Hoe krijg je fantastische bruiloft verlichting met een relatief laag budget?

Hoe krijg je fantastische bruiloft verlichting met een relatief laag budget?

Bruiloften worden vaak groots aangepakt en bruiloft verlichting is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van de aankleding van die speciale dag. Met een zorgvuldige planning van het licht, de juiste lampen en optimale plaatsing van de verlichting til je de algehele sfeer op de trouwlocatie naar een hoger niveau.

Het verlichten van een trouwlocatie kan nog best een flinke uitdaging zijn. Misschien wil je een bepaald ontwerp nastreven of een unieke sfeer creëren en daarnaast zijn er tevens veel verschillende trouwlocaties. Omdat deze qua uiterlijk sterk kunnen variëren kan dit tot enige uitdagingen leiden. Van een grote zaal tot een grote partytent, elke locatie is uniek. Daarmee brengt elke locatie weer zijn eigen problemen ten aanzien van de verlichting met zich mee.

Bruiloft verlichting: Binnen of Buiten?

De laatste jaren is de markt voor steeds luxueuzere en gepersonaliseerde bruiloften enorm gegroeid in Nederland. Het komt de laatste jaren steeds vaker voor dat enkel de aankleding van de huurlocatie niet volstaat. Een flinke hoeveelheid slingers, mooie tafelkleden en bloemstukken zijn niet meer genoeg en daardoor is er een groeiende vraag naar trouwlocaties met sfeervolle verlichting.

Zomers wordt ook steeds meer gebruik gemaakt van de lange avonden en dat zorgt natuurlijk voor een stijging in het aantal openlucht bruiloften. De behoefte aan een creatieve invulling van de verlichting van deze bruiloften neemt daarmee steeds meer toe.

Gelukkig zijn er steeds meer manieren om de perfecte verlichting te creëren voor een bruiloft. Het grote aanbod in verlichting en effecten zorgt ervoor dat je wanden kan verlichten en zelf de kleuren kan bepalen. Daarnaast behoort het omtoveren van de trouwlocatie tot een heuse discotheek ook tot de mogelijkheden.

Binnenverlichting voor bruiloften

Om te zorgen voor de juiste ambiance is het belichten van een groot gebied belangrijk. Met de juiste plaatsing van verlichting is een spectaculair maar subtiel effect gemakkelijk te bereiken.

Voor directe verlichting van bepaalde gebieden is het gebruik van Par cans een aanrader, met kleinere LED Par lampen steel je overal de show, je kunt er namelijk niet alleen voorwerpen mee in de spotlight zetten maar je kunt er ook een groot gebied mee verlichten. De grotere Par lampen zijn van meerwaarde tijdens de overschakeling van de ambiance van een locatie. Deze lampen kunnen een sfeervolle gloed creëren maar je tovert de zaal met Par lampen ook gemakkelijk om tot een complete disco. Afhankelijk van de keuze voor een DJ of live artiest kan het zijn dat deze artiest geen verlichting heeft die past bij je ideeën. Dit is te faciliteren met het gebruik van LED effecten of de altijd populaire movingheads die een trouwlocatie tot een volwaardige nachtclub om kunnen toveren.

Buiten bruiloft verlichting

Veel moderne bruiloften worden tegenwoordig buiten gehouden. Grote tenten en luifels zijn populair op deze zomerse bruiloften. Het verlichten van deze openlucht locaties vereist het gebruik van een diversiteit aan verlichtingseffecten. Zo is er verlichting nodig voor in de tenten en heb je krachtige Parren nodig voor het buitengebied.

Doordat het weer in Nederland altijd een zorg is wil je natuurlijk niet dat je lampen beschadigen door een hevige stortbui. Daarom hebben we bij MaxiAxi een uitgebreid assortiment waterdichte Par lampen. Deze lampen zijn voorzien van een IP65-classificatie waardoor deze verlichting in een regenbui prima buiten kan blijven staan.

Bij buitenverlichting kan het een zorg zijn dat uw apparatuur voorzien moet worden van stroom. Daarom vind je bij MaxiAxi ook een allesomvattende selectie van verlichtingstoebehoren, van stroom- en signaalkabels tot statieven en klemmen. Je kunt er zeker van zijn dat MaxiAxi alles in huis heeft om elke locatie van spectaculaire en sfeervolle verlichting te voorzien.

Bruiloft verlichting: welke soorten zijn er en wat is het verschil?

De meeste moderne verlichting maakt gebruik van krachtige LED lampen. Deze LED technologie zorgt voor super lage energiekosten. Daarnaast gaan LED lampen veel langer mee dan conventionele lampen.

Er zijn veel soorten verlichtingsapparatuur om in overweging te nemen. Hier is een korte opsomming van lichteffecten die geschikt zijn voor een moderne bruiloft om je zo op weg te helpen:

Uplights

Uplights zijn speciaal ontworpen als decoratief lichteffect en ze zijn daarom bijzonder effectief in huwelijkstenten. Veel Uplights zijn te verkrijgen met een accu, dat zorgt ervoor dat je geen rekening hoeft te houden met eventuele bekabeling waardoor je gemakkelijk kunt spelen met de plaatsing van de Uplights in de zaal.

Pinspots

Pinspots zijn relatief eenvoudige lampen. Het gebruik maken van pinspots is de meest eenvoudige manier om een klein oppervlak uit te lichten. Pinspots zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kosten relatief weinig geld, daardoor zijn ze ze een uitstekende keuze in het verlichten van een specifiek gebied.

Gobo

Een gobo is een metalen of glazen dia die kan worden gebruikt om een patroon of logo te projecteren. Gobo's zijn in vaak een leuke toevoeging op je verlichting. Bij bruiloften kan je bijvoorbeeld figuren projecteren op vloeren, muren of plafonds.

LED Par lampen

Sinds de overstap naar LED technologie is de ooit eenvoudige Par can lamp getransformeerd in een multifunctionele lamp. LED lampen zijn geschikt voor elk type evenement. Met ingebouwde lichtshows en de compacte behuizingen is de moderne LED Par can lamp de ideale lamp voor vele evenementen.

Moving heads

Moving heads zijn geautomatiseerde lampen met een bewegende kop. Moving heads hebben het uiterlijk van een robotarm en draaien en roteren volgens vaste programma's of op de maat van de muziek. Het gebruik van movingheads is een goede toevoeging op de verlichting van uw bruiloft. Met ingebouwde gobo’s en effecten zijn de mogelijkheden eindeloos.

Kortom, er zijn veel verschillende soorten lichten die je kunt gebruiken bij een bruiloftsfeestje. Vaak is iedere bruiloft anders, qua budget en locatie dus ook de verlichting zal per situatie verschillen. Wanneer je er zelf niet helemaal uitkomt kun je altijd terecht bij een van de productspecialisten van MaxiAxi. Zij helpen je graag met het vinden van de perfecte verlichting voor jouw bruiloft.

Feestverlichting kopen

Ben je op zoek naar feestverlichting voor bijvoorbeeld een bruiloft? Bekijk dan vandaag nog ons assortiment feestverlichting. Heb je een vraag of wil je graag wat advies? Neem dan direct contact op met één van onze productspecialisten. Ze helpen je graag bij het vinden van de juiste verlichting. 

 

Gerelateerde berichten
  1. Word de BAAS van de kerstborrel! Word de BAAS van de kerstborrel!

Gerelateerde producten