Karaoke microfoon met opnamefunctie?

Karaoke microfoons zorgen dat jij een onvergetelijke avond met vrienden, collega’s of familieleden hebt. Karaoke microfoons kun je gemakkelijk verbinden met een karaokeset of speaker waardoor iedereen kan genieten van jouw stemgeluid. Bij MaxiAxi kies je uit een groot aantal verschillende microfoons, zoals subsoorten met Bluetooth, een echofunctie of lichteffecten.

Meer
Filteren
Filteren

12 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Functies
    Recording
Filteren

12 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Karaoke microfoons
❓Hoe werkt een karaoke microfoon?

De exacte werking van een karaoke microfoon verschilt per exemplaar. Zo zijn er bijvoorbeeld karaoke microfoons die met een kabel verbonden worden met een versterker of karaoke set, maar bestaan er ook karaoke microfoons met een ingebouwde speaker. Bovendien bestaan er ook draadloze karaoke microfoons. Let echter wel op dat niet alle karaoke microfoons zomaar met elke karaokeset te verbinden zijn.

🔌 Hoe sluit ik een karaoke microfoon aan?

Hoe je een karaoke microfoon aansluit, is erg afhankelijk van het soort karaoke microfoon. Bekabelde microfoons sluit je doorgaans aan op de microfoonaansluiting van een versterker, actieve speaker of karaoke set. Wanneer je over een draadloze microfoon en ontvanger beschikt, zul je de ontvanger op een versterker of actieve speaker aan moeten sluiten.

🕵 Hoe werkt een stermvervormer

Een stemvervormer zorgt ervoor dat je jouw stemgeluid vervormd door speakers hoort. Je kan hierbij bijvoorbeeld kiezen voor een veel lager stemgeluid of juist een hoog geluid. Afhankelijk van de stemvervormer zijn er natuurlijk ook nog meer leuke effecten mogelijk.

🎤 Wat is karaoke?

Karaoke is het principe waarbij je - meestal in een groepje met amateurs - probeert om bekende nummers zo goed mogelijk na te zingen. Uiteraard wordt de zang van het nummer weggehaald, want jij gaat natuurlijk zelf de nummers zingen. Bij karaoke is het doel vooral om plezier te halen uit valse zang, verkeerd gezongen songteksten en een uithaal die niet helemaal klinkt zoals die bedoeld was.

🌏 Waar komt karaoke vandaan?

Karaoke kent zijn oorsprong op het Aziatische continent, in Japan om precies te zijn. Een Japanse muzikant ontwikkelde een apparaat voor zakenlieden, zodat ze verschillende liederen konden meezingen om na een drukke werkdag tot rust te komen. In de grote steden ontstonden steeds vaker kleinere ruimtes die men kon afhuren voor het zingen van karaoke en tot op de dag van vandaag puilen steden als Osaka en Tokyo uit van de karaokebars.

🎶 Wat betekent karaoke?

Het woord karaoke is opgebouwd uit twee delen, namelijk ‘kara’ en ‘oke’. Het eerste deel staat voor ‘leeg’, terwijl het tweede gedeelte van het woord ‘orkest’ betekent. Combineer je beide woorden, dan kom je dus tot ‘leeg orkest’. Deze term ontstond doordat men in het verleden gebruikmaakte van opnames van een orkest, waarbij geen zang aanwezig was.

Wat is een recordfunctie?

Je hebt je favoriete karaoke microfoon gevonden en je ziet dat er een recordfunctie op zit. Nu vraag jij je natuurlijk af wat je met deze functie kan. Dat is heel simpel! Met de opnamefunctie, ook wel recordfunctie genoemd, kan je jouw zangkwaliteiten vastleggen. Hierdoor kan je zorgeloos zingen en het later gemakkelijk terugluisteren, je hoeft alleen maar de recordknop in te houden. Handig toch?

Karaoke microfoon met recordfunctie kopen

Heb jij je karaoke microfoon al uitgekozen? Plaats voor 22:00 je bestelling en start met zingen.

Chatten