Hot cue

Hot Cue is een functie die voornamelijk wordt gebruikt in DJ-software en -apparatuur, waarmee DJ's specifieke punten in een nummer kunnen markeren voor snelle en directe toegang tijdens een liveoptreden of mixsessie. Het stelt DJ's in staat om snel naar belangrijke momenten in een nummer te springen, zoals de start van een beat, een break, of een opvallend geluidseffect, zonder handmatig te hoeven zoeken.

Hot Cues worden van tevoren ingesteld door de DJ tijdens het voorbereiden van zijn of haar set, meestal met behulp van DJ-software of -apparatuur. De DJ kan verschillende Hot Cues instellen op verschillende punten in het nummer, afhankelijk van de gewenste cue-punten en de structuur van het nummer.

Tijdens een liveoptreden kan de DJ eenvoudig naar een Hot Cue springen door op een toegewezen knop of pad op zijn DJ-controller te drukken, of door een toetscombinatie op zijn toetsenbord te gebruiken. Dit stelt de DJ in staat om snel en naadloos te navigeren door nummers en om dynamische mixen te creëren met spontane effecten en overgangen.

Hot Cues zijn vooral handig voor DJ's die snel willen reageren op de reacties van het publiek, nummers willen remixen on-the-fly, of complexe mixen willen creëren met meerdere lagen en effecten. Ze bieden een flexibele en intuïtieve manier om nummers te beheren en te manipuleren tijdens een liveoptreden, waardoor DJ's meer vrijheid en creativiteit hebben in hun performances.

Kortom, Hot Cues zijn een krachtige tool voor DJ's die hen in staat stelt om snel en nauwkeurig te navigeren door nummers tijdens een liveoptreden of mixsessie, en om dynamische en meeslepende mixen te creëren met spontane effecten en overgangen.

Chatten