Oranjefeest organiseren in 5 stappen!

Oranjefeest organiseren in 5 stappen!

Eindelijk gaat het dan echt beginnen.. Begin jij al een beetje EK-koorts te krijgen? Met de start van het EK is het dus ook weer tijd voor het organiseren van een grandioos oranjefeest. Na het lezen van dit blog weet jij hoe je in vijf stappen het perfecte oranjefeest organiseert en wat jij ervoor nodig hebt om er een daverend succes van te maken.
Als officiële partner van jouw 3e helft hebben wij alles in huis waarmee jij er een grandioos succes van kunt maken. Wij zijn er dus he-le-maal klaar voor. Nu onze oranje leeuwen nog.

Wat is een oranjefeest?

Een ‘oranjefeest’ wordt doorgaans georganiseerd op de dag van een wedstrijd van het Nederlands elftal. Over het algemeen komen vrienden, familie en buren bij een oranjefeest bij elkaar om de wedstrijden van Oranje samen te kunnen kijken. Als je aan het EK voetbal denkt, denk jij vrijwel direct aan gezelligheid en alle huizen die volhangen met oranje decoratie. Met gezelligheid kunnen we bij MaxiAxi.com je een aardig eindje op weg helpen. Hieronder leggen we het stap voor stap uit.

Stap 1: Kies een geschikte plaats voor je voetbalfeest

Je voetbalfeest moet natuurlijk een geweldig feest worden, maar om dit mogelijk te maken, moet je een geschikte plaats hebben. Het beste is natuurlijk een plek waar je de spelers van het Nederlands elftal luidkeels kunt toejuichen als er weer eens gescoord wordt zonder dat anderen hier last van hebben. Een aantal geschikte plekken hebben we voor je op een rij gezet.

 • Tuin: Gelukkig voetballen we niet meer (zoals tijdens het afgelopen WK) in de winterperiode, dus is het een heel mooi idee om een oranjefeest in je tuin te organiseren. Bij een voetbalfeest in je tuin zul je wel met enkele zaken rekening moeten houden. Zo moet je een partytent en grote televisie hebben en is het zeker in de avond wel lekker om een kachel of heater in je tent te zetten. Met een partytent in je tuin heb je alles voorhanden om samen met buren, vrienden of familie te kijken hoe het Nederlands elftal andere landen van de mat speelt.
 • Keet of mancave: Een tweede optie is het gebruiken van een keet of mancave. Plaats een groot televisiescherm of beamer in je keet of mancave, zet het bier koud en je bent klaar voor een geweldig oranjefeest.
 • Woonkamer: Als laatste plek zou je het feest kunnen houden in je eigen woonkamer. Zet het Nederlands elftal op je televisie, richt je woonkamer in voor een groepje mensen en maak het gezellig met hapjes en drankjes. 

Stap 2: Koop je decoratie

Nu je de locatie hebt vastgesteld, moet je kijken naar de benodigde decoratie. Je wil natuurlijk een onvergetelijk oranjefeest houden, dus je moet de feestbestemming ook mooi aankleden. Ten eerste is het belangrijk om de Oranje-sfeer te creëren. Deze sfeer kun je op verschillende manieren creëren, bijvoorbeeld door oranje vlaggetjes en ballonnen op te hangen. Daarnaast kun je oranje hapjes en drankjes op tafel zetten. Er zijn dus diverse mogelijkheden om je locatie zo leuk mogelijk aan te kleden.

Kleed je oranjefeest aan met oranje ballonnen

Stap 3: Party speakers bij je oranjefeest

Bij een oranjefeest hoort natuurlijk muziek, want ‘Viva Hollandia’ moet natuurlijk luid uit je speakers klinken om een échte Oranje-sfeer te creëren. Met de volgende speakers weet je in ieder geval zeker dat je lekkere plaatjes kunt draaien. Met deze party speakers kun je bovendien voor en na de wedstrijd een écht feest bouwen. 

 • Vonyx VSA15BT actieve speaker: Met een Vonyx VSA15BT actieve speaker kan het oranjefeest pas echt beginnen! Beleef samen met je vrienden de wedstrijden van Oranje alsof je echt aanwezig bent in het stadion. Met de VSA15BT is het gegarandeerd een feest tijdens het EK voetbal. De speaker heeft krachtige geluidsprestaties en de speaker is daarom ideaal voor je oranjefeest tijdens een spannende EK-voetbalwedstrijd met je vrienden, familie of buren
 • Vonyx VPS152A geluidsinstallatie 1000W: Wil je Oranje extra hard kunnen aanmoedigen tijdens een wedstrijd? Dan is de Vonyx VPS152A geluidsinstallatie 1000W iets voor jou! Schreeuw met je vrienden tijdens je oranjefeest onze jongens naar de overwinning. Met deze geluidsinstallatie kun je leuke nummers draaien die passen bij de wedstrijd. De Vonyx VPS152A is voorzien van Bluetooth, dus het is makkelijk om je telefoon te verbinden met de geluidsinstallatie. De LED's zorgen voor extra sfeer.

Stap 4: Feestverlichting uitkiezen voor je EK feest

Bij je EK feest hoort natuurlijk feestverlichting, maar welke verlichting is nu het meest geschikt? We noemen twee mogelijkheden, zodat je al een aardig idee hebt welke producten ideaal zijn voor je EK feest.

 • MAX Partybar12 lichtset: Wil jij dat jouw oranjefeest ontzettend gaaf wordt, dan is deze MAX Partybar12 lichtset wat voor jou! De complete lichtset bestaat uit twee LED parren, twee derby’s en heeft een stroboscoop functie. Bij de MAX Partybar12 lichtset zit een statief, hierdoor kun je de verlichting op jou gewenste hoogte ophangen. Je kunt de verlichting op een automatische stand zetten, zodat je kunt genieten zonder wat te doen. Wil je liever zelf een lichtshow creëren? Dan kan dit ook met deze Partybar.
 • BeamZ BWA63 LED par: Wil je dat je verlichting tegen regen of een beetje bier kan? Dan is deze beamZ BWA63 perfect voor jou! De bediening van deze LED par is kinderlijk eenvoudig door de meegeleverde afstandsbediening. Met de beamZ BWA63 weet je zeker dat je een spectaculaire lichtshow creëert. Uiteraard is het ook onmogelijk om de hele ruimte oranje te laten kleuren, zodat jij en je vrienden een geweldige EK-sfeer op je oranjefeest hebben.

Stap 5: Maak je oranjefeest compleet

Mochten onze jongens nu een doelpunt maken tijdens jouw oranjefeest, dan wordt dit natuurlijk uitzinnig gevierd. Om de blits te maken bij vrienden, familie of buren hebben we nog een perfect idee. Oranje aanmoedigen tijdens je oranjefeest op een gave manier kan met de beamZ S700-LED. Deze rookmachine heeft niet alleen een krachtige rookuitlaat, maar beschikt ook nog eens over LED verlichting. Met deze LED verlichting lijkt het net alsof er een oranje vlam ontstaat, waarmee je een écht Oranje-gevoel creëert. Je kunt beamZ S700-LED onder meer ophangen met de meegeleverde ophangbeugels.

Extra tip: EK voetbal playlist

Liederen zoals ‘Viva Hollandia’ en ‘hup Holland hup’ zullen door heel Nederland galmen voor onze jongens. Bij MaxiAxi.com hebben we daarom een Spotify lijst gemaakt speciaal voor het EK voetbal, zodat jij en je vrienden helemaal los kunnen gaan op je oranjefeest! Onder andere deze nummers ontbreken niet in onze playlist!

Top 10 voetballiedjes voor je oranjefeest

 1. Oranjebewaarder (Het Wordt Prachtig Net Als In 1988) - Marco Schuitmaker
 2. Larger Than Life - Armin van Buuren & Chef’Special
 3. Viva Hollandia – Wolter Kroes
 4. Nederland Is Helemaal Oranje - Johan Derksen & Wilfred Genee
 5. Fire (Official UEFA EURO 2024 Song) - MEDUZA, OneRepublic, Leony
 6. Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht (Oranje Versie) - John de Bever
 7. Allez Allez Allez - Juichen!
 8. Wij houden van Oranje - André Hazes
 9. De Toreador (Oh Oh Oranje) - Opgeblazen & Wilbert Pigmans
 10. You'll never walk alone - Peter Beense

Oranjefeest organiseren

Je weet nu hoe je in vijf stappen een geweldig feest kunt organiseren! Heb je toch nog vragen over de producten die we hierboven benoemden? Onze productspecialisten geven je graag advies over de beste producten. Laten we hopen dat je diverse oranjefeesten kunt geven en dat de titel naar Nederland wordt meegenomen!

Gerelateerde berichten
Het luisteren van een voetbalpodcast wordt steeds populairder. Voetbalfans zijn tegenwoordig wel even zoet met een weekend vol voetbalwedstrijden, maar voor mensen die er nog geen genoeg van krijgen, zijn er ook nog allerlei voetbalpodcasts. In dit blog zetten we de vijf bekendste voetbalpodcasts voor je op een rij, in willekeurige volgorde. #1 AD...

Gerelateerde producten

Chatten