Studio microfoon: 4x situaties om ze in te zetten!

Studio microfoon: 4x situaties om ze in te zetten!

Een studio microfoon lijkt alleen in studio’s gebruikt te worden, maar wordt vrijwel overal ingezet. Een studio microfoon wordt dan ook door een heel brede doelgroep gebruikt, van gamers tot radiomakers. In dit blog geven we vier situaties waar je een studio microfoon perfect kunt gebruiken.

Voor het online gamen: gaming microfoon

Gamen is tegenwoordig hot item onder jongeren en daar hoort tegenwoordig ook een gaming microfoon bij. Niets is gezelliger dan tijdens het gamen een party aan te maken om te praten of juist om speltactieken met je gamevrienden te bespreken. Hoewel veel gamers een headset met microfoon opzetten, is een studio microfoon met USB aansluiting ook een geweldige oplossing. Zo’n gaming microfoon heeft simpelweg een betere audiokwaliteit en kan eenvoudig aangesloten worden door de USB-kabel in te pluggen op je gameconsole of pc.

Gaming microfoon: perfect voor je gaming setup!

Voor muziekproducties: opname microfoon

Voor het maken van muziekproducties raden we altijd aan om te gaan voor een opname microfoon. Dit type is een studio condensator microfoon. Een opname microfoon is erg gevoelig voor omgevingsgeluid, maar kan daardoor wel een kraakhelder en gedetailleerd geluid in hoge audiokwaliteit leveren. Een opname microfoon is met name geschikt om te gebruiken bij een muziekproductie met bijvoorbeeld een combinatie van zang, een akoestische gitaar en een piano. Wil je ook nog een opname met een drumstel maken? Ga dan voor een dynamische microfoon, die minder gevoelig is doordat het een relatief hoge geluidsdruk aan kan. Uiteindelijk kun je de audiosporen samenvoegen om het tot een geheel te maken.

Opname microfoon voor muziekproducties!

Voor het maken van een radio-uitzending: radio microfoon

Wanneer jij een radio-uitzending wilt opnemen, zul je een radio microfoon aan moeten schaffen. Een radio microfoon, in ons assortiment studio microfoon genoemd, beschikt over een aantal belangrijke specificaties, zoals een groot frequentiebereik, die radio- en podcastmakers noodzakelijk vinden om tot een goede uitzending te kunnen komen. Voor radiomakers raden we altijd aan om te gaan voor een radio microfoon met shockmount en popfilter om zeker te weten dat ongewenste geluiden en vervelende tikjes op een tafel niet de opname verstoren.

Radio microfoon voor de perfecte radio-uitzending

Voor het streamen: Stream microfoon

YouTube en Twitch zorgen ervoor dat steeds meer gamers liveopnames maken met een stream microfoon. Gamers streamen tegenwoordig bijvoorbeeld steeds vaker hun eigen spel zoals bij het spelen van Fortnite, Call of Duty of andere populaire games. Om een stream te kunnen starten, mogen een goede camera en stream microfoon absoluut niet ontbreken. De gamer zorgt er met behulp van een microfoon voor dat alle ins en outs van het spel gedeeld wordt met de kijkers. Een kwalitatief goede stream microfoon is dan van essentieel belang. Onze studio microfoons met USB-aansluiting zijn vrijwel altijd geschikt om te kunnen streamen en zijn extra gemakkelijk aan te sluiten op je pc of computer zonder dat je een audio interface of mixer nodig hebt.

Stream microfoon: voor het streamen!

Hoe sluit je een studio microfoon aan?

Het aansluiten van een studio microfoon kan op verschillende manieren, maar is over het algemeen vrij eenvoudig. We hebben de mogelijkheden voor je opgesomd om je een goed beeld te geven welke aansluiting voor jou handig is.

  • USB: Een USB microfoon kun je eenvoudig aansluiten op bijvoorbeeld een gameconsole of computer door de USB-kabel in te pluggen in de USB-poort. Met een USB microfoon heb je geen audio interface nodig, doordat je de USB-kabel rechtstreeks naar je apparaat laat lopen.
  • XLR: Een studio microfoon met XLR kun je direct aansluiten op een audio interface of mixer. Om een studio microfoon aan te sluiten op je computer heb je een audio interface of mixer nodig, die je tussen je microfoon en computer plaatst.
  • 3,5 mm jack: Studio microfoons met een 3,5 mm jackaansluiting worden geleverd met een kabel met 3,5 mm jack aansluiting, zodat je de microfoon rechtstreeks kunt aansluiten op je computer of laptop. Het is wel goed om er rekening mee te houden dat je computer of laptop 48v fantoom moet kunnen leveren.

Studio microfoon kopen

In dit blog heb je kunnen lezen dat er oneindig veel mogelijkheden zijn om een studio microfoon in te zetten. Wil jij een studio microfoon kopen, maar vraag je je af welke jij moet hebben? Onze productspecialisten helpen je graag bij het maken van de juiste keuze! Wil jij een studio microfoon kopen? Wanneer je vandaag bestelt, zorgen wij dat je ‘m razendsnel thuis hebt.

Gerelateerde berichten
Wij krijgen regelmatig vragen over draadloze microfoons en we merken dat mensen graag advies willen bij het kiezen van een draadloze microfoonset. Voor ons reden genoeg voor een blog! In deze blog leggen we je precies uit hoe een draadloze microfoon werkt en waar je verder op moet letten bij het kiezen van een draadloze microfoonset. Wat is een ...
Dynamische microfoons, condensator microfoons, draadloze microfoons en studio microfoons. Al die verschillende namen kunnen voor een leek nogal verwarrend zijn. In deze blog leggen we je uit wat het verschil is zodat jij na het lezen van deze blog een weloverwogen keuze kunt maken. De dynamische microfoon Laten we beginnen met de dynamische ...
Draadloze microfoons, werken die ook met bluetooth? Een vraag die we vaak krijgen bij MaxiAxi. In deze blog leggen we je uit wat er wel en niet mogelijk is met betrekking tot de draadloze microfoon bluetooth. Bluetooth op een draadloze microfoon Mensen die nog niet vaak met draadloze microfoons hebben gewerkt, gaan er vaak vanuit dat draadloze ...
Draadloze microfoons zijn de ideale uitkomst voor zangers, zangeressen en presentatoren. Bij vrijwel elk live evenement zie je wel dat er draadloze microfoons worden gebruikt om deze personen goed hoorbaar te maken. Door de vele mogelijke toepassingen is het aanbod ook enorm. In deze blog leren we je alles over draadloze microfoons zodat jij ...

Gerelateerde producten

Chatten