RGBW

RGBW staat voor Rood (Red), Groen (Green), Blauw (Blue) en Wit (White). Het is een uitbreiding van het RGB-kleursysteem door het toevoegen van een witte LED.

Met RGBW-verlichtingssystemen kunnen lichtontwerpers een breder scala aan kleuropties en verlichtingseffecten bereiken. Naast de mogelijkheid om de drie basiskleuren (rood, groen en blauw) te mengen om verschillende kleuren te creëren, biedt het toevoegen van de witte LED de mogelijkheid om zuivere, heldere witte kleuren te produceren, evenals pasteltinten en subtiele kleurvariaties die moeilijker te bereiken zijn met alleen RGB-LED's.

De toevoeging van de witte LED kan ook de helderheid en de algehele lichtkwaliteit verbeteren, waardoor een betere kleurmenging en uniformiteit wordt bereikt in de verlichting. Dit is vooral handig voor toepassingen waarbij helder wit licht nodig is, zoals het verlichten van tentoonstellingen, beursstands, architecturale elementen en interieurs.

RGBW-verlichting wordt vaak gebruikt in een breed scala aan toepassingen, waaronder podiumverlichting, theaterverlichting, architecturale verlichting, evenementenverlichting en decoratieve verlichting. De toevoeging van de witte LED vergroot de veelzijdigheid en creatieve mogelijkheden van het verlichtingssysteem, waardoor gebruikers meer controle hebben over de kleurweergave en de sfeer van hun verlichtingsontwerpen.

Al met al biedt RGBW-verlichting een uitgebreide oplossing voor het creëren van dynamische en expressieve verlichtingsomgevingen, waardoor gebruikers de vrijheid hebben om hun creativiteit te uiten en unieke visuele ervaringen te realiseren met een breder scala aan kleuren en verlichtingseffecten.

Chatten