Concertagenda 2024: met deze concerten vul je ‘m!

Concertagenda 2024: met deze concerten vul je ‘m!

In deze blog duiken we in een geweldige verzameling van topconcerten om jouw concertagenda 2024 te vullen! Het komende jaar barst van de fantastische concerten, zowel in Nederland als over de hele wereld. We hebben speciaal voor jou, elf onmisbare optredens uitgekozen. Met deze geweldige selectie van concerten beloven we je dat jouw concertagenda 2024 overloopt van onvergetelijke muzikale avonturen!

Kom alvast in de stemming

Heb jij je concertagenda 2024 al redelijk gevuld? Uiteraard moet je dan wel de nummers uit je hoofd kennen. Hieronder hebben we een aantal geweldige karaokesets voor je in een carrousel geplaatst. Organiseer een karaokeavond met al je concertvrienden en kom alvast helemaal in de stemming. Kun je er na het concert nog geen genoeg van krijgen? Dan is dit ook de ideale oplossing voor jou. Na afloop van het concert kun je met al je vrienden nog even nagenieten door middel van een karaoke party.

 

 

Welke concerten in concertagenda 2024?

Voor iedereen die van concerten houdt, hebben we iets leuks: een simpel en kort lijstje met alle leuke concerten die eraan komen, helemaal voor jou! En dat is pas het begin. Verder in deze tekst gaan we meer vertellen over de concerten die jij in je concertagenda 2024 kunt zetten. We bespreken de door ons gekozen concerten duidelijk, zodat jij precies weet wat je kunt verwachten. Maak je klaar voor een bomvolle concertagenda 2024

  • Vrienden van Amstel Live – 11 t/m 26 januari.
  • Depeche Mode – 8 februari
  • Nothing but Thieves – 23 & 24 februari
  • Zara Larsson – 26 februari
  • Holland zingt Hazes – 8, 9, 15 & 16 maart
  • De Jeugd Van Tegenwoordig – 15, 16 & 31 mei
  • Lil Yachty – 20 mei
  • Nicki Minaj – 23 mei & 2 juni
  • Toppers in Concert – 24 & 25 mei
  • Olivia Rodrigo – 24 & 25 mei
  • DI-RECT – 20 september t/m 14 december

#1 Vrienden van Amstel Live – 11 t/m 26 januari

Mensen gaan uit hun dak bij Vrienden van Amstel Live

De Vrienden van Amstel Live, jaarlijks gehouden in Ahoy Rotterdam, is tegenwoordig een van de grootste indoor muziekevenementen in Nederland en mag zeker niet ontbreken in je concertagenda 2024. Dit populaire concert trekt elk jaar ongeveer 150.000 bezoekers, verspreid over veertien shows. Topartiesten zoals Guus Meeuwis, DI-RECT en Flemming worden in de schijnwerpers gezet met een indrukwekkend decor, verbluffende lichteffecten en spectaculaire special effects. Dit jaar zal Kraantje Pappie voor het eerst optreden als gastheer van het evenement. Kortom, het wordt een evenement vol vermaak en spektakel. Voor meer informatie over Vrienden van Amstel Live kun je onze blog lezen, waarin we uitgebreid uitleggen waarom jij dit concert absoluut niet missen kan. 

#2 Depeche Mode – 8 februari

Depeche Mode is in februari te zien in de Ziggo Dome in Amsterdam. Ter gelegenheid van Depeche Mode hun nieuwste album ‘Memento Mori’ zijn ze op wereldtournee. In Nederland zijn de muziekveteranen ook van de partij. Sinds 1980 maken ze al muziek en hier is de Britse band nog steeds volop mee bezig. Beleef een geweldige avond in de Ziggo Dome op 8 februari door te genieten van de elektronische dance muziek van Depeche Mode. Dit mooie evenement kan dus ook zeker niet ontbreken in je concertagenda 2024.

#3 Nothing but Thieves – 23 & 24 februari

Maak je klaar voor de Britse alternatieve rockband Nothing but Thieves. Op 23 & 24 februari zijn ze te zien in Nederland! De Ziggo Dome zal deze dagen helemaal in de ban zijn van deze 5 topmuzikanten. Sinds 2012 zijn de mannen van Nothing but Thieves al actief in de muziekindustrie, in deze periode heeft de band al 4 albums uitgebracht. Naar aanleiding van hun vierde album ‘Dead Club City’, dat is gelanceerd in juni 2023, hebben ze besloten om op festivaltour te gaan. Nothing but Thieves richt zich zowel op het alternatieve rock genre als op Indie. Voor fans van deze genres is een concert van deze band uit Essex in Engeland een droom die werkelijkheid wordt. Kortom, Nothing but Thieves is een zekerheidje op onze concertagenda 2024!

#4 Zara Larsson – 26 februari

Op 26 februari komt de Zweedse popzangeres Zara Larsson naar Nederland. AFAS Live in Amsterdam zal deze dag veroverd worden door duizenden fans van de zangeres. Zara Larsson heeft bevestigd dat haar nieuwe album ‘Venus’ uitkomt op 9 februari 2024. Vlak na de release van ‘Venus’ zal de zangeres op tour gaan door Europa om haar nieuwe album voor te kunnen dragen aan de talloze fans. De tour duurt van februari tot maart met een stop in Amsterdam. De Zweede zangeres maakt al bijna tien jaar lang muziek, en zal hier zeker nog lang niet mee stoppen. Dit concert mag dus ook zeker niet ontbreken op je concertagenda 2024

#5 Holland zingt Hazes – 8, 9, 15 & 16 maart

Mensen zingen mee met Holland zingt Hazes

André Hazes, misschien wel de bekendste en memorabelste volkszanger uit de hele Nederlandse geschiedenis. Dit jaar wordt de twaalfde keer dat ‘Holland zingt Hazes’ wordt georganiseerd. De achterliggende gedachte van Holland zingt Hazes is dat het moet fungeren als eerbetoon aan André Hazes. De volkszanger overleed in september 2004 en wordt ook dit jaar weer herdacht in de Ziggo Dome. Door middel van een spectaculaire show brengen de beste Nederlandse artiesten hun eerbetoon aan André Hazes. Holland zingt Hazes staat bekend als hét concert van Nederland voor de echte meezingers. Voor fans van de Nederlandse muziekcultuur is dit evenement zonder twijfel een geweldige aanvulling voor hun concertagenda 2024.

#6 De Jeugd Van Tegenwoordig – 1 t/m 28 mei

De Jeugd Van Tegenwoordig, wie kent ze niet? Al achttien jaar is deze Nederlandse hiphopgroep actief in de muziekindustrie. Ook dit jaar organiseren ze hun jaarlijkse clubtour. Ze zullen dit jaar twaalf verschillende shows geven, verspreid over zeven verschillende locaties. Deze locaties luiden als volgt: 

  • Doornroosje in Nijmegen
  • Paard in Den Haag
  • TivoliVredenburg in Utrecht
  • Effenaar in Eindhoven
  • Paradiso in Amsterdam
  • Muziekgieterij in Maastricht.

Dat zijn alle shows in Nederland. Ook is er op 28 mei een afsluitende show in het Depot in Leuven in België. De mannen van De Jeugd Van Tegenwoordig staan bekend als de grondleggers van de Nederlandse hiphopcultuur. Een reeks evenementen waarvan je er minimaal één moet hebben beleefd. Zet hem gelijk in je concertagenda 2024!

#7 Lil Yachty – 20 mei

Lil Yachty is een van de succesvolste Amerikaanse rappers van deze tijd. Goed nieuws voor Amerikaanse rap fans. Lil Yachty zal dit jaar een show geven in het Poppodium 013 in Tilburg. Lil Yachty zijn tournee ‘The Field Trip Tour’ ging in Amerika al eerder van start, namelijk op 21 september 2023. Na zijn tour door Noord-Amerika is hij van start gegaan met zijn tour door Europa. Fans uit Nederland zullen hem op 20 mei kunnen bezoeken in Tilburg en genieten van grote hiphop hits als ‘Coffin’ of ‘One Night’. Belgische rap fans hoeven niet te treuren, want Lil Yachty zal ook een show in Brussel geven. Op 18 mei 2024 kun je Lil Yachty zien shinen op het podium in Brussel. Lil Yachty kan met zijn ‘The Field Trip Tour’ zeker niet ontbreken op onze concertagenda 2024!

#8 Nicki Minaj – 23 mei & 2 juni

Nicki Minaj fans opgelet, dit jaar kun je wel twee keer genieten van Nicki Minaj in Nederland. Op 23 mei en 2 juni zal de hiphopartiest in de Ziggo Dome verschijnen. Naar aanleiding van Nicki’s laatste album ‘Pink Friday 2’ gaat ze op tour over de hele wereld. Eerst legt ze ruim twee maanden af in Noord-Amerika. Na haar laatste show in Noord-Amerika op 13 mei heeft ze tien dagen rust, om vervolgens verder te gaan met haar wereldtour door Europa. Nicki Minaj is al zo’n vijftien jaar actief in de muziekindustrie, met hits als ‘Starships’ en ’Only’ zette ze in deze vijftien jaar haar stempel op de hiphopwereld. Ook werd Nicki Minaj de eerste vrouw die meer dan honderd ‘Billboard hot 100 hits’ scoorde, tegenwoordig zit ze al op 133! Een evenement om niet te missen! Zet deze dag nu in je concertagenda 2024.

#9 Toppers in Concert – 24 & 25 mei

Mensen feesten tijdens Toppers in Concert

Op 24 en 25 mei zal de Johan Cruijff ArenA weer helemaal in de ban van De Toppers zijn. Al sinds 2004 zijn De Toppers actief, wel zijn er binnen de groep een paar dingen veranderd. Zo is het ooit ontstaan met het trio René Froger, Gerard Joling en Gordon. Tegenwoordig bestaan De Toppers nog steeds uit René Froger en Gerard Joling, maar Gordon daarentegen is ingeruild voor Jeroen van der Boom en Jan Smit. Toppers in Concert komt sinds 2005 elk jaar terug en telde in deze periode meer dan vijftig uitverkochte shows. De Toppers geven dit jaar een show onder het thema ‘Club Tropicana’, je kunt dus een tropische show verwachten van deze vier supersterren. Toppers in Concert is dus een echte must voor in je concertagenda 2024.

#10 Olivia Rodrigo – 24 & 25 mei

Niet alleen de Toppers, maar ook Olivia Rodrigo treedt op in Amsterdam op 24 & 25 mei. De Ziggo Dome zal deze twee dagen het territorium worden van de 21-jarige Amerikaanse zangeres. In 2021 brak Olivia Rodrigo door met haar nummer ‘Drivers License’, vooral op TikTok werd dit nummer erg populair. In 2023 kwam Rodrigo met een nieuw album, ‘Guts’. Na het uitbrengen van dit album heeft ze besloten om op wereldtournee te gaan. Naast zangeres is de jonge Amerikaanse ster ook actrice. Ze speelde onder andere in ‘High School Musical’ en ’Bizaardvark’. Deze multifunctionele superster mag dus ook zeker niet ontbreken op onze concertagenda 2024.

#11 DI-RECT – 20 september t/m 14 december

Als laatste op onze concertagenda 2024 hebben we DI-RECT met hun ‘Sphinx Clubtour 2024’. Van 20 september tot en met 14 december gaan de mannen van DI-RECT heel Nederland en België door om hun fans een geweldige tijd te geven. DI-RECT doet dit in verband met hun nieuwe album SPHINX dat op 8 maart 2024 uitgebracht zal worden. De Nederlandse band bestaat uit vijf personen en is al opgericht in 1999. Met grote hits als ‘Soldier on’ en ‘Through the Looking Glass’ zijn ze niet meer weg te denken uit de muziekwereld. De clubtour van DI-RECT zal verspreid zijn over twaalf steden waarvan elf in Nederland en één in België. Zeker een aanrader om toe te voegen aan je concertagenda 2024!

Vul jouw concertagenda 2024

Met concerten verspreid over heel Nederland vul je jouw concertagenda voor 2024. Wanneer je één van de concerten wilt bezoeken, raden we je aan om snel het internet af te struinen voor meer informatie over de kaartverkoop. Hopelijk hebben we je voldoende geïnformeerd en wie weet sta je volgend jaar bij een van deze gave concerten! 

Gerelateerde berichten
Om je festival agenda 2024 helemaal te vullen, hebben we diverse te gekke festivals in het binnenland voor je op een rijtje gezet. Uiteraard mogen de meest bekende buitenlandse festivals ook niet ontbreken. Na het lezen van deze blog heb je gegarandeerd een bomvolle festival agenda voor 2024! Wat is festival agenda 2024? Van begin april tot en ...
Wil jij dit voorjaar en deze zomer helemaal losgaan op een van de vele techno festivals, maar weet je nog niet welke? Geen probleem. Na het lezen van deze blog weet je precies welke techno festivals er zijn in 2024. We informeren je over de acht beste techno festivals, zodat jij weet waar je heen moet dit jaar! Beste techno festivals in Nederland ...
Vrienden van Amstel Live, ook dit jaar belooft het weer een groot spektakel te worden. Ahoy Rotterdam opent zijn deuren op 11 januari en sluit deze pas op de 26e. Na het lezen van deze blog ben je op de hoogte van de line-up, de vorige editie en nog veel meer! Lees snel verder en bereid je voor op Vrienden van Amstel Live 2024.  Wat is ...
Karaoke nummers maken en breken je karaokeavond en zijn daardoor onmisbaar! Zing je zonder schroom en lekker vals of toch nog een beetje terughoudend? Geen probleem, met onze karaoke nummers wordt het hoe dan ook een gezellige avond. In deze blog geven we je onze playlist met karaoke nummers. Daarnaast lees je welke stemversterker jij móét hebben...
Chatten