Voorversterkers

Filter
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. -28%
  Power Dynamics PDX015 LP's digitaliseren Phono USB Voorversterker
 2. -16%
  DAP PRE-101 Phono voorversterker met RIAA correctie

  DAP PRE-101 Phono voorversterker met RIAA correctie

  Waardering:
  100%
  Speciale prijs 28,50 33,90
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen
✅Wat is een phono voorversterker?

Een phono voorversterker is bedoeld om het zwakke signaal van een platenspeler om te zetten naar een signaal wat bruikbaar is voor een versterkeringang. Een phono voorversterker is voorzien van RIAA correctie die het gecomprimeerde signaal van een plaat corrigeert.

✅ Wanneer heb ik een voorsterker nodig?

Een phono voorversterker heb je nodig wanneer je een platenspeler (die niet voorzien is van een ingebouwde voorversterker) wilt aansluiten op de lijningang van je versterker. Indien je versterker een phono ingang heeft dan heb je géén voorversterker nodig.

✅Hoe sluit ik een voorversterker aan?

De meest voorkomende aansluiting op een voorversterker is de RCA aansluiting, ook wel tulp genoemd. Deze aansluiting is ook veelvoorkomend op platenspelers, speakers en versterkers waardoor het aansluiten van je voorversterker een eitje wordt.

✅Voorversterker vs eindversterker?

Een phono voorversterker is vaak een klein kastje wat enkel het signaal versterkt. Een eindversterker gebruik je om bijvoorbeeld je passieve speakers aan te sturen. Op een eindversterker kunnen daarom veel meer opties zitten zoals Bluetooth, microfooningangen en nog veel meer.