Schuimkanon vs bellenblaas kanon: een afweging

Schuimkanon vs bellenblaas kanon: een afweging

Kies je voor een bellenblaas party of voor een foam party? Beide zijn uniek daardoor blijft het lastig een keuze te maken tussen deze twee party ideeën. In deze blog vertellen we je meer over het schuimkanon en het bellenblaas kanon om je zo te helpen een keuze te maken voor het soort feest dat jij gaat geven. We beschrijven de voordelen en de nadelen van zowel een schuimkanon als een bellenblaas kanon en maken vervolgens de afweging tussen deze opties.

Het schuimkanon | De voor- & nadelen

Een schuimkanon produceert binnen korte tijd super veel schuim waardoor alle feestgangers onder een dikke laag schuim worden bedekt. Dit maakt je feest natuurlijk uniek, een echt goede schuimparty is voor velen tenslotte al snel onvergetelijk.

Een schuimparty is een gegarandeerd succes maar aan het gebruik van een schuimkanon kleven wel een aantal voordelen en nadelen. De voordelen van een schuimkanon:

 • Veel schuim: Binnen korte tijd produceert een groot schuimkanon tientallen kubieke meters met schuim en spuit dit schuim tot wel 10 meter ver weg. Het effect van een schuimmachine is dus enorm.
 • Perfect voor groot publiek: Door de grote hoeveelheid schuim die geproduceerd kan worden is een schuimmachine ook erg geschikt voor feesten op grote locaties met veel publiek. Met een schuimkanon vermaak je al snel makkelijk meer dan 100 personen met het schuim dat het publiek om de oren zal blijven vliegen.
 • Uniek: Schuimparty’s komen niet heel vaak voor, wanneer je gebruik maakt van een schuimkanon weet je in ieder geval zeker dat je de bezoekers van jouw feest een unieke ervaring meegeeft.

Het gebruik van een schuimkanon heeft dus aardig wat voordelen, maar we willen je ook informeren over de nadelen. De nadelen van een schuimkanon:

 • Grootte: Om de grote hoeveelheden schuim mogelijk te maken is een groot apparaat nodig. Een schuimkanon vervoer je niet erg gemakkelijk en je kan het apparaat ook niet overal gemakkelijk plaatsen, hou hier dus wel rekening mee.
 • Vloeistofverbruik: Om het schuim te kunnen produceren heeft de schuimmachine vloeistof nodig. Omdat de machine superveel schuim produceert, is er ook veel vloeistof wat wordt verbruikt. Je zult dus druk zijn met het zorgen dat de vloeistof voldoende wordt aangevoerd.
 • Prijs: Een schuimkanon is niet voor ieder budget weggelegd. Een schuimkanon is een groot apparaat en is daardoor ook vrij prijzig in de aanschaf.

 

Het bellenblaas kanon | De voor- & nadelen

Een bellenblaas kanon produceert honderden bellen binnen heel korte tijd. De vele bellen zweven over en tussen de feestgangers en zorgen voor een geweldige sfeer op elk feestje. Ook een bellenblaasmachine heeft een aantal voordelen en nadelen. Allereerst sommen we de voordelen voor je op:

 • Voor jong & oud: De leeftijd van je publiek maakt niet uit met een bellenblaas kanon. Zowel jong als oud geniet van dit fleurige effect, de zwevende bellen zien er prachtig uit en het is natuurlijk leuk om ze te laten barsten. Bellen zorgen gegarandeerd voor vermaak.
 • In de lucht: De bellen zweven heen en weer door de lucht. Dit zorgt ervoor dat waar de feestganger zich dan ook in het publiek begeeft iedereen kan genieten van dit speciale effect. Veel special effects krijg je als feestganger enkel mee wanneer je op een bepaalde plek staat waar het effect goed is waar te nemen. Bij een bellenblaas kanon geniet echt iedereen mee!
 • Gemakkelijk gebruik: Een bellenblaas kanon is super simpel te gebruiken. Je vult gemakkelijk het vloeistofreservoir met de bellenblaasvloeistof en vervolgens zet je het apparaat aan. Binnen no-time zweven de bellen al om je heen.

Dit bijzondere effect heeft dus een aantal mooie voordelen, maar we moeten de nadelen natuurlijk niet buiten beschouwing laten. We hebben ze op een rijtje gezet:

 • Bellenblaasvloeistof nodig: Voor het gebruik van een bellenblaas kanon heb je bellenblaasvloeistof nodig. Het is overigens niet noodzakelijk, je zou ook water met zeepsop kunnen gebruiken maar dan is de bellenproductie aanzienlijk minder. Daarnaast kan het gebruik van deze stoffen zorgen voor irritaties aan bijvoorbeeld de ogen van kinderen als een bel in het gezicht knapt. Bij het gebruik van bellenblaasvloeistof ervaar de deze nadelen niet. Je zult dus wel eens in de zoveel tijd nieuwe bellenblaasvloeistof aan moeten schaffen als de oude op is.
 • Gladde vloeren: De bellen die rondzweven barsten op een gegeven moment, het residu van de vloeistof komt vervolgens op de grond terecht. Dit kan voor gladde vloeren zorgen, let dus op bij welke ondergrond je het bellenblaaskanon plaatst. Een grasveld of stuk bestrating zal niet snel glad worden.

 

De conclusie | schuimkanon of bellenblaas kanon

We moeten toegeven dat de keuze alsnog lastig blijft. Zowel het schuimkanon als het bellenblaas kanon zijn twee supergave special effects. Maar als we dan toch onze voorkeur uit moeten spreken dan gaat deze uit naar het bellenblaas kanon. Binnen deze categorie is namelijk meer keuze tussen verschillende producten. Voor zowel een mega feest als een klein feestje is wel een geschikt model te vinden. Dit maakt dat wij tot de conclusie komen dat een bellenblaas kanon echt voor ieder feestje gebruikt kan worden.

Gerelateerde producten

Chatten