Groene laser

Een groene laser projecteert één lichtstraal die door spiegel verandert in honderden laserstralen en wordt daarom ook veel gebruikt in discotheken en bij uitgaansgelegenheden. Met een groene laser haal je een alles-in-één oplossing om jouw feestzaal, mancave of woonkamer helemaal om te toveren in een kleurrijke lichtshow. In ons assortiment vind je groene lasers voor zowel huisfeestjes als voor professionele festivals.

Filteren
Filteren

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Kleur laser
    Groen
Filteren

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Lasers
🗲Wat is een laser?

Lasers worden voor vele toepassingen gebruikt. Bij MaxiAxi praten we over lasers in de vorm van effectverlichting. Deze lasers zie je vaak terug in discotheken, festivals en grote lichtshows.

🎛Hoe wordt de laser aangestuurd?

Lasers kunnen op meerdere manieren worden aangestuurd. Voor professionele lasershows wordt voornamelijk IDLA als besturingssoftware gebruikt. Ook het gebruik van DMX is bij een groot aantal lasers mogelijk, deze vorm van aansturing is wat gemakkelijker. Daarnaast zijn er lasers die met een afstandsbediening aangestuurd kunnen worden of zelfs over een geluidsgestuurde modus beschikken.

❓Kunnen meerdere lasers in één lichtshow?

Het gebruik van meerdere lasers in een lichtshow is zeker mogelijk, dit is ook iets wat bij veel professionele lichtshows wordt gedaan. Het gebruik van meerdere lasers zal een spectaculair effect toevoegen aan je lichtshow.

✅Waar moet ik op letten bij het kopen van een laser?

Er zijn meerdere belangrijke dingen om op te letten bij het kopen van een laser. Het is bijvoorbeeld aan te raden om na te gaan op welke manier je de laser wil besturen. Daarnaast dien je ook na te gaan waar je de laser wil gaan plaatsen en of de laser daar geschikt voor is. Bij een festival heb je bijvoorbeeld een andere laser nodig dan in de woonkamer. Ook alle andere mogelijke functies waar diverse lasers over beschikken zijn belangrijk om tegen elkaar af te wegen, het is daarvoor allereerst belangrijk om na te gaan waar je de laser precies voor wil gebruiken.

👀 Kun je blind worden van een laser?

Zolang je de laser op de juiste manier gebruikt, is de kans klein dat je blind wordt. Uiteraard is het niet de bedoeling om recht in de laserstraal te kijken, want dan is er wel een mogelijkheid dat je tijdelijk of blijvend letsel aan je oog veroorzaakt.

🔤 Hoe projecteer je tekst met een laser?

Om tekst te kunnen projecteren heb je een laptop of computer en de juiste software nodig. Met zo’n soort software kun je de laser aansluiten op een computer of laptop. Op de computer of laptop kun je vervolgens teksten of afbeeldingen creëren, die via de software worden vertaald naar ‘lasertaal’, zodat de laser de teksten, afbeeldingen of bijvoorbeeld zelfgecreëerde animaties kan projecteren. Er zijn echter ook lasers met software en toetsenbord, waarmee je rechtstreeks teksten kunt projecteren.

Wat is een groene laser?

Een groene laser is een heel breed begrip, omdat lasers in veel verschillende situaties worden gebruikt. In ons assortiment vind je alleen groene lasers in de vorm van discoverlichting. Een laser ‘schiet’ als het ware honderden laserstralen door de hele ruimte, wat een bijzonder kleurenspektakel geeft.

Hoewel de naam doet vermoeden dat een groene laser alleen groen projecteert, kan het vaak veel meer dan alleen de groene kleur projecteren. Er zijn veel modellen die ook rood of zelfs RGB (Rood, Groen, Blauw) kunnen projecteren. De combinatie van verschillende kleuren zorgt ervoor dat je nog meer kleuren kunt projecteren en dus eenvoudig een spectaculaire lichtshow creëert.

Voordeel van een groene laserstraal

Het voordeel van een groene laserstraal in plaats van andere gekleurde laserstralen is dat groen vrijwel altijd goed zichtbaar is voor het menselijk oog. Afhankelijk van het omgevingslicht zijn groene lasers veel beter zichtbaar dan rode laserstralen. Over het algemeen komt een groene laserstraal een stuk beter tot z’n recht doordat ons oog groen licht beter waarneemt dan rood licht.

Extra functies

Groene lasers hebben vaak ook allerlei extra functies, die we jullie absoluut niet willen onthouden. De belangrijkste functionaliteiten zetten we voor je op een rijtje.

  • Gobo’s: Gobo’s zorgen ervoor dat er diverse figuren en patronen geprojecteerd kunnen worden. Bij goedkopere groene lasers zorgen gobo’s ervoor dat er figuren of patronen geprojecteerd kunnen worden. Bij wat duurdere modellen komen deze effecten vooral tot stand door de snel bewegende spiegeltjes in het apparaat.
  • Geluidsgestuurde/automatische modus: Veel lasers hebben de mogelijkheid om de geluidsgestuurde modus in te stellen, wat inhoudt dat de lichteffecten reageren op de volumepieken van de muziek. Bij de automatische modus kun je genieten van voorgeprogrammeerde shows.

Groene laser kopen?

Wil jij een groene laser kopen als toevoeging op jouw lichtshow? Bestel direct en wij zorgen dat je ‘m razendsnel bezorgd krijgt. Mocht je nog met specifieke vragen zitten voordat je een groene laser wilt kopen, neem dan gerust contact op met een van onze productspecialisten.

Chatten