Een podium aanschaffen. Waar moet ik op letten?

Een podium aanschaffen. Waar moet ik op letten?

Wij kregen de afgelopen jaren regelmatig de vraag van klanten of we ze ook aan een podium konden helpen. Helaas moesten we altijd 'nee' zeggen maar ondertussen zijn onze productspecialisten op zoek gegaan naar een geschikt podiumsysteem en... We hebben 'm gevonden! :)

We vonden het belangrijk om een podiumsysteem te vinden dat bij MaxiAxi past, dus kwaliteit maar toch betaalbaar. We hebben gekozen voor het Power Dynamics Deck 750 podiumsysteem. Dit is een modulair systeem met podiumdelen en poten in verschillende afmetingen. Simpel gezegd hebben we een uitgebreid pakket aan allerlei verschillende podiumdelen waarmee je je podium volledig op maat kunt samenstellen. Je bent dus volledig vrij in het formaat en de hoogte van het podium en er zijn ook allerlei accessoires beschikbaar zoals trappen en relingen om het podium volledig naar wens te maken. We vertellen je er in dit blog alles over!

Dat er zo ontzettend veel mogelijkheden zijn maakt het natuurlijk ook juist weer wat ingewikkeld. Om die reden helpen we je uiteraard graag! Wil je dat wij aan de hand van jouw wensen een complete lijst maken met alles wat je nodig hebt?? Neem contact op met onze klantenservice.

Met het Power Dynamics Deck 750 podiumsysteem kan je podium volledig op maat worden samengesteld.

De plaatsing, hoogte en gewicht. Waar moet ik op letten?

De plaatsing van het podium is natuurlijk volledig afhankelijk van de situatie en het gebruik. Plaats je 'm bijvoorbeeld tegen een muur of juist niet? Het zijn dingen om vooraf over na te denken omdat dat bijvoorbeeld invloed heeft op hoeveel reling je nodig hebt.

Ook de hoogte van het podium is belangrijk. De hoogte van het plafond is hierbij natuurlijk de basis maar vergeet ook een eventueel decor niet. Past dit nog steeds wanneer je het podium wat hoger maakt?

Het podium is ontzettend sterk en kan tot maar liefst 750 kg per m² dragen. Het aantal mensen dat op het podium staat zal dus geen enkel probleem zijn. Heb je extremere wensen zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een auto op het podium, dan is het natuurlijk wel verstandig om hier in het bijzonder op te letten. Uiteraard kunnen wij hierin met je meedenken. 

Jouw podium volledig op maat

Om te weten welke podiumdelen er nodig zijn zul je eerst moeten weten hoe groot het podium daadwerkelijk moet gaat worden. Vanaf dit punt kun je gaan berekenen welke podiumdelen er precies nodig zijn. Op de onderstaande afbeelding zie je twee voorbeelden van mogelijke indelingen om je podium op maat samen te stellen.

Mogelijke indelingen voor een op maat gemaakt podium

 
De podiumdelen zijn verkrijgbaar in de volgende afmetingen:

Met deze podiumdelen heb je volledige vrijheid om je podium op maat samen te stellen. 

Waarom zou ik voor een Power Dynamics Deck 750 podium kiezen?

MaxiAxi is al jarenlang trouw dealer van Power Dynamics. Het merk staat voor kwaliteit terwijl de prijs niet onnodig hoog wordt, dus precies wat we bij MaxiAxi belangrijk vinden. Toen we op zoek waren naar een podiumsysteem om aan ons assortiment toe te voegen was de keuze dus niet heel moeilijk.

Een Power Dynamics Deck 750 podium is snel en eenvoudig op te zetten zonder speciaal gereedschap. Elk Deck 750 podiumdeel is voorzien van een multiplex vloer met een speciale “Hexa" antislip coating voor maximale grip. De Power Dynamics Deck 750 podiumdelen zijn hierdoor geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik in zowel droge als natte omstandigheden. Elk Deck 750 podiumdeel is voorzien van een speciaal profiel zodat ze eenvoudig voorzien kunnen worden van accessoires zoals trappen, balustrades en relingen.

 

Een aantal voordelen en specs op een rijtje

 • Draagvermogen tot maximaal: 750kg/m2
 • Buigt vrijwel niet door
 • Kan makkelijk, compact en snel worden opgeborgen
 • Lichtgewicht podiumdelen tot maximaal 32kg per deel
 • Multiplex vloer met “Hexa” antislip coating
 • Universele hoekstukken voor elke Deck 750 poot
 • Speciale profielen voor bevestiging van Deck 750 trappen
 • Gefabriceerd in Europa en TÜV gekeurd
 • Framehoogte van 9 cm
 • Aluminium frame met geïntegreerde stalen plaat 

Deze voordelen hebben ervoor gezorgd dat er ondertussen al een flink aantal toneelverenigingen, scholen en muziekverenigingen voor een podium van MaxiAxi hebben gekozen. 

TÜV gecertificiceerd: Super stevig en veilig

Veiligheid staat altijd voorop. Het mag natuurlijk nooit gebeuren dat iemand tijdens een optreden van het podium af valt. Met de Power Dynamics Deck 750 balustrades en relingen kun je ervoor zorgen dat dit niet zomaar kan gebeuren. Deze balustradedelen kunnen eenvoudig aan het profiel van elk Deck 750 podiumdeel gemonteerd worden en bieden een goede bescherming voor de gebruikers van het podium.
De balustradedelen zijn in verschillende breedtes verkrijgbaar met daarbij natuurlijk de benodigde bevestigingsaccessoires.

Om de veiligheid te garanderen beschikt het Power Dynamics Deck 750 podiumsysteem over een TÜV certificaat. TÜV is een onafhankelijk bureau dat is gericht op het certificeren en valideren van producten en diensten zodat deze veilig gebruikt kunnen worden. Men gebruikt ook wel de term TÜV norm. 

Moet het podium op een vaste of verstelbare hoogte komen te staan?

Qua poten zijn er vele mogelijkheden om het podium op hoogte te plaatsen. De poten in het Deck 750 assortiment zijn zowel met een vaste als instelbare hoogte te verkrijgen. Voor podiums die met regelmaat verplaatst moeten worden zijn er poten met wielen (en rem) verkrijgbaar. We hebben de verschillende opties voor je op een rijtje gezet.

Podium met vaste poten

Deze poten hebben een vaste hoogte en zijn daarom met name geschikt voor “vaste” podiums. Een vlakke ondergrond is bij deze poten noodzakelijk omdat de lengte niet instelbaar is. De vaste poten zijn verkrijgbaar voor podiumhoogtes van 20 tot en met 100 cm in een ronde of vierkante variant.

Vaste vierkante podiumpoten

Podium met vaste poot en verstelbare voet

Voor vrijwel vlakke ondervloeren kan gekozen worden voor deze variant. Deze poten zijn voorzien van een schroefbare / uitdraaibare voet zodat kleine oneffenheden in de ondervloer kunnen worden opgevangen. Erg handig op bijvoorbeeld een sportveld met een oneffen ondergrond. Deze poten zijn ook verkrijgbaar voor podiumhoogtes van 20 tot en met 100 cm in een ronde variant.

Vaste poot met verstelbare voet

Podium met verstelbare poten

Met de verstelbare poten uit het Deck 750 assortiment kunnen de podiumdelen naar wens op hoogte worden gezet of kunnen grotere oneffenheden in de ondervloer opgevangen worden. Door het interne mechanisme zijn deze poten eenvoudig in hoogte verstelbaar en bieden ze de perfecte ondersteuning voor de podiumdelen. De verstelbare poten zijn verkrijgbaar voor een podiumhoogte van 40 tot en met 180 cm in een vierkante variant.

Verstelbare poten

Podium met verrijdbare poten

Deze poten zijn voorzien van wielen en zorgen ervoor dat het podium eenvoudig verplaatst kan worden. Voor een stabiel podium dat op zijn plek blijft staan hebben we ook podiumpoten met een rem. Deze verrijdbare poten zijn verkrijgbaar voor een podiumhoogte van 30 of 40 cm in een ronde variant.

Verrijdbare poten

Is een trap of leuning nodig bij mijn podium?

Een podium moet natuurlijk veilig en goed toegankelijk is. Hiervoor zijn verschillende soorten trappen en leuningen verkrijgbaar die zorgen voor een veilige en goede toegankelijkheid van de Power Dynamics Deck 750 podiums. Alle trappen zijn voorzien van een antislip coating en kunnen hierdoor zowel binnen als buiten gebruikt worden. Uiteraard zijn ook de Deck 750 trapdelen voorzien van een TÜV certificaat.

Modulaire trap

De modulaire trapdelen zijn verkrijgbaar van 20 tot 80 cm voor een podiumhoogte van max. 100 cm. De treden van deze modulaire delen hebben een diepte van 25 cm en een breedte van 100 cm. Door meerdere modulaire trapdelen achter elkaar te gebruiken kan er een trap worden gebouwd naar de gewenste hoogte. Naar wens kan de trap aan één of beide kanten worden voorzien van een leuning.

 • Eenvoudig modulair op te bouwen
 • Voorzien van antislip coating
 • Per 2 delen kan een leuning gemonteerd worden
 • Verkrijgbaar met 20 cm hoogteverschil per deel

Modulaire trap

Verstelbare trap

De verstelbare trap kan snel en eenvoudig aan het profiel van elk podiumdeel gemonteerd worden. De verstelbare trap is gemaakt van een zéér sterke stalen constructie waarbij de treden zijn gemaakt van plywood. Voor maximale grip en veiligheid zijn de treden voorzien van een speciale “Hexa” antislip coating. Ook bij de verstelbare trap is het mogelijk om een trapleuning te monteren. De trap is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zodat deze geschikt is voor elke podiumhoogte.

 

 • Eenvoudig te monteren aan het podiumdeel
 • Voorzien van “Hexa” antislip coating
 • Gefabriceerd in Europa en TÜV gekeurd
 • Instelbare hoek tot gewenste hoogte

Verstelbare trap

Welke podium accessoires zijn er nodig?

Het Power Dynamics Deck 750 podiumsysteem is zo ontworpen dat alles snel, eenvoudig en volledig veilig is op en af te bouwen. Met de Deck 750 podium accessoires kunnen de delen onderling eenvoudig met elkaar verbonden worden om zo een stevig en vlak podium te krijgen wat staat als een huis. Voor het podiumsysteem zijn verschillende accessoires verkrijgbaar: 

 • Podium bodemklemmen: Om te zorgen dat je podiumdelen niet uit elkaar schuiven is deze speciale klem nodig. Hiermee klem je 2 podiumdelen vast aan elkaar zodat je podium stevig staat.
 • Podiumklem om twee of vier aangrenzende poten te verbinden. Deze klemmen zijn nodig om 2 of 4 poten (vierkant 60x60mm) aan elkaar vast te klemmen. Wij raden aan om deze te gebruiken vanaf een 40 cm hoogte.
 • Deze Podium self levellers schuif je eenvoudig in het profiel aan de zijkant van het Deck750 podiumdeel. Hierdoor wordt je hele podium een egale oppervlakte en verdwijnen eventuele hoogteverschillen die door de ondergrond ontstaan.

Wij helpen je graag met jouw podium op maat!

Omdat er bij het samenstellen van je podium zoveel verschillende mogelijkheden zijn kan dit best lastig zijn. Daarom helpen onze productexperts je natuurlijk graag! Wil je dat wij aan de hand van jouw wensen een complete lijst maken met alles wat je nodig hebt?? Neem contact op met onze klantenservice..

Chatten