Rode lasers

De rode laser wordt veel gebruikt in laser lichteffecten. Je ziet de rode laser vaak terug bij liveshows en festivals waar ze als speciaal onderdeel van de lichtshow worden gebruikt. De laser zorgt in elke situatie gegarandeerd voor een spectaculaire show.

Filteren
Filteren

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Kleur laser
    Rood
Filteren

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Lasers
🗲Wat is een laser?

Lasers worden voor vele toepassingen gebruikt. Bij MaxiAxi praten we over lasers in de vorm van effectverlichting. Deze lasers zie je vaak terug in discotheken, festivals en grote lichtshows.

🎛Hoe wordt de laser aangestuurd?

Lasers kunnen op meerdere manieren worden aangestuurd. Voor professionele lasershows wordt voornamelijk IDLA als besturingssoftware gebruikt. Ook het gebruik van DMX is bij een groot aantal lasers mogelijk, deze vorm van aansturing is wat gemakkelijker. Daarnaast zijn er lasers die met een afstandsbediening aangestuurd kunnen worden of zelfs over een geluidsgestuurde modus beschikken.

❓Kunnen meerdere lasers in één lichtshow?

Het gebruik van meerdere lasers in een lichtshow is zeker mogelijk, dit is ook iets wat bij veel professionele lichtshows wordt gedaan. Het gebruik van meerdere lasers zal een spectaculair effect toevoegen aan je lichtshow.

✅Waar moet ik op letten bij het kopen van een laser?

Er zijn meerdere belangrijke dingen om op te letten bij het kopen van een laser. Het is bijvoorbeeld aan te raden om na te gaan op welke manier je de laser wil besturen. Daarnaast dien je ook na te gaan waar je de laser wil gaan plaatsen en of de laser daar geschikt voor is. Bij een festival heb je bijvoorbeeld een andere laser nodig dan in de woonkamer. Ook alle andere mogelijke functies waar diverse lasers over beschikken zijn belangrijk om tegen elkaar af te wegen, het is daarvoor allereerst belangrijk om na te gaan waar je de laser precies voor wil gebruiken.

👀 Kun je blind worden van een laser?

Zolang je de laser op de juiste manier gebruikt, is de kans klein dat je blind wordt. Uiteraard is het niet de bedoeling om recht in de laserstraal te kijken, want dan is er wel een mogelijkheid dat je tijdelijk of blijvend letsel aan je oog veroorzaakt.

🔤 Hoe projecteer je tekst met een laser?

Om tekst te kunnen projecteren heb je een laptop of computer en de juiste software nodig. Met zo’n soort software kun je de laser aansluiten op een computer of laptop. Op de computer of laptop kun je vervolgens teksten of afbeeldingen creëren, die via de software worden vertaald naar ‘lasertaal’, zodat de laser de teksten, afbeeldingen of bijvoorbeeld zelfgecreëerde animaties kan projecteren. Er zijn echter ook lasers met software en toetsenbord, waarmee je rechtstreeks teksten kunt projecteren.

Het voordeel van een rode laser

Een laser in de kleur rood heeft een relatief laag energieverbruik in verhouding tot andere kleuren lasers. Daarnaast zijn rode lasers vaak wat minder duur. Je ziet rode lasers meestal als onderdeel van een laser met meerdere kleuren laser modules. Het nadeel van de kleur rood is dat deze kleur (zeker bij daglicht) minder goed zichtbaar is voor het menselijk oog. De rode laser zorgt samen met andere kleuren lasers echter voor een mooie dynamiek waardoor je erg gave lichtshows kan creëren. 

Rode laser kopen? 

Bestel je rode laser op werkdagen voor 22.00 uur en ontvang je laser de volgende dag nog in huis. Heb je nog vragen over rode lasers? Of lasers in het algemeen? Stel je vragen dan gerust aan een van onze productspecialisten. Zij delen hun kennis namelijk graag met jou.

Chatten