Wat doet een audio versterker?

Wat doet een audio versterker?

Als je geluid van je laptop, Cd-speler, telefoon of een andere bron af wil spelen op speakers zodat er meer mensen mee kunnen genieten dan alleen jij met je hoofdtelefoon. Dan moet het signaal versterkt worden. Dan kan met actieve speakers, waar een versterker is ingebouwd. Of met een losse audio versterker.

In het geval dat je speakers passief zijn heb je een audio versterker nodig. Wat een audio versterker doet is eigenlijk heel simpel uit te leggen. Stel dat je muziek via een Cd-speler wil draaien. Het signaal dat de Cd-speler doorgeeft naar de speakers is te zwak om door de speakers hoorbaar te worden weergegeven. Tussen de Cd-speler en de speakers is daarom nog een tussenstation nodig. Dit is een audio versterker. Een audio versterker versterkt het signaal dat uit de Cd-speler komt zodat de speakers het signaal wel hoorbaar kunnen weergeven.


In deze #MAXIHOW2 laten we zien hoe je een set passieve speakers aansluit op SPL versterker van SkyTec.

Heb je actieve speakers dan heb je geen audio versterker nodig. Actieve speakers hebben namelijk een ingebouwde versterker. Voordeel van actieve speakers is dat de ingebouwde versterker natuurlijk optimaal compatibel is met de speaker. Hij is er tenslotte speciaal voor gebouwd. Heb je passieve speakers? Dan moet je op het volgende letten bij het aanschaffen van een audio versterker.

Compatibiliteit

Let op dat wanneer je een audioversterker gaat kopen dat deze goed samen gaat met de speakers. Hoewel het grootste deel van de geluidskwaliteit bepaalt wordt door de speakers is het zonde om bij dure speakers van goede kwaliteit een goedkope versterker te gebruiken.
Twijfel je over de compatibiliteit, laat je dan adviseren, je kan ons altijd bellen. Een e-mail met een foto ter verduidelijking is vaak een fijne toevoeging. Onze experts adviseren je dan op basis van feiten.

Assortiment audio versterkers

MaxiAxi biedt een uitgebreid aanbod van audio versterkers in ons assortiment. De capaciteiten en specificaties van deze versterkers lopen nogal uiteen. Bedenk dus voor je een keuze maakt goed wat je met de audioversterker gaat doen. Er alleen muziek mee luisteren of ook zelf muziek maken? De klantenservice van MaxiAxi helpt je graag bij het maken van een keuze!

Chatten