Mengpaneel met versterker

Met een mengpaneel met versterker heb je de mogelijkheid om onder andere speakers direct op je mengtafel aan te sluiten. Ideaal voor bands of zangkoren die vaak op verschillende locaties optreden. In ons assortiment vind je mengpanelen met versterker in allerlei soorten en maten.

Filteren
Filteren

14 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Ingebouwde versterker
    Ja
Filteren

14 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Mengtafels
🎚 Welke soorten mengtafels zijn er en wat is het verschil?

Mengtafels zijn er in allerlei soorten en maten. Het belangrijkste verschil zit ‘m in de functionaliteiten van de mengtafel. In ons assortiment vind je bijvoorbeeld mengtafels met DSP (Digital Sound Processor), effecten of een ingebouwde audio-interface. Het verschil tussen mengtafels kan ‘m echter ook zitten in het type in- of uitgang of het aantal mono- en stereokanalen.

🎛 Hoe kies ik de juiste mengtafel voor mijn doeleinden?

Welke mengtafel voor jouw toepassing het juiste model is, ligt aan de functies, het aantal kanalen en de afspeelmogelijkheden die je nodig acht. Op basis daarvan kun je bepalen welke mengtafel je moet kiezen. 

🎶 Hoe gebruik ik een mengtafel om audio te mixen?

Het gebruik van een mengtafel om audio te mixen vereist enige kennis en vaardigheid. Je moet de verschillende audiosignalen aansluiten op de juiste kanalen op de mengtafel en vervolgens de niveaus en effecten van elk signaal regelen om het gewenste eindresultaat te krijgen. Het is aan te raden om te zoeken naar online tutorials om te leren hoe je een mengtafel op de juiste manier bedient.

❓Wanneer kies je voor een mengpaneel met versterker?

Je kiest voor een mengpaneel met versterker als je puur gemak wilt. Met een ingebouwde versterker kun je rechtstreeks speakers aansluiten op je mengtafel. Tevens heb je minder gesjouw met kabels en apparaten en kun je ‘m gemakkelijk aansluiten. Je hoeft alleen de stekker van het mengpaneel met versterker in het stopcontact te steken en je kunt de aangesloten apparaten direct gebruiken. Je kiest dus simpelweg voor een mengpaneel met versterker als je voor puur gemak gaat.

🔢 Hoeveel kanalen heeft mijn mengtafel nodig?

Het aantal kanalen dat je nodig hebt, is afhankelijk van het aantal apparaten dat je wilt aansluiten. Voor iedere audiobron die je wilt aansluiten heb je een ander kanaal nodig. Wanneer je bijvoorbeeld een microfoon en keyboard gebruikt heb je al twee kanalen nodig. Aan de hand van het aantal audiobronnen bepaal je hoeveel kanalen jouw mengtafel nodig heeft. Verder moet je kijken hoeveel stereo- en monokanalen je nodig hebt. Verwacht je uitbreiding, neem dan een aantal extra kanalen.

💸 Wat kost een mengtafel?

Een mengtafel kost over het algemeen tussen een paar tientjes en een kleine duizend euro. De prijs van een mengtafel wordt onder andere bepaald aan de hand van de functionaliteiten. Logischerwijs is een model met allerlei functies en een ingebouwde versterker duurder dan een mengtafel met twee kanalen en een paar functies. Wat een mengtafel kost is dus afhankelijk van diverse factoren.

Wat is een mengpaneel met versterker?

Een mengpaneel met versterker is een apparaat dat bestaat uit een mengtafel en een ingebouwde versterker. De ingebouwde versterker zorgt ervoor dat er rechtstreeks speakers op de mengtafel aangesloten kunnen worden om vervolgens de audio te mixen. Kies je voor een mengtafel zonder ingebouwde versterker, dan moet je gebruikmaken van een losse versterker.

Voordelen van een mengtafel met versterker

Er zijn natuurlijk diverse voordelen van een mengtafel met versterker te noemen. Om je een goed beeld te geven van een model met ingebouwde versterker sommen we een aantal voordelen voor je op.

  • Ruimtebesparing: In plaats van een aparte mengtafel en een aparte versterker voor het mengen en versterken van audiosignalen heb je met een mengtafel met versterker een alles-in-één-apparaat. Een mengtafel met versterker is vaak compacter dan een mengpaneel en versterker apart, waardoor het ook nog eens gemakkelijker te transporteren is en minder ruimte inneemt.
  • Kostenbesparing: Het aanschaffen van een mengpaneel met versterker is vaak goedkoper dan het aanschaffen van aparte componenten voor het mengen en versterken van audiosignalen.
  • Puur gemak: Het derde voordeel is dat je minder gesjouw met kabels en apparaten hebt met een mengtafel met versterker. Veel kleine bandjes en koren kiezen dan ook voor een model met ingebouwde versterker om hun apparatuur snel en eenvoudig te kunnen vervoeren en aan te sluiten.

Mengpaneel met versterker kopen

Een mengpaneel met versterker is simpelweg puur gemak, waardoor je niet langer verschillende apparaten nodig hebt om speakers aan te sluiten op je mengtafel. Zijn er nog vragen over een mengpaneel met versterker? Onze productspecialisten geven antwoord op al je vragen.

Chatten