Beam

De term "beam" is de karakteristieke lichtbundel die wordt geproduceerd door een verlichtingsarmatuur, zoals een moving head, een spot of een wash. De beam is de zichtbare straal van licht die uit de armatuur komt en die kan variëren in breedte, intensiteit, kleur en vorm, afhankelijk van het type armatuur en de instellingen.

Een beam kan worden beschouwd als de kern van de lichtoutput van een armatuur en kan verschillende doeleinden hebben, afhankelijk van de toepassing. In een podiumomgeving kan een smalle en intense beam worden gebruikt om specifieke delen van het podium of bepaalde artiesten te accentueren, terwijl een brede en krachtige beam kan worden gebruikt voor algemene verlichtingseffecten of om de sfeer te creëren in een ruimte.

De kenmerken van een beam, zoals de vorm, de grootte en de helderheid, kunnen worden aangepast door middel van verschillende parameters en instellingen van de armatuur, zoals de focus, de zoom, de gobos (patronen) en de kleuren. Dit stelt verlichtingsontwerpers in staat om de gewenste lichteffecten te creëren en aan te passen aan de specifieke behoeften van een evenement, voorstelling of locatie.

Beams worden vaak gebruikt in combinatie met andere verlichtingseffecten, zoals washes, strobes en gobos, om dynamische en visueel indrukwekkende lichtshows te creëren. Door het gebruik van meerdere armaturen met verschillende beams kunnen complexe en gelaagde lichteffecten worden gerealiseerd, waardoor een unieke en meeslepende visuele ervaring ontstaat voor het publiek.

Kortom, in de wereld van verlichting verwijst de term "beam" naar de zichtbare straal van licht die wordt geproduceerd door een verlichtingsarmatuur, en die kan variëren in vorm, grootte, intensiteit en kleur, afhankelijk van de instellingen en toepassingen.

Chatten