Rookmachine DMX

Met een rookmachine DMX bedien jij jouw rookmachine vanaf je DMX controller. Een rookmachine DMX biedt doorgaans bijvoorbeeld de mogelijkheid om de rookintensiteit te beheren. Dit geeft je de optie om te variëren tussen subtiele nevel en dikkere rookwolken, afhankelijk van de sfeer op je feest. Bestel vandaag nog een rookmachine DMX en ontvang ‘m razendsnel in huis!

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 52

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Gefilterd op:
  1. Extra opties
    DMX
Filteren

Producten 1-24 van 52

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Veelgestelde vragen over Rookmachines
🚫 Is een rookmachine schadelijk?

Nee de rook van een rookmachine is niet schadelijk. De vloeistof is namelijk op water gebaseerd en daarom niet schadelijk.

💨 Hoe werkt een rookmachine?

Rookmachines verwarmen rookvloeistof tot het kookpunt (290 graden), zodat de vloeistof zo warm wordt dat je stoom krijgt. De rook uit een rookmachine is dus geen product van verbranding, maar stoom die door het hoge kookpunt van de gebruikte vloeistof relatief lang blijft hangen.

💦 Hoe maak ik een rookmachine schoon?

Het schoonmaken van een rookmachine is vrij simpel. Je hebt hiervoor wel speciale reinigingsvloeistof nodig. Je giet wat reinigingsvloeistof in een bakje en hangt de slang van de rookmachine in het bakje met reinigingsvloeistof. Vervolgens zet je de rookmachine aan en wacht tot deze klaar is voor gebruik. Zodra hij klaar is druk je op de knop om rook te spuiten zodat de rookmachine de reinigingsvloeistof opzuigt. Dan wacht je tot de reinigingsvloeistof helemaal door de machine is gezogen. Tot slot even doorspoelen (de knop in blijven drukken) zodat eventuele resten via de reinigingsvloeistof naar buiten komen. De machine is gereinigd en kan worden opgeborgen.

🚚 Hoe vervoer je een rookmachine?

Voor het vervoer van een rookmachine is het verstandig om ervoor te zorgen dat de vloeistof uit de rookmachine is. De rookvloeistof kan bij het verkeerd vervoeren namelijk gaan lekken en het is geen pretje om dit op te moeten ruimen. Zorg er ook voor dat de laatste restjes vloeistof uit de machine zijn door hem even door te laten spuiten zonder dat er nog vloeistof in het tankje zit. Zo weet je zeker dat er echt geen vloeistof meer in de rookmachine zit.

🚰 Hoeveel liter rookvloeistof voor rookmachine?

Hoeveel vloeistof je nodig gaat hebben verschilt heel erg per rookmachine en de vloeistof die je gebruikt. Hoe groter/zwaarder de rookmachine des te meer vloeistof je nodig zal hebben. Vaak is de grootte van de vloeistoftank van de rookmachine hier wel op aangepast. De verschillende soorten vloeistof beïnvloeden ook de hoeveelheid vloeistof die nodig is. Het is hoe dan ook slim om voldoende rookvloeistof achter de hand te houden, het gaat niet echt over de datum en kan dus als het niet op gaat gewoon een volgende keer worden gebruikt.

🏠 Kan je een rookmachine binnen gebruiken?

Ja dat kan! Doordat de rookvloeistof op water is gebaseerd zal de rook niet schadelijk zijn voor bijvoorbeeld het meubilair. Je kan de rookmachine dus prima binnen gebruiken, het kan rondom de rookmachine na lang gebruik iets vochtiger worden dus let hier wel op.

Waarom een rookmachine DMX?

Vooral in professionele wereld is het gebruikelijk om een rookmachine DMX te gebruiken, omdat dit de mogelijkheid biedt om diverse effectmachines aan te sluiten op één DMX-controller, zodat ze in harmonie kunnen samenwerken. Ben je geen professional en heb je nog nooit gewerkt met een DMX-controller? Dan heb je naar alle waarschijnlijkheid niet de behoefte aan een rookmachine met DMX.

In de onderstaande video en onze blog legt onze productspecialist je de basis van DMX-lichtsturing uit.

Voordelen op een rij

Een DMX rookmachine heeft meer voordelen dan de flexibiliteit van de rookintensiteit, omdat je tal van mogelijkheden hebt. De belangrijkste voordelen zetten we hieronder voor je op een rij.

  • Volledige controle: Dit type rookmachine heeft natuurlijk het voordeel dat je de volledige controle hebt, waardoor je gedetailleerde aanpassingen door kunt voeren en je ook nog een realtime wijzigingen kunt doen.
  • Integreren met lichtshow: Een DMX rookmachine wordt vaak gecombineerd met een lichtshow. Door je rookmachine DMX te bedienen kun je ‘m naadloos integreren in complexere licht- en geluidsshows voor een indrukwekkende en gesynchroniseerde ervaring.
  • Handmatig, via DMX of zelfstandig: Een DMX rookmachine wil je natuurlijk via DMX aansturen, maar het is ook mogelijk om ‘m aan te handmatig, met de afstandsbediening, te bedienen of zelfstandig te laten werken door middel van voorgeprogrammeerde instellingen. Deze veelzijdigheid is absoluut een groot voordeel van dit type effectmachine.

Aantal kanalen op een rookmachine DMX

Er zijn tientallen opties voor wat betreft rookmachines met DMX, maar wat is het verschil tussen het ene en andere model? Het grootste verschil zit ‘m vaak in het aantal kanalen en de mogelijkheden. Zo heeft een rookmachine DMX met lichteffecten vaak meer kanalen dan een effectmachine zonder LED’s. Wanneer een rookmachine geen LED’s heeft, zie je vaak dat ze slechts één kanaal hebben voor het bedienen van de rookintensiteit. Om je een goed beeld te geven van het gebruik van verschillende kanalen zetten we de verdeling van de DMX-kanalen van onze beamZ S1500 met verlichting op een rij.

Kanaal 1: Rookintensiteit bedienen.
Kanaal 2: Master dimmer voor alle LED’s.
Kanaal 3: Rode LED’s.
Kanaal 4: Groene LED’s.
Kanaal 5: Blauwe LED’s.
Kanaal 6: Stroboscoop van langzaam naar snel.
Kanaal 7: Automatische lichtshow.

Rookmachine met DMX kopen

Met de bovenstaande informatie weet je alles over een rookmachine DMX. Ben je er helemaal uit en wil je er één bestellen? Vandaag bestelt, is morgen in huis! Heb je toch nog vragen over een rookmachine met DMX? Onze productspecialisten staan je graag te woord om al je vragen te beantwoorden.

Chatten