ASMR video’s: zo trek je kijkers naar je toe!

ASMR video’s: zo trek je kijkers naar je toe!

Het hele internet staat vol met zogenoemde ASMR video’s, maar de grote vraag is vaak: wat is het? ASMR video’s zijn sinds enkele jaren geleden niet meer te missen op het internet In dit blog leggen we je exact uit wat het is, hoe de opkomst van ASMR video’s tot stand is gekomen en geven we je een aantal voorbeelden van ASMR video’s.

Wat is ASMR?

ASMR is niet alleen een verzamelnaam voor ASMR video’s, maar is het algehele gevoel dat je krijg van geluiden zoals fluisteren, tikken of gekraak in de buurt van een ASMR microfoon. ASMR geeft veel mensen een tintelend en rustgevend gevoel door het hele lichaam. Kijkers van dit fenomeen beweren dat ze enorm veel plezier beleven aan het kijken en luisteren naar geluiden van alledaagse gewoontes.

Ontstaan van ASMR video’s

ASMR video’s werden in het begin gemaakt door therapeuten om patiënten een rustgevend gevoel te geven, maar dit fenomeen werd jaren geleden volledig overgenomen door bekende Youtubers. Deze bekende Youtubers fluisteren, tikken of kraken in de buurt van een ASMR microfoon en nemen dat op in de vorm van ASMR video’s. Het opnemen van ASMR video’s is zo’n groot succes dat er op het internet wel honderden verschillende varianten te vinden zijn.

Voorbeelden om indruk te maken met ASMR video’s

Er zijn tientallen en misschien wel honderden manieren om indruk te maken met ASMR video’s. We hebben vijf manieren, op basis van succesvolle YouTube-video’s, op een rij gezet zodat jij weet hoe je indruk kunt maken met jouw ASMR video’s.

#1 Fluisteren

ASMR fluistervideo's

Fluisteren is de meest voorkomende handeling bij het maken van succesvolle ASMR video’s. Er zijn bijvoorbeeld fluistervideo’s waarbij er op verschillende manieren in de ASMR microfoon gefluisterd wordt. Het belangrijkste doel van deze fluistervideo’s is dat mensen helemaal zen worden of zelfs in slaap vallen dankzij het rustgevende en tintelende gevoel.

#2 Tikken

ASMR video's tikken

Een andere manier om een rustgevend en tintelend gevoel te creëren, is het tikken op verschillende soorten producten. In ASMR video’s worden tientallen producten in diverse vormen en maten gebruikt, waardoor er allerlei verschillende geluiden ontstaan. Wanneer jij video’s wilt opnemen met een ASMR microfoon is het een goed idee om op allerlei producten te tikken in de buurt van de mic.

#3 Krabben

ASMR krabvideo's

Een derde manier om je kijkers of luisteraars een bijzonder te geven met ASMR is het krabben langs de kop van de ASMR microfoon. Uiteraard is het goed mogelijk om met je vingers of nagels over de kop van de microfoon te schrapen, maar je kunt ook producten zoals een vork, een pasje of kam langs de kop laten gaan. Het is goed om te weten dat elke manier een ander effect geeft en daarom kun je het beste verschillende producten langs de microfoon schrapen.

#4 Make-upsessies of andere scenario’s in beeld brengen

ASMR video's rollenspel

Het in beeld brengen van bijvoorbeeld een make-upsessie of knipbeurt is één van de meest gebruikte manieren bij het opnemen van ASMR video’s. De reden dat zulke scenario’s zo goed in de smaak valt bij liefhebbers van ASMR is dat het over veel triggers beschikt. Kijkers worden zo getriggerd dat ze willen blijven kijken tot het einde om te weten hoe het afloopt. ASMR video’s met zulke scenario’s zorgen simpelweg voor een bijzonder tintelend en rustgevend gevoel.

#5 Eten

ASMR video's eating

Het opnemen van ASMR video’s terwijl je aan het eten bent, geeft je kijkers een tintelend gevoel in je hoofd, nek en ruggengraat. Dit gevoel ontstaat door geluiden en beelden van mensen die bijten, kauwen en slurpen op verschillende soorten voedsel. Bij ASMR video’s met dit onderwerp gaat de meeste waardering naar video’s van Youtubers die een knapperige maaltijd naar binnen werken.

Is een ASMR microfoon noodzakelijk?

Om uiteindelijk tot goede ASMR content voor YouTube te komen, is het noodzakelijk om over een goede ASMR microfoon te beschikken. Een ASMR microfoon is een type studio microfoon dat erom bekend staat erg gedetailleerd en zuiver geluid op te nemen. Om de beste geluidskwaliteit voor je kijkers en luisteraars te garanderen, raden we je dus altijd aan om te gaan voor een ASMR microfoon.

YouTube ASMR opnemen

Na het lezen van dit blog weet je alles wat je moet weten over YouTube ASMR filmpjes. In ons assortiment vind je verschillende soorten ASMR microfoons, zodat jouw ASMR video’s altijd in de beste geluidskwaliteit worden opgenomen. Ga jij YouTube ASMR filmpjes opnemen? Neem dan zeker een kijkje op YouTube voor de perfecte voorbeelden.

Gerelateerde producten

Chatten