Voetbalpodcast luisteren? Dit zijn de 5x bekendste!

Voetbalpodcast luisteren? Dit zijn de 5x bekendste!

Het luisteren van een voetbalpodcast wordt steeds populairder. Voetbalfans zijn tegenwoordig wel even zoet met een weekend vol voetbalwedstrijden, maar voor mensen die er nog geen genoeg van krijgen, zijn er ook nog allerlei voetbalpodcasts. In dit blog zetten we de vijf bekendste voetbalpodcasts voor je op een rij, in willekeurige volgorde.

#1 AD voetbalpodcast

Als eerste luistertip raden we voetbal- en podcastliefhebbers aan om de AD voetbalpodcast te luisteren. Iedere dag bespreken diverse journalisten van het Algemeen Dagblad het Nederlandse voetbalnieuws van de dag ervoor. Bij de AD voetbalpodcast geniet je dagelijks van leuke voetbaldiscussies en interessante achtergrondinformatie dankzij de insiders van het Algemeen Dagblad.

#2 NOS voetbalpodcast

De NOS voetbalpodcast is absoluut interessant luistermateriaal voor liefhebbers van het Eredivisie-voetbal. Iedere maandag nemen journalisten en commentatoren van de NOS de wedstrijden in de Eredivisie door. De vaste gasten kennen de voetbalwereld, en speciaal het Nederlands voetbal, helemaal op hun duimpje. Met de NOS voetbalpodcast ben je binnen een half uur helemaal op de hoogte van de laatste voetbalwedstrijden en het actuele voetbalnieuws.

#3 De Cor Potcast

Iedere vrijdag, gedurende het voetbalseizoen, nemen drie (prof)voetballers je mee in het leven van een voetballer van zowel binnen als buiten de kleedkamers. Elke week is het weer een verrassing welke gast nu weer plaats mag nemen achter de podcast microfoon bij de Cor Potcast. De ene week zit er een international van het Nederlands elftal, terwijl je de andere week kunt genieten van prachtige anekdotes van een voormalig profvoetballer. De Cor Potcast is dé podcast voor voetballers, door voetballers.

#4 Telegraaf voetbalpodcast

In de Telegraaf voetbalpodcast bespreken Valentijn Driessen (chef voetbal bij De Telegraaf) en Ajax-volger Mike Verweij het voetbalnieuws van vooral Ajax. In de Telegraaf voetbalpodcasts luister je naar de scherpste voetbalanalyses met een flinke dosis humor. Iedere maandag en vrijdag is het weer wachten op de mooiste quotes van de podcasters van De Telegraaf.

#5 ESPN Voetbalpraat

ESPN Voetbalpraat is één van de meest geluisterde voetbalpodcasts in Nederland. In deze podcast bespreken commentatoren, analisten, journalisten en vaste gasten meerdere dagen per week het laatste voetbalnieuws. Niet alleen het laatste nieuws uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie komt ter sprake, maar ook het Nederlands elftal en internationale voetbal wordt in deze voetbalpodcast doorgenomen. Voor de meest actuele nieuwtjes en leuke anekdotes is de ESPN Voetbalpraat zeker een aanrader.

Interessante uitzendingen over clubvoetbal

Uiteraard blijft het niet bij de vijf voetbalpodcasts die we hierboven noemden. Er worden wekelijks ook allerlei uitzendingen opgenomen door clubwatchers van Nederlandse voetbalclubs. We zetten er een aantal op een rijtje.

  • De Ballen Verstand (FC Twente/Heracles Almelo)
  • Pantelic Podcast & Pak Schaal podcast (Ajax)
  • Kein Geloel & Dick Voor Mekaar podcast (Feyenoord)
  • Peesjeevee podcast & Skiete Willy podcast (PSV)
  • De Oosttribune (Go Ahead Eagles, PEC Zwolle, Heracles Almelo en FC Twente)
  • NACpraat De Podcast (NAC Breda)
  • Kon Veel Minder de Podcast (FC Groningen)

Voetbalpodcast luisteren

In dit blog heb je allerlei interessante voetbalpodcasts gelezen om volledig op de hoogte te blijven van al het Nederlandse voetbal. Heb je vragen over het opnemen van eigen podcast? Lees dan ook zeker eens het door ons geschreven blog!

Gerelateerde berichten
In deze blog leer je hoe je zelf een podcast kunt maken. We helpen je bij de voorbereidingen en geven talloze tips om een goede podcast te maken. Na het lezen van dit blog kun je direct en erg laagdrempelig van start met het maken van je eigen podcast. Hoe maak je een podcast? Volg ons stappenplan: Stap 1: Bedenk een onderwerp Als eerste stap ...
Chatten