Art-Net

Art-Net is een communicatieprotocol dat wordt gebruikt in de wereld van licht en geluid voor het verzenden van stuurinformatie tussen verlichtingsapparatuur, zoals verlichtingscontrollers, en computers of andere apparaten via een Ethernet-netwerk. Het protocol is ontwikkeld door Artistic Licence en biedt een gestandaardiseerde manier om digitale stuurinformatie te verzenden en te ontvangen voor het aansturen van verlichtingssystemen.

Met Art-Net kunnen verlichtingsapparaten gegevens ontvangen en verzenden via een standaard Ethernet-verbinding, waardoor het mogelijk wordt om verlichtingsnetwerken op te zetten die bestaan uit meerdere apparaten die met elkaar communiceren via dezelfde netwerkinfrastructuur. Dit biedt een flexibele en schaalbare oplossing voor het aansturen van grote verlichtingsinstallaties, zoals theaters, concertpodia, evenementenlocaties en architecturale verlichtingssystemen.

Het Art-Net-protocol ondersteunt verschillende soorten stuurinformatie, zoals DMX-lichtsturing, waardoor verlichtingscontrollers en softwaretoepassingen verlichtingsarmaturen kunnen aansturen en de gewenste lichtscènes en -effecten kunnen programmeren en afspelen. Het maakt ook bidirectionele communicatie mogelijk, waardoor verlichtingsapparaten informatie kunnen verzenden naar en ontvangen van controllers en computers, wat handig is voor functies zoals apparaatidentificatie, foutdiagnose en statusbewaking.

Een van de voordelen van het Art-Net-protocol is de compatibiliteit met standaard Ethernet-netwerken, waardoor het gemakkelijk te integreren is met bestaande netwerkinfrastructuren en apparatuur. Dit maakt het een populaire keuze voor professionele verlichtingsinstallaties waar betrouwbare en schaalbare netwerkcommunicatie essentieel is.

Kortom, Art-Net is een belangrijk communicatieprotocol in de wereld van licht en geluid, waardoor verlichtingsapparatuur kan worden aangestuurd en gecoördineerd via Ethernet-netwerken, wat resulteert in flexibele, schaalbare en geavanceerde verlichtingssystemen voor diverse toepassingen.

Chatten