Wifi speakers verbinden in maar 6 stappen!

Wifi speakers verbinden in maar 6 stappen!

Wifi speakers kun je gemakkelijk verbinden via je eigen wifinetwerk. Voor je kunt genieten van jouw favoriete playlist moet je de wifi speakers eerst nog zien te koppelen met je telefoon of tablet. In deze blog helpen we je bij het verbinden van je audiobron aan je wifi speakers. Zo hoef je maar zes stappen te doorlopen om je wifi speakers te kunnen gebruiken om muziek af te spelen.

Wat is een wifi speaker?

Een wifi speaker is een luidspreker die is uitgerust met een draadloze internetverbinding. Dit maakt het mogelijk om muziek af te spelen vanaf een smartphone, tablet of computer die is verbonden met hetzelfde wifi netwerk als jouw speakers. Veel wifi speakers ondersteunen streamingdiensten zoals Spotify waardoor je jouw favoriete playlist gemakkelijk kunt streamen op je luidsprekers.

Hoe verbind je jouw telefoon met wifi speakers?

Om het verbinden van je telefoon met je wifi speakers zo gemakkelijk mogelijk te maken, is het mogelijk om de 4STREAM app downloaden. De wifi speakers kunnen op deze applicatie worden geregistreerd, waarna je ze een naam kunt geven (bijvoorbeeld woonkamer, hal of toilet.). Je kunt dan muziek streamen via bijvoorbeeld Spotify, waarbij je telefoon of tablet als afstandsbediening fungeert. Het volume is eenvoudig per set aangemelde wifi speakers aan te passen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om aan te geven naar welke set speakers er geluisterd moet worden.

Stappenplan voor het verbinden

Lees en kijk hieronder hoe je stap voor stap jouw telefoon met de wifi speakers verbindt om vervolgens muziek af te spelen.

  • Stap 1: Klik de naam van je wifi speakers aan tussen je wifinetwerken.
  • Stap 2: Je apparaat is gevonden. Je kunt het apparaat selecteren.

Doorloop als eerste stap 1 en 2 om je wifi speakers te koppelen

  • Stap 3: Klik in de 4STREAM app op je eigen wifinetwerk.
  • Stap 4: Je wifi speakers zijn verbonden met het wifinetwerk

Na stap 3 en 4 zijn je wifi speakers verbonden met het internet

  • Stap 5: Nu je wifi speakers verbonden zijn met het internet kom je op het moment dat je muziek kunt afspelen. Kies bij ‘browse’ voor de streamingdienst waar je muziek mee wilt afspelen.
  • Stap 6: Staat jouw favoriete streamingdienst er nog niet tussen? Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit een aantal extra streamingdiensten door op ‘manage music services’ te klikken.

Voer stap 5 en stap 6 uit om muziek te luisteren via je wifi speakers

Werkt het nog niet? Neem contact op!

Maakt je wifi speaker toch nog geen verbinding met je telefoon of tablet ondanks dat je de bovenstaande stappen hebt doorlopen? Onze productspecialisten helpen je graag met het verbinden van jouw wifi speakers met je audiobron. Heb je een vraag over de beste wifi speaker voor jou? Ook daarbij kunnen onze productspecialisten je helpen.

Gerelateerde producten

Chatten