Live mixers

Een live mixer dient als het ware als een belangrijke centrale hub voor allerlei audiosignalen die je in een live scenario samen wilt laten komen. Zo bestaat er een breed scala aan formaten live mixers voor elke behoefte en voor elke locatie.

Filteren

Producten 1-24 van 30

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 30

Pagina
Van laag naar hoog sorteren

Over de live mixer

Een live mixer bestaat uit verschillende inputs, ook wel kanalen genoemd, waar een microfoon, instrument of andere audiobron op aan kan worden gesloten. Per kanaal en dus per aangesloten microfoon of instrument kan je vervolgens het volume regelen en daarnaast kan je vaak nog een flink aantal andere zaken zoals de gain en het hoog en laag inregelen. Nadat je voor meerdere kanalen het volume en andere instellingen hebt bepaald komen al deze kanalen samen in een eindsectie. In deze eindsectie regel je het algehele volume dat naar je geluidsinstallatie gaat, dit wordt ook wel het main output volume genoemd. Daarnaast bieden sommige mengpanelen nog de mogelijkheid bepaalde instellingen voor het over het geheel van het geluid aan te passen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een multi band equalizer.

De basis

Uiteindelijk wordt een live mixer dus in de basis gebruikt om meerdere audiobronnen te combineren samen te voegen tot een linker en een rechter signaal die je vervolgens naar je geluidsinstallatie kan sturen. Voor de meesten is dat dan ook een van de belangrijkste redenen om voor het gebruik van een live mixer te kiezen.

Door iedereen te gebruiken

Ben je bijvoorbeeld een singer songwriter die gebruik maakt van een zangmicrofoon, keyboard, gitaar en drumcomputer? Dan zijn er al 4 signalen die gecombineerd moeten worden om vervolgens met de geluidsinstallatie verbonden te kunnen worden. Uiteraard is het daarbij ook fijn de verhouding in volumes tussen de verschillende kanalen te kunnen regelen. Zo wil je misschien wel dat je zang harder klinkt dan bijvoorbeeld de gitaar. Dit valt op een live mengpaneel allemaal te regelen.

Naast dit basisprincipe zijn er natuurlijk nog meer redenen voor een live mixer te kiezen. Zo kan je bij sommige mengpanelen ook nog effecten zoals galm per kanaal regelen en kan je per kanaal vaak het hoog, midden en laag naar wens inregelen. Al deze functionaliteiten maken het dus uiteindelijk mogelijk een fijne eind mix naar je geluidsinstallatie te sturen waarbij de verschillende audiobronnen samenkomen in een goed klinkend geheel.

 

Waar moet je op letten?

Het maken van een keuze voor een live mixer die volledig aansluit op je behoefte kan soms lastig zijn. Toch zijn er een aantal dingen van belang om rekening mee te houden, deze hebben we voor je op een rijtje gezet.

  • Bekijk goed wat je allemaal op het live mengpaneel aan wilt sluiten. Voor elke microfoon of audiobron zal je een ander kanaal nodig hebben. Speel je bijvoorbeeld gitaar en zing je? Dan heb je al 2 kanalen nodig. Let ook goed op bij instrumenten of bronnen met een stereo of links rechts uitgang. Je zal voor zowel de linker uitgang als de rechteruitgang een kanaal nodig hebben. Gelukkig bestaan er ook mengpanelen met een stereo input, hiermee combineer je het links/ rechts signaal tot 1 kanaal.
  • Wil je graag gebruik kunnen maken van effecten? Zoek dan naar een live mixer die is voorzien van DSP . Met een DSP kan je kiezen uit verschillende voorgeprogrammeerde effecten. Het gekozen effect kan naar wens op elk kanaal worden ingemixt wat vooral bij zang grote voordelen heeft. Met het juiste effect kan aan de zang zo een professioneel effect meegegeven worden voor een betere klank.
  • Mocht je ook gebruik willen kunnen maken van andere ongebruikelijke aansluitmogelijkheden dan is het verstandig om na te gaan of er een mixer is die deze mogelijkheid zelf biedt. Natuurlijk zou je op een kanaal van de live mixer een aparte bluetooth module aan kunnen sluiten, maar het is nog handiger wanneer je een live mixer met bluetooth functie hebt. Deze bluetooth functie kan in een live situatie erg handig zijn. Zo kan je een smartphone via bluetooth verbinden met het mengpaneel om tussen livesets door de achtergrondmuziek te verzorgen. Naast live mixers met bluetooth bestaan er ook live mixers met een ingebouwde USB en/of SD mp3 speler”. Zo kan je je favoriete nummers op een usb stickje of SD kaart zetten en direct afspelen via deze live mixers.

Live mixer kopen?

  • Ben je op zoek naar een nieuwe live mixer? Dan ben je bij MaxiAxi aan het juiste adres. Bestel vandaag nog de door jou gewenste live mixer en ontvang deze morgen al in huis. Heb je toch nog een vraag over het aansluiten van een live mixer? Of over welke live mixer het best aansluit op jouw behoeftes? Neem dan contact op met onze productspecialisten.
Chatten