Elektrische drumstellen

Ben jij van plan om te beginnen met drummen? Dan is een elektrisch drumstel zeker iets voor jou! Een elektrisch drumstel biedt namelijk een groot aantal voordelen ten opzichte van een akoestisch drumstel.

Meer
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wat is een elektrisch drumstel?

Eigenlijk zegt de naam het al, een elektrisch drumstel, ook wel elektronisch drumstel of digitaal drumstel genoemd, heeft elektriciteit nodig. Je sluit het dus aan op een stopcontact. Op het drumstel zit een drumcomputer welke verantwoordelijk is voor het produceren van de klanken.

Wat is het verschil tussen een elektrisch en een akoestisch drumstel?

Eigenlijk zijn deze twee drumstellen niet met elkaar te vergelijken. Bij een akoestisch drumstel ben je namelijk beperkt tot één bepaald drumstel. De mate waarop de vellen zijn gespannen bepalen de toonhoogte.

Bij een elektrisch drumstel gaat alles digitaal en werk je niet met vellen maar met mashheads of rubberpads. Als je bijvoorbeeld op de snaredrum van een elektrisch drumstel slaat, dan activeer je een trigger die zich in de drumpad bevind. Deze trigger stuurt een signaal naar de drumcomputer. De drumcomputer zet het signaal om naar de door jou ingestelde klanken. Omdat deze klanken gemakkelijk aan te passen zijn heb je met een elektrisch drumstel veel meer flexibiliteit. Je kan de klanken dus gemakkelijk aanpassen op het nummer wat je wilt gaan spelen.

Wat is een drumcomputer?

Het geluid van een elektronisch drumstel wordt geproduceerd door de drumcomputer, ook wel drummodule genoemd. Een drumcomputer is daarom altijd de basis van een elektronisch drumstel. In de drumcomputer zitten vaak honderden verschillende soorten klanken die je per drum weer kan instellen. Daarnaast beschikt de drumcomputer vaak over demo songs en voorgeprogrammeerde drum kits waardoor het oefenen een stuk leuker wordt.

Wat zijn de voordelen?

Allereerst houd je rekening met de mensen in je omgeving. Door een koptelefoon aan te sluiten zorg je namelijk dat het geluid alleen hoorbaar is voor de drummer.

  • Met de drumcomputer bepaal je zelf hoe je drumstel moet klinken. Hierdoor heb je niet één drumstel maar wel veertig verschillende drumstellen.
  • Door het compacte formaat is een elektronisch drumstel gemakkelijk op te bergen en mee te nemen. Hierdoor kan je thuis ruimte besparen of reis je gemakkelijk van optreden naar optreden.
  • Is het tijd voor een optreden? Een elektrisch drumstel sluit je gemakkelijk aan op een geluidsinstallatie.
  • Je hoeft een elektronisch drumstel nooit te stemmen. Het is dus een kwestie van plug & play.

Elektronisch drumstel voor beginners

Het drummen heb je niet binnen een paar dagen onder de knie. Daarom is een Elektronisch drumstel ontzettend geschikt voor de beginnende drummer. Door een koptelefoon aan te sluiten kan je namelijk uren lang drummen zonder dat iemand er last van heeft. Wil je graag je drumstel uitbreiden? Dan is het belangrijk om te kijken hoeveel aansluitingen je drumcomputer heeft. Dit bepaald namelijk hoeveel drums je kan aansluiten.

Elektrisch drumstel voor kinderen

Een elektrisch drumstel is uitermate geschikt voor kinderen. Dit komt voornamelijk omdat een elektronisch drumstel minder snel kapot gaat dan een akoestisch drumstel. Daarnaast wordt het oefenen vaak als plezieriger ervaren omdat het drumstel veel meer verschillende opties heeft. Natuurlijk zorgt de koptelefoon ook dat je thuis geen geluidsoverlast hebt.

Welk merk moet ik kiezen?

Zoals je waarschijnlijk tijdens je zoektocht hebt gezien zijn er een groot aantal verschillende soorten drumstellen in allerlei prijsklassen. Wil je beginnen met drummen? Dan is een goedkoop drumstel vaak meer dan voldoende. Bij ons kan je terecht voor elektrische drumstellen voor beginners en gevorderden van het merk Carlsbro.

Elektrisch drumstel kopen

We hopen natuurlijk dat je nu helemaal klaar bent om te beginnen. Heb je toch nog vragen over onze elektrische drumstellen? Dan kan je altijd contact opnemen met onze productspecialisten. Zij staan dagelijks voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Chatten