5x geschikte alternatieven voor de discobal

5x geschikte alternatieven voor de discobal

De definitie van een discobal is vrij breed, wij doelen met de term ‘discobal’ voornamelijk op een bal met spiegeltjes. Er zijn echter enkele geweldige alternatieven van een discobal om nóg gemakkelijker een kleurrijk en sfeerverhogend effect te creëren. We hebben vijf verschillende alternatieven van een discobal in willekeurige volgorde voor je op een rijtje gezet.

Waarom alternatieven voor een discobal?

Een discobal is een perfecte sfeermaker in veel gevallen, maar het vergt vaak nog wel wat werk om een mooi effect te creëren met een discobal. Zo heeft een discobal een motor nodig om te roteren, moet het gemonteerd worden aan het plafond en moet er een externe puntspot op de bol schijnen, voordat een discobal effect geeft. Met de vijf alternatieven die we jullie geven, heb je altijd een plug-and-play systeem.

1. MAX Jelly Ball met LED discobal lichteffecten

De MAX Jelly Ball is volledig automatisch waardoor wij het ook wel zien als één van de gemakkelijkste alternatieven van een discobal. Bovendien hoef je alleen de stekker in het stopcontact te steken, waarna je al kunt genieten van een geweldige lichtshow. Een MAX Jelly Ball beschikt over 6 kleurrijke LED’s en is opgebouwd uit 82 lenzen, waardoor er honderden bewegende lichtstralen door de ruimte schijnen. Met de vele bewegende en gekleurde lichtstralen weet je zeker dat je een kleurrijke lichtshow creëert.

2. BeamZ LED Butterfly met LED stroboscoop 2-in-1 lichteffect

BeamZ LED Butterfly met LED stroboscoop 2-in-1 lichteffect

Een tweede alternatief is een beamZ LED Butterfly met stroboscoop, waardoor je als ware kunt genieten van een 2-in-1 lichteffect. Deze ‘discobal’ ziet er ten eerste heel anders uit, maar ten tweede is de werking ook compleet verschillend. De combinatie van Butterfly lichteffect met kleurrijke bewegende lichtstralen en een stroboscoop met felle witte lichtflitsen zorgt dan ook voor een mooi en veelzijdig effect. De lichteffecten van dit alternatief van de discobal reageren op de volumepieken van de muziek of werken door middel van één van de voorgeprogrammeerde lichtshows.

Deze Butterfly heeft 24 lenzen en 3 RGB (Rood-Groen-Blauw) LED’s, waardoor er maar liefst 72 lichtstralen gecreëerd worden. Daarnaast is dit model ook nog eens voorzien van 14 felle witte SMD LED’s, die apart van elkaar aangestuurd worden. Hierdoor geniet je van een geweldige flitsend effect in combinatie van een kleurrijk lichtspektakel.

3. BeamZ S700-JB rookmachine met Jelly Ball discobal effect

Wanneer je voor een beamZ S700-JB rookmachine met Jelly Ball gaat, haal je dé alles-in-één-oplossing in huis! Dit model is wederom een heel ander soort optie, maar een geweldig alternatief doordat je een supergave lichtshow neerzet dankzij de honderden lichtstralen en de ingebouwde rookmachine.

Een kleurrijke lichtshow is op zichzelf al waanzinnig, maar door een rookmachine wordt het effect van de Jelly Ball nóg mooier. Door de rook van de rookmachine worden de honderden lichtstralen namelijk zichtbaar, waardoor je absoluut het maximale uit een Jelly Ball weet te halen.

4. MAX DJ10 lichteffect - Jelly Moon met rood/groene laser

MAX DJ10 lichteffect - Jelly Moon met rood/groene laser

Met de MAX DJ10 met Jelly Moon en rood/groene laser creëer je razendsnel een geweldige lichtshow. Het licht van de Jelly Moon schijnt door een speciale lens, waardoor er honderden lichtstralen ontstaan. De LED’s van de Jelly Moon zijn een bewegend element, waardoor je constant geniet van wisselende lichteffecten.

Naast gekleurde lichtstralen geniet je ook nog eens van een rood en groene laser, die naast laserstralen ook allerlei patronen op een muur of plafond kunnen projecteren. In deze laser zitten ingebouwde speciale lenzen, waardoor er enorm veel laserstralen weer worden gegeven, waardoor je kunt genieten een geweldige sterrenhemel.

5. BeamZ JB90R Mini Star Ball LED discobal lichteffect

Als vijfde en laatste alternatief voor een discobal hebben we in ons assortiment een Mini Star Ball, die letterlijk alle kleuren weer kan geven. De Mini Star Ball heeft 9 LED's in de kleuren rood, groen, blauw, amber, geel, paars, roze, wit en warm wit waarvan het licht door de lenzen in de halfronde bol schijnt. De verschillende kleuren, het automatisch aan en uit gaan en de bewegende lichtstralen zorgen voor een geweldige lichtshow.

Daarnaast zijn de mogelijkheden met deze Mini Star oneindig. Zo kun je gebruikmaken van voorgeprogrammeerde lichtshows of de geluidsgestuurde modus. Het is echter ook mogelijk om de JB90R aan te sturen via DMX, waardoor je zelf een waanzinnige lichtshow kunt creëren met een DMX-controller.

Discobal kopen?

Zoals je hebt kunnen lezen in dit blog zijn er veel alternatieven in het assortiment van MaxiAxi.com te vinden voor een discobal. Bestel snel een discobal en wij zorgen dat je ‘m razendsnel in huis hebt! Heb je de juiste discoverlichting niet gevonden in dit blog? In ons ruime assortiment vind je discolampen in alle soorten en maten!

Gerelateerde berichten
Waar denk jij aan bij een disco? Wij denken direct aan muziek en discoverlichting! Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende soorten discolampen en wij begrijpen dan ook goed dat het lastig is om te bepalen welke discoverlichting je precies moet hebben voor je huisfeest. MaxiAxi.com heeft daarom een selectie gemaakt van een aantal unieke ...
Er zijn superveel verschillende discolampen voor kinderen en dat maakt het lastig om te bepalen welke je nodig hebt. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze zetten we in dit blog enkele zaken voor je op een rijtje. Na het lezen van dit blog weet je dan ook precies waar je op moet letten bij een discolamp voor kinderen. Dit zijn de opties...

Gerelateerde producten

Chatten