Tilt

Tilt is de verticale beweging van een lichtbundel of de positie van een bewegend lichtarmatuur. Het wordt voornamelijk gebruikt bij bewegende lichtarmaturen, zoals moving heads.

Tilt stelt lichtontwerpers in staat om de lichtbundel omhoog of omlaag te bewegen, waardoor ze specifieke delen van een podium, dansvloer of ruimte kunnen verlichten. Door de tiltinstellingen aan te passen, kan een lichtontwerper de lichtbundel nauwkeurig positioneren en richten op verschillende onderdelen van een evenement of productie.

Net als bij pan (horizontale beweging) biedt tilt een extra mate van controle over de verlichtingsshow en maakt het mogelijk om dynamische lichteffecten te creëren. Door de lichtbundels te kantelen en te bewegen, kunnen lichtontwerpers diverse verlichtingspatronen, bewegingen en overgangen realiseren, waardoor ze de sfeer en het visuele aspect van een evenement kunnen versterken.

Kortom, tilt is een term die wordt gebruikt om de verticale beweging van een lichtbundel aan te duiden, waardoor lichtontwerpers flexibiliteit hebben bij het verlichten van verschillende scènes en het creëren van dynamische visuele effecten

Chatten