel. Ondanks de uitdagingen, zag hij de periode ook als een kans om te experimenteren met het maken van eigen muziek. „Ik heb veel meer eigen muziek gemaakt en zie dat ik ook op dat gebied een mooie groei doormaak.”

Check hieronder het werk van DJ MATÉ!

Combineren kantoorbaan en DJ’en

Twee jaar geleden kwam MaxiAxi op het pad van DJ MATÉ. „Ik heb mijn opleiding afgerond en realiseerde me dat ik nóg niet alleen van het DJ'en kan leven. Als beginnende DJ ben je nog niet bekend en heb je misschien alleen lokaal naam gemaakt. Ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb om er honderd procent van te kunnen leven, maar die uitdaging ga ik zeker niet uit de weg. Maar daardoor wist ik wel dat ik graag een baan wilde hebben naast het DJ’en. En dat moest het liefst een baan zijn die aansluit bij mijn passie voor licht en geluid. Bij MaxiAxi vond ik die baan; het brengt me in aanraking met alles wat ik ook bij mijn shows te zien krijg en waar ik zelf al mee heb gewerkt. MaxiAxi is écht een supermooi bedrijf en ik leer elke dag superveel als Website Specialist voor de Duitse tak van MaxiAxi. Ik ben ontzettend blij dat ik mijn eigen pad heb kunnen kiezen. Ik heb de kans gekregen om te doen wat ik het leukste vind", zegt Marcel met een gevoel van voldoening.

DJ MATÉ in zijn fulltime baan als Website Specialist bij MaxiAxi.com

Nieuwe mijlpaal: Freshtival

Dit jaar breidt DJ MATÉ zijn portfolio uit met Freshtival in Enschede. Dit grote Nederlandse festival trekt maar liefst zestigduizend bezoekers. Voor de 22-jarige Marcel een nieuwe mijlpaal in zijn carrière. „Het is echt een droom die uitkomt. Als kind droomde ik al van het draaien op zo’n groot en indrukwekkend festival”, zegt Marcel, die met een speciale reden op Freshtival komt draaien. „Veel vrienden vertelden me hoe fantastisch ze Freshtival elk jaar vinden. Vorig jaar was ik er zelf voor het eerst bij en ze hadden absoluut gelijk: het was onvergetelijk. Toen kwam ik op een mooi idee: ik wil draaien voor de Duitse bezoekers en ervoor zorgen dat de Nederlanders en Duitsers meer naar elkaar toe trekken. Dat plan heb ik besproken met de organisatie en ze waren meteen laaiend enthousiast”, zei Marcel, die direct een mooie plek toegewezen heeft gekregen. Hij mag draaien op de ‘De Rebellenclub’, een stage direct naast het hoofdpodium en dicht bij de entree.

Droom van fulltime DJ

Ondanks dat Marcel het heel erg naar zijn zin heeft als Website Specialist bij MaxiAxi wil hij nog altijd zijn droom van fulltime DJ waarmaken. „Sommigen hebben de ambitie om profvoetballer te worden, maar mijn droom is om DJ te worden. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik heb er vertrouwen in dat ik over een aantal jaren fulltime DJ kan worden”, vervolgt DJ MATÉ, die weet dat hij open moet blijven staan voor tips van bekende DJ’s. „Als DJ heb je simpelweg andere DJ’s nodig en moet je altijd bereid zijn om te leren van anderen. Arrogantie heeft geen zin, want dat belemmert je vooruitgang in deze wereld. Daarom is het ook waardevol om op een festival te staan, waar je nog meer kunt leren van andere artiesten en een netwerk opbouwt.”

Gerelateerde berichten
Productspecialist Thomas Ruiterman was jarenlang fulltime DJ in zowel binnen- als buitenland. Tegenwoordig is hij productexpert bij MaxiAxi.com, dé webshop voor betaalbaar licht en geluid. Zijn jarenlange ervaring als DJ helpt hem om klanten goed te adviseren over licht en geluid. In dit interview vragen we Thomas naar zijn bijzondere carriè...
Enkele jaren geleden was Chiel Kamphuis nog licht- en geluidstechnicus bij shows van Magic Unlimited, de zoons en schoondochter van Hans Kazan. Tegenwoordig gebruikt hij zijn kennis en ervaring om klanten te voorzien van het beste advies over licht- en geluidsapparatuur van MaxiAxi.com. Als productspecialist helpt hij klanten bijvoorbeeld bij het ...
In zijn vrije tijd is Matthijs Neppelenbroek volop bezig met het produceren van muziek, maar op doordeweekse dagen kun je hem aan de lijn krijgen op de klantenservice van MaxiAxi.com. Doordat Matthijs dagelijks mensen met dezelfde interesses spreekt, weet hij in ieder geval zeker dat deze baan hem op het lijf geschreven is. In dit interview vragen ...
In de zomer van 2023 kwam Lloyd Bouhuis ons team met productspecialisten van MaxiAxi.com versterken. Lloyd was jarenlang DJ en won zelfs een DJ-wedstrijd. Tegenwoordig focust hij zich in zijn vrije tijd voornamelijk op het produceren van eigen muziek. Sinds een paar maanden is hij Commercieel Medewerker Binnendienst bij MaxiAxi.com! In dit ...
Chatten