Het gemak van een mobiele geluidsinstallatie

Posted on 22 september 2014 door Maarten

Wij merken dagelijks dat veel mensen nog niet precies op de hoogte zijn van wat mobiele speakers zijn. Of men weet helemaal niet van het bestaan ervan. Hoog tijd dus voor een blogpost over mobiele geluidsinstallaties die alles duidelijk maakt over de kenmerken, verschillen, mogelijkheden enz.

Kenmerken van mobiele speakers

Mobiele speakers zijn altijd actieve speakers. Dat betekent dat de versterker in het apparaat is ingebouwd en dat er dus geen losse versterker op aangesloten hoeft te worden. Voor een uitgebreide uitleg over actieve speakers (en het verschil met passieve speakers), zie de blogpost: “Het verschil tussen actieve en passieve speakers”.
Een ander zeer belangrijk kenmerk van een mobiele geluidsinstallatie is de aanwezigheid van een ingebouwde accu. Deze speakers kunnen dus werken zonder stroomkabel. Daardoor nemen de mogelijkheden natuurlijk ontzettend toe!

 

Mobiele Geluidsinstallaties
Overal en altijd muziek luisteren

Maximale mobiliteit en gemak

Of je nu wil gaan picknicken in het park, muziek wil bij het kamperen of de buurt wil laten meegenieten van je tuinfeest, je kunt mobiele speakers overal mee naar toe nemen. Mobiele speakers zijn vaak licht van gewicht en kunnen tegen een stootje. Wil je maximale mobiliteit dan kun je kiezen voor een model met wieltjes en een handvat.

Bluetooth

Bij het ontwikkelen van moderne mobiele speakers wordt rekening gehouden met de compatibiliteit. Je kunt ze dus vrijwel overal op aansluiten: Je home entertainment set, het audiosysteem in je auto, je laptop, je MP3-speler, enzovoorts. Een aantal mobiele speakers beschikt tegenwoordig ook over bluetooth technologie. Deze bluetooth is “achterwaarts compatibel”, wat wil zeggen dat de nieuwste mobiele speakers ook met oudere geluidsdragers kunnen worden verbonden (mits deze Bluetooth ondersteunen natuurlijk).

Afspeelmogelijkheden

Naast de aansluitmogelijkheden zijn ook de afspeelmogelijkheden die de apparaten zelf bieden enorm groot. Zo kunnen een aantal speakers CD’s en mp3-CD’s afspelen en hebben we enkele modellen die zelfs DVD’s kunnen afspelen. Daarnaast beschikken vrijwel alle modellen tegenwoordig over een USB- en SD-poort om door middel van een USB-stick of SD-kaart heel eenvoudig altijd je nieuwste muziek te kunnen afspelen.

Microfoon

Mobiele speakers worden ook vaak gebruikt voor het houden van toespraken. Om die reden zitten er bij veel modellen standaard een of meerdere (draadloze) microfoons. Zowel VHF (very high frequency) als UHF (ultra high frequency) voor minimale storingsgevoeligheid. Ook een headsetmicrofoon met bodypack behoort tot de mogelijkheden. Overigens kun je ook op elke mobiele geluidsinstallatie een externe microfoon aansluiten.

Conclusie

Kortom… Een zee van mogelijkheden! Overal en altijd muziek luisteren of toespraken houden is nu mogelijk. En zoals je van ons gewend bent hoeft dit absoluut niet duur te zijn.
Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, of je wilt graag advies op maat, dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.