DJ Les, jouw weg naar een miljoenenpubliek!

Wat Cool, je gaat naar de DJ school! MaxiAxi zorgt er samen met DJ Pascal voor dat jij er helemaal klaar voor bent. Om te beginnen gaan we er vanuit dat je thuis op je kamer gaat oefenen. Zorg dat je alle knopjes van je apparatuur leert kennen en alle lessen van thuis kan oefenen zodat je snel klaar bent voor een feestje, een klassenavond of wie weet wel meer!

 

Een DJ Controller

Met een midi controller ga je de software op je laptop of computer bedienen. Zo heb je volle controle over de beats die uit de speakers komen.

Waar moet je op letten als je een DJ Controller koopt?

De meeste midi controllers zijn gemaakt voor een bepaald software programma, bijvoorbeeld MixVibes of Virtual DJ. Kies een controller die overweg kan met software die jij wilt gebruiken of die je nodig hebt voor je studie.

Is de midi controller compatible met jouw computer en besturingssysteem?

 

DJ Pascal adviseert de Power Dynamics PDC07 met software van Virtual DJ

   DJ Midi Controller  
       
DJ Monitors  

Speakers en een versterker?

Ga je direct voor het echt werk? Dan heb je voor het geven van een feestje een disco set nodig. Een disco set bestaat uit een paar flinke speakers die voldoende geluidsdruk genereren om de feestende mensen op te zwepen en een versterker om de speakers aan te sturen.

Een mooi voorbeeld van een goede set is deze DJ luidspreker en versterker combinatie.

Ga jij eerst oefenen in je eigen kamer, dan is het niet gek om een setje monitor speakers te kopen. Deze speakers zijn speciaal gemaakt om geluid zo natuurgetrouw mogelijk over te brengen. Je hoort elke klank en je vangt elk foutje op zodat je jezelf kunt blijven verbeteren.

 DJ Pascal gaat voor een set monitor speakers van Power Dynamics.

Heb ik bij deze speakers dan geen versterker nodig?
In één van deze monitorspeakers is een versterker ingebouwd die perfect aansluit op de speakers. Je hebt dus geen apparte versterker nodig! Speakers met een ingebouwde versterker noem je actieve speakers. Speakers die door een aparte versterker aangestuurd moeten worden noem je passieve speakers.

 
       

Complete sets

MaxiAxi biedt ook complete sets voor DJ's. Deze sets zijn in samenwerking met professionals samengesteld en sluiten precies op elkaar aan. Ook worden de benodigde kabels meegeleverd. Het is een kwestie van je laptop aansluiten op de controler en gaan. Bij de set hiernaast worden 2 actieve speakers geleverd. In Actieve speakers is een versterker ingebouwd, die hoeft dus niet meer tussen de controller en de speakers.

Er zijn verschillende sets leverbaar, complete DJ sets, inclusief een Midi Controller, maar ook verschillende complete sets met actieve speakers of sets met passieve speakers en een versterker.

  Complete DJ Set  

DJ Rob in actie

 

Koptelefoon

Voor het maken van de juiste overgangen en om de volgende track klaar te zetten heb je uiteraard een goede koptelefoon nodig. De koptelefoon moet natuurlijk goed afsluiten zodat jij je kan richten op het maken van een goede overgang.

De keuze van DJ Pascal is de Power Dynamics PH220, bekijk hem op de koptelefoons pagina.

 

Andere accessoires

Uiteraard kan je je DJ set zo mooi en uitgebreid maken als je zelf wilt. Een microfoon is natuurlijk erg handig om je publiek toe te spreken. Daarnaast is er nog veel meer apparatuur om goed als DJ voor de dag te komen. Denk hierbij aan een mengpaneel, CD-spelers, flightcases (speciale kisten om je apparatuur veilig te kunnen vervoeren), lichteffecten enz. enz.

Op www.maxiaxi.com vind je een groot assortiment aan apparatuur en lichteffecten om jouw DJ set helemaal af te maken.