Megafoon met opnamefunctie

Een megafoon met opnamefunctie is ontzettend handig. Met de opnamefunctie kan je namelijk spraakberichten opnemen en weer afspelen. Je hoeft hierdoor niet constant de megafoon voor je mond te houden.

Filteren
Filteren

14 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Extra functies
    Opname
Filteren

14 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Megafoons
❔Wat is een megafoon?

Een megafoon is een microfoon, versterker en luidspreker in een. Megafoons worden gebruikt om stemmen te versterken om zo een grote groep mensen aan te kunnen spreken.

📣 Hoe werkt een megafoon?

Megafoons hebben luidsprekers in de vorm van een trechter. Door deze trechter wordt het geluid van een ingebouwde speaker via de smalle kant ingestuurd en verlaat het geluid via de brede kant de megafoon. Deze trechtervorm zorgt voor een groot deel van het volume dat een megafoon kan produceren.

🕵Welke functies zitten er op een megafoon?

Naast het uitversterken van een stem beschikken hedendaagse megafoons over meerdere functies. Zo zijn er megafoons met Bluetooth of USB aansluiting zodat je muziek af kan spelen. Daarnaast zijn er megafoons die ook over een opnamefunctie beschikken om zo je boodschap herhaaldelijk af te spelen.

✅Waar moet je op letten bij aankoop megafoon?

Het wattage van de megafoon geeft een indicatie van het volume wat de megafoon kan produceren. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de afspeelmogelijkheden waar de megafoon over beschikt (denk aan Bluetooth of USB). Tevens is het verstandig om na te gaan of je een megafoon op batterijen wil of op accu. Ben je van plan de megafoon voor langere tijd te gebruiken? Hou er dan rekening mee dat een extra accu meenemen geen overbodige luxe zal zijn.

🔇 Kan ik gehoorschade krijgen door een megafoon?

Dat is mogelijk. Een megafoon is in staat om veel volume te produceren. Wanneer je te lang te dicht bij een megafoon bent die op hoog volume wordt gebruikt is gehoorschade een mogelijk gevolg. Probeer daarom het gebruik op te hoge volumes tot een minimum te beperken of gebruik gehoorbescherming wanneer je gehoor langdurig wordt blootgesteld aan te hoge volumes.

📢 In welke situaties gebruik je een megafoon?

Er zijn veel situaties waar megafoons veelvuldig worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan ontruimingen, BHV oefeningen, protesten, korte toespraken en grote sportevenementen. De megafoon leent zich uitstekend voor dit soort evenementen. 

Hoe werkt de opnamefunctie?

De opnamefunctie, ook wel recordfunctie genoemd, is één van de handigste functies op een megafoon. Door de recordknop in te drukken kan je een spraakbericht inspreken en opslaan. Het is hierbij wel belangrijk dat je een geheugenkaart of USB-stick in de megafoon stopt. Het geluidsfragment wat je opneemt moet namelijk ergens opgeslagen worden.

Het voordeel van een megafoon met opnamefunctie

We hebben het misschien al een beetje verklapt. De opnamefunctie op een megafoon heeft eigenlijk twee grote voordelen. Allereerst natuurlijk het comfort. Je hoeft niet steeds de megafoon voor je mond te houden waardoor je armen ontzien worden. Ten tweede wordt je stem gespaard. Je hoeft de boodschap namelijk maar één keer in te spreken en je kan deze daarna gewoon afspelen. Dit is bijvoorbeeld ontzettend handig tijdens een demonstratie.

Megafoon met opnamefunctie kopen?

We hopen dat je nu een beter beeld hebt bij wat de opnamefunctie op een megafoon is en wat het voor voordelen kan hebben. Heb je toch nog vragen? Dan staat onze gespecialiseerde klantenservice dagelijks voor je klaar. Ben je klaar om een bestelling te plaatsen? Als je voor 22:00 je bestelling plaatst dan ontvang je deze de volgende dag al in huis.
 

Chatten