Concertagenda 2023: met deze concerten vul je ‘m!

Concertagenda 2023: met deze concerten vul je ‘m!

Welke concerten horen in de concertagenda van 2023? Na het lezen van deze blog heb je allerlei festivals voorhanden om jouw concertagenda 2023 te vullen met de beste concerten. Ook komend jaar zijn er weer tientallen concerten in binnen- en buitenland, waar wij er acht van op een rij hebben gezet. Met de onderstaande concerten weet je zeker dat jouw concertagenda 2023 uitpuilt van geweldige shows.

#1 Vrienden van Amstel Live – 5 t/m 27 januari

De Vrienden van Amstel Live wordt ieder jaar gehouden in Ahoy Rotterdam. De Vrienden van Amstel Live is in de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste indoor events van Nederland en hoort daarom absoluut in je concertagenda 2023. Het concert trekt jaarlijks zo’n 150.000 bezoekers verdeeld over twintig shows. Onder meer voor artiesten als Guus Meeuwis en Suzan & Freek wordt letterlijk alles uit de kast getrokken. Het decor wordt prachtig aangekleed met gave lichteffecten, terwijl ook de special effects grandioos zijn. Het kan bijvoorbeeld zomaar voorkomen dat Typhoon op een zwevend podium naar beneden komt en tijdens zijn optreden boven het publiek blijft zweven.

#2 Robbie Williams - XXV Tour 2023 – 28, 29 januari en 13 februari

Een van de grootste Engelse popzangers, Robbie Williams, komt naar Amsterdam. In 2023 geeft de 48-jarige popzanger drie shows in de Ziggo Dome, waar zo’n 17.000 fans per avond genieten van Robbie Williams. De Engelse muzikant staat in Nederland vooral bekend dankzij geweldige nummers als: 'Feel' en 'Angels'. Het belooft een waar muziekspektakel te worden in de Ziggo Dome. De XXV Tour van Robbie Williams verdient dus zeker een plekje in onze concertagenda 2023.

#3 Snollebollekes Live in Concert – 25, 26, 31 maart en 1 april

Het Gelredome in Arnhem gaat in maart en april 2023 van links naar rechts. Snollebollekes treedt op, wat betekent dat het gegarandeerd een knallend feest belooft te worden. Rob Kemps laat zijn beste en leukste meezingers horen. Snollebollekes organiseert op 26 maart speciaal een familieconcert, waar iedereen van zes jaar of ouder welkom is. De overige shows zijn voor mensen vanaf zestien jaar of ouder. Bij de beuk en carnavalsmuziek van Snollebollekes horen natuurlijk gave lasers en movingheads. De sfeermakers van Snollebollekes zorgen gegarandeerd voor grandioze shows, wacht dus niet langer en zet ‘m in je concertagenda voor 2023. 

Snollebollekes zorgt voor een spectaculaire show met confetti en movingheads tijdens een van vele carnavalshows.

#4 Afscheidsconcert ‘Nu of Ooit’ – 5 t/m 10 april

Vrijwel iedereen kent het muziekduo Nick & Simon wel met prachtige nummers als ‘Rosanne’ en ‘Pak Maar M’n Hand’. Na zeventien jaar hebben Nick Schilder en Simon Keizer echter aangegeven te stoppen als duo om zich te focussen op een solocarrière. De twee zangers geven daarom een afscheidsconcert, zodat fans nog één keer live kunnen genieten van de beste hits. Dit afscheid mag gewoon niet ontbreken in je concertagenda 2023. Van 5 tot en met 10 april 2023 kun je in Ahoy Rotterdam genieten van de allerlaatste shows van Nick & Simon.

#5 Harry Styles: Love On Tour 2023 – 24 juni (België)

De succesvolle Love On Tour van Harry Styles krijgt een vervolg. Op zaterdag 24 juni 2023 staat de publiekslieveling van veel meiden in het Festivalpark in Werchter. Bekende nummers als 'As It Was' en 'Late Night Talking' worden gezongen en zorgen ervoor dat de duizenden fans lekker mee kunnen blèren op de muziek. We raden je aan om dus wel de nummers van Harry Styles te kennen, mocht je dit concert in je concertagenda voor 2023 willen zetten.

#6 De Toppers – Data nog niet bekend

De Toppers is de langstlopende concertreeks van Europa. Sinds 2005 blazen de Toppers het dak van Ahoy of de Arena er helemaal af. Dit jaar kunnen bezoekers genieten van de prachtige stemmen van René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit. Deze vier Toppers maken er samen met zo’n 65.000 bezoekers een geweldig feest van. Samen met gastartiesten, zoals Mart Hoogkamer en Frans Bauer, zorgen De Toppers voor een geweldig muziekspektakel, waardoor dit concert zeker in je concertagenda 2023 hoort. De Toppers stellen voorafgaand aan de show een thema vast, waar al het publiek zich trouw aan houdt. Zo waren er in 2018 ruim zestigduizend bezoekers in roze kleding, vanwege het thema: ‘Pretty in Pink’. Deze saamhorigheid geeft een ontzettend gaaf effect en maakt De Toppers een echte aanrader voor je concertagenda voor 2023!

Europese concerten voor je concertagenda 2023:

#1 André Rieu – European Tour – Duitsland, Hannover 18 januari 2023

Geniet van André Rieu, het Johann Strauss orkest en het koor die op woensdag 18 januari een geweldige avond neerzetten. De meeslepende en klassieke muziek zorgen ervoor dat het absoluut een avond om nooit te vergeten is. Het feit dat André Rieu al een paar jaar één van de beste violisten en orkestleiders is, zegt genoeg. Een concert van André Rieu moet je gewoon hebben meegemaakt in je leven. Zet dus zeker woensdag 18 januari in je concertagenda 2023.

#2 Coldplay - Music of the Spheres World Tour – Engeland, Manchester 31 mei, 1, 3, en 4 juni 2023

Coldplay houdt in 2023 een tour over de hele wereld en komt daarom ook naar Manchester. De band laat hun nummers door het Etihad Stadium galmen. Onder meer nummers als ‘Fix You’ en ‘Viva La Vida’ zullen zeker voorbij komen in het Etihad Stadium. Uiteraard zijn er gave lichteffecten, muziekinstrumenten en andere sfeerattributen aanwezig om te zorgen voor een geweldige sfeer! Als concertliefhebber moet je in ieder geval één concert van Coldplay hebben meegemaakt. De band zorgt voor de avond van je leven hebt en hoort daarom zeker in je concertagenda voor 2023!

Deze indrukwekkende show van Coldplay in Japan geeft een mooi beeld van de concerten van deze band.

Concert bezoeken in 2023?

Met concerten uit Nederland, België, Duitsland en Engeland vul je jouw concertagenda voor 2023. Wanneer je één van de concerten wilt bezoeken, raden we je aan om snel het internet af te struinen voor meer informatie over de kaartverkoop. Hopelijk hebben we je voldoende geïnformeerd en wie weet sta je volgend jaar bij een van deze gave concerten! 

Gerelateerde berichten
  1. Festival agenda 2023: 22x top festivals voor het komende jaar! Festival agenda 2023: 22x top festivals voor het komende jaar!
  2. House festivals 2023 voor in je agenda! House festivals 2023 voor in je agenda!
  3. Hardstyle festivals 2023: Dit zijn ze! Hardstyle festivals 2023: Dit zijn ze!
  4. Techno festivals 2023: hier moet je zijn dit jaar! Techno festivals 2023: hier moet je zijn dit jaar!
Chatten