ADE 2024: alle informatie!

ADE 2024: alle informatie!

ADE 2024 staat voor 16 tot en met 20 oktober 2024 op de planning. Met ADE 2024 in de festivalagenda maken veel festivalliefhebbers alweer allerlei plannen om naar Amsterdam te trekken voor één van de dikste festivals in Nederland. In deze blog behandelen we alles over ADE 2024, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken of jij hierbij wilt zijn. We vertellen je onder meer alles over de geschiedenis en de line-up.

Wat is het Amsterdam Dance Event?

Het Amsterdam Dance Event (ADE) is een megagroot festival dat ruimte biedt voor ruim 450.000 bezoekers. Het Amsterdam Dance Event wordt al sinds 1996 georganiseerd door de ADE-Foundation en dat leidde al tot 28 succesvolle edities. Dit vijfdaagse evenement heeft plek voor iedereen, van hardstyle-liefhebbers tot dance-liefhebbers. Op het Amsterdam Dance Event is er, met maar liefst 28 verschillende subgenres en tweehonderd locaties, is er voor iedere muziekliefhebber wel een geschikte locatie te vinden. Dit megagrote festival met elektronische muziek neemt ieder jaar in oktober de Nederlandse hoofdstad compleet over.

Honderden feestlocaties voor ADE 2024

Tijdens ADE 2024 zijn er zo’n tweehonderd locaties die zowel groot als klein zijn, verspreid door de gehele Amsterdamse binnenstad. Ruim duizend artiesten uit binnen- en buitenland komen naar de Nederlandse hoofdstad om er een grandioos spektakel van te maken. De feestlocaties zijn er in allerlei soorten en groottes, van discotheken tot opgezette podia en van festivalterreinen tot grote hallen. Net als de afgelopen edities zijn er bij ADE 2024 weer talloze opties voor de bezoekers. Bij ADE is er zelfs ruimte voor conferenties, lezingen, workshops en demonstraties. 

Het grote succes van ADE 2023

Een van de spectaculaire podiums van ADE 2024.

ADE 2023 was een van de succesvolste edities uit het bestaan van het Amsterdam Dance Event. Bij de afgelopen editie werd het recordaantal bezoekers van alle eerdere edities overtroffen. Maar liefst 450.000 mensen uit binnen- en buitenland brachten afgelopen jaar een bezoek aan één of meerdere feestlocaties. Om de potentiële bezoekers alvast goed voor te bereiden op de mogelijke artiesten op ADE 2024 hebben we een voorbeeld van een feestlocatie voor je uitgewerkt. ADE Verknipt werd bij de laatste editie in de Moermanskkade in Amsterdam georganiseerd. Bij deze feestlocatie stond alles in het teken van hard techno met artiesten als Leia, Soulroots, Thylacine en Tony y not. Op ADE 2023 kon je weer genieten van een weergaloze sferen klonken hun beste nummers door de speakers.

Line-up voor ADE 2024

De licht show van ADE 2024.

De line-up voor ADE 2024 belooft weer veel goeds. Bij een geweldig festival als ADE 2024 hoort vanzelfsprekend een fantastische line-up. Om je een goed beeld te geven van de mogelijke line-up van 2024 hebben we enkele artiesten voor je opgesomd:

  • Tiësto: Tiësto is een Nederlandse dj, muziekproducent en ondernemer die vaak optreedt op grote dance-evenementen met grote hits zoals Lay low, The Motto en Can U Dance.   
  • Nicky Romero: Nicky Romero is een Nederlandse dj en muziekproducer. Met de grootste hits zoals I could be the one, Take Me en Let Me Feel. Hij maakte deze nummers met namen zoals Avicii en NERVO. 
  • Afrojack: Afrojack is een Nederlandse dj en muziekproducent, die samen met de grootste namen heeft opgetreden zoals The Partysquad en David Guetta. Hij bracht ook de grootste hits uit zoals Give Me Everything, Ten Feet Tall en The Spark.

ADE 2024 bezoeken?

Ben je na het lezen van deze blog helemaal om en wil je een bezoek brengen aan ADE 2024? Je kunt je alvast inschrijven voor de voorverkoop van de tickets. Voor alle informatie over de kaartverkoop van ADE 2024 raden we je aan om hun website nauwlettend in de gaten te houden.

Thom Bakhuis

Stagiair

Gerelateerde berichten
Duik in de wereld van pompende beats en elektronische sfeer op de beste house festivals van 2024! Speciaal voor jou, house liefhebber, heb ik de ultieme lijst samengesteld. Na het lezen van deze blog weet je zeker dat jouw festivalagenda gevuld zal zijn met de meest waanzinnige house ervaringen van het jaar 2024! Onze selectie met house festivals ...
Om je festival agenda 2024 helemaal te vullen, hebben we diverse te gekke festivals in het binnenland voor je op een rijtje gezet. Uiteraard mogen de meest bekende buitenlandse festivals ook niet ontbreken. Na het lezen van deze blog heb je gegarandeerd een bomvolle festival agenda voor 2024! Wat is festival agenda 2024? Van begin april tot en ...
Wil jij dit voorjaar en deze zomer helemaal losgaan op een van de vele techno festivals, maar weet je nog niet welke? Geen probleem. Na het lezen van deze blog weet je precies welke techno festivals er zijn in 2024. We informeren je over de acht beste techno festivals, zodat jij weet waar je heen moet dit jaar! Beste techno festivals in Nederland ...
Ga jij dit jaar lekker hakken op één van de vele hardstyle festivals, maar moet je nog een keuze maken welke je wilt bezoeken? Na het lezen van dit blog weet jij precies welke hardstyle festivals 2024 het best in de smaak vallen bij het grote publiek! We zullen tien hardstyle festivals benoemen en jou tot in detail uitleggen waarom je deze ...
Chatten