Magische lamp op de slaap- of kinderkamer? Dit zijn 4x perfecte alternatieven!

Magische lamp op de slaap- of kinderkamer? Dit zijn 4x perfecte alternatieven!

Een magische lamp is écht een ‘musthave’. Veel kinderen zijn bang in het donker en willen daarom graag een nachtlampje naast hun bed, maar waarom zou je niet gaan voor een magische lamp met verschillende mogelijkheden? In dit blog geven we je verschillende opties van magische lampen die een goed alternatief zijn voor een nachtlampje op de slaap- en/of kinderkamer. Na het lezen van dit blog weet je precies welk soort magische lamp het beste bij jou past!

Waarom een magische lamp?

Een magische lamp op de slaap- of kinderkamer kan voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Het ene model is speciaal bedoeld om kinderen te kalmeren of in slaap te laten vallen, terwijl er ook magische lampen zijn waar kinderen juist heel leuk mee kunnen spelen of waar ze zelfs iets van kunnen leren.

Welke toverlamp heb ik nodig?

Hoewel je nu weet waarom een toverlamp, die we tot nu toe een magische lamp noemden, een mooie aankoop voor de slaap- en kinderkamer is weet je nog niet welke toverlamp jij moet hebben! Om je te helpen bij die keuze zetten we enkele modellen voor je op een rijtje.

Plasmabol

Een plasmabol is écht een toverlamp en ideaal voor in de slaap- of kinderkamer. Een plasmabol is een doorzichtige bol van glas en produceert bliksemflitsen die van het midden van de bol naar het glas toe bewegen. Het leuke aan een plasmabol is dat kinderen zelf invloed hebben op het schouwspel van de bliksemflitsen.

Plasmabol op de slaap- of kinderkamer

Door je handen of vingers op de glazen bol te leggen beweegt de bliksem niet meer vrij in de rondte, maar bewegen de bliksemstralen naar de plek waar je handen en vingers liggen. Hierdoor bepalen je kinderen zelf in welke richting de bliksemflitsen zich bewegen. Het zelf bepalen van de richting is niet het enige leuke van deze toverlamp. Kinderen hebben met een plasmabol ook nog eens het gevoel dat ze aan het toveren zijn! Een leuke toevoeging aan je slaap- of kinderkamer.

Water Wave

Een Water Wave wordt over het algemeen bestempeld als rustgevend en wordt dan ook regelmatig gebruikt als nachtlampje. Door het schitterende watereffect van deze toverlamp komen je kinderen in oase van rust terecht waardoor ze gemakkelijk in slaap vallen of het gevoel hebben op een tropische vakantie te zijn. Met de Water Wave hebben je kinderen binnen no-time het gevoel onder water te zijn en dat terwijl ze gewoon in hun eigen kamer zijn!

Maar het watereffect van deze magische lamp is niet de enige reden waarom een Water Wave een geschikt alternatief voor een nachtlampje is. Een andere reden is de veelzijdigheid van de lamp zoals het veranderen van de kleuren van het watereffect. Is de lievelingskleur van je dochter rood? Dan zorg je ervoor dat het stromende watereffect ook rood is. Valt je zoon gemakkelijker in slaap met een blauw effect? Dan zorg je voor een kabbelend beekje!

Met een Water Wave is het ook eenvoudig om meerdere kleuren te combineren. Zo zijn er drie standaardcombinaties: groen-blauw, rood-groen en rood-blauw. En dit is nog maar één van de vele mogelijkheden. Je kunt het jezelf nog veel gemakkelijker maken door gebruik te maken van de drie automatische programma’s, die zelf de verschillende kleuren bepalen. Staan er een paar speakers in de kamer? Dan kun je de geluidsgestuurde modus aanzetten zodat de watereffecten met de muziek meebewegen. Een Water Wave is daarom écht een magische lamp voor op de kinder- of slaapkamer.

SkyNight

Een derde alternatief voor een nachtlampje is de SkyNight Sterren projector. Deze toverlamp is misschien wel de beste optie voor de kinder- of slaapkamer. De SkyNight heeft drie verschillende lichtbronnen. De rode en groene lasers zie je als sterretjes verschijnen op de muur of het plafond, terwijl de geïntegreerde Jelly Ball voor een golvend effect in de hele ruimte zorgt. Deze lichtstralen samen zorgen voor een schitterende sterrenhemel.

Een SkyNight projecteert niet alleen die mooie sterrenhemel, maar heeft ook de mogelijkheid om muziek af te spelen via Bluetooth. Valt je zoon of dochter alleen in slaap met zijn of haar favoriete liedje? Verbind je telefoon met Bluetooth, zet de automatische timer aan en je zoon of dochter is binnen no-time in dromenland.

We benoemden al even de automatische timer, dat ook wel gezien wordt als een van de meest handige functies van de SkyNight. Deze magische lamp heeft een ingebouwde off-timer waardoor je een eindtijd kunt instellen, waarna de sterrenhemel en muziek automatisch uitschakelt. Deze functie is een van de belangrijkste redenen dat een SkyNight een uitstekende vervanger van het nachtlampje is.

LED gordijn

Als je écht een sterrenhemel in de kinderkamer of slaapkamer wilt hebben wij een duurdere variant met het LED gordijn. Dit is een heel ander soort nachtlampje dan de hierboven genoemde, maar is wel echt een magische lamp. Een LED gordijn is in twee verschillende formaten in ons assortiment te vinden. Een model is 3 meter bij 2 meter en het andere LED gordijn is 2 meter bij 3 meter. De laatstgenoemde variant heeft 96 RGBW (Rood, Groen, Blauw, Wit) leds. Het andere model heeft enkel 96 witte ledjes.

De LED’s zijn eenvoudig te bedienen via de afstandsbediening. Kies één van twaalf automatische programma’s en je schitterende en fonkelende sterrenhemel is klaar voor gebruik. De werking van deze sterrenhemel is eenvoudig: de 96 witte sterretjes gaan steeds aan en uit in een wisselende volgorde, waardoor het écht lijkt op een sterrenhemel. Kinderen kunnen dus letterlijk onder de sterrenhemel slapen.

Wij kunnen ons ook goed inbeelden dat je wilt weten waar je zo’n LED gordijn op kunt hangen. Dit gordijn is zowel te gebruiken voor je plafond als voor een muur of wand. Wanneer je het LED gordijn aan het plafond wilt hebben moet je het wel goed bevestigen, zodat het niet naar beneden kan vallen.

Magische lamp bestellen?

Zoals je hebt kunnen lezen in dit blog zijn er veel alternatieven in het assortiment van MaxiAxi.com te vinden voor een nachtlampje. Is je kind helemaal weg van één van deze magische lampen? Bestel dan snel een magische lamp en wij zorgen dat je deze razendsnel in huis hebt, zodat je zoon of dochter snel en lekker in slaap valt!

Gerelateerde producten

Chatten