Podcast tips: de 10 beste volgens MaxiAxi in 2023!

Podcast tips: de 10 beste volgens MaxiAxi in 2023!

Met de volgende podcast tips van MaxiAxi.com ben je voorlopig nog wel even zoet. In deze blog zetten wij de 10 beste podcasts voor het nieuwe jaar op een rij. Wij selecteerden enkel podcast tips die écht de moeite waard zijn om te luisteren. Verbind je telefoon met je oordopjes of koptelefoon en luister onze podcast tips!

Onze selectie met de beste podcast tips:

1. De Willem podcast

De allereerste podcast tip is De Willem Podcast van Harry Lensink en Marian Husken. In een wekelijkse uitzending bespreekt dit tweetal met interessante gasten allerlei Nederlandse crimezaken. Zowel Lensink als Husken werkten jarenlang als crime-journalisten voor Vrij Nederland, waardoor ze tot ver in detail kunnen treden. Om iedere week een verslag te krijgen van de wereld van georganiseerde misdaad is De Willem Podcast een absolute aanrader. Op Spotify zijn voldoende afleveringen te vinden, maar op de Podimo-app vind je letterlijk alle afleveringen.

2. BROERS podcast

Een van de meest populaire podcasts is de BROERS podcast. Sam en Rijk Hofman timmeren inmiddels aardig aan de weg met hun podcast. In de BROERS podcast komt van alles uit hun leven ter sprake, van foute feestavonden tot hun liefdesleven. De broertjes Hofman zorgen gegarandeerd voor de nodige humor met hun podcast, waardoor het absoluut niet mag ontbreken tussen onze podcast tips.

3. Maarten van Rossem podcast

In de Maarten van Rossem podcast geven de naamgever van de podcast en Tom Jessen hun mening over het actuele nieuws. Met historicus Maarten van Rossem komen er uiteraard ook allerlei onderwerpen uit het verre verleden voorbij. Zo komt onder meer zijn dienstplicht en een mogelijke Derde Wereldoorlog aan bod in de Maarten van Rossem podcast. Er is geen onderwerp te gek voor het tweetal van de Maarten van Rossem podcast.

4. Zelfspodcast

Met wekelijks zo’n 200.000 luisteraars mag de Zelfspodcast zeker niet ontbreken in ons lijstje met podcast tips. Jeugdvrienden Jaap Siewertsz van Reesema en Sander Schimmelpenninck gaan iedere week in gesprek over van alles en nog wat. De Zelfspodcast heeft altijd één hoofdonderwerp, maar het duo gaat ook regelmatig een zijweg in. Doordat zowel Sander als Jaap over voldoende zelfspot beschikken, is er elke week genoeg te lachen. Sinds kort vind je de afleveringen van de Zelfspodcast op de Podimo-app. Uiteraard vind je ook diverse afleveringen op Spotify.

5. Jong Beleggen, de podcast

Om veilig en verantwoord te leren beleggen is Jong Beleggen, de podcast een absolute luistertip. Deze podcast tip leert je om als beginner met beleid te beleggen. De hosts van Jong Beleggen, de podcast zijn Milou Brand en Pim Verlaan die de nodige ervaring hebben met beleggen. In de afleveringen neemt het duo, soms met een deskundige, je mee in hun ervaringen en welke risico’s zij daarvoor namen. Met meer dan honderd afleveringen is er met Jong Beleggen, de podcast voldoende leerstof voor een beginnende belegger.

6. Ruben Tijl Ruben - DÉ podcast

In Ruben Tijl Ruben - DÉ podcast nemen Ruben Nicolai, Tijl Beckand en Ruben van der Meer stuk voor stuk eigen verhalen uit verschillende categorieën mee. De drie vrienden gooien om en om een dobbelsteen, waarmee wordt bepaald welk verhaal op tafel gegooid moet worden. Zo vertelt Ruben Nicolai de ene week over zijn ervaringen met bijzondere Belgische plaatsnamen, terwijl hij de andere week een memorabel sportverhaal vertelt. Ruben Tijl Ruben - DÉ podcast gaat letterlijk iedere kant op. De enige zekerheid die je hebt met Nicolai, Beckand en Van der Meer is een flinke dosis humor.

7. F1 aan Tafel podcast

De F1 aan Tafel podcast is een wekelijkse aflevering van Grand Prix Radio. Elke maandag bespreekt Mattie Valk met (voormalig) coureurs, BN’ers en gasten met een passie voor de autosport het actuele racenieuws. Bij de F1 aan Tafel podcast geniet je daarnaast elke week van geweldige anekdotes uit de F1-wereld. De F1 aan Tafel podcast is speciaal voor de Formule 1-liefhebbers, die iedere week tijdens de races aan de televisie gekluisterd zitten.

8. Omdenken podcast

De Omdenken Podcast is bedacht door Berthold Gunster. Elke week gaat de host met gasten in gesprek over zijn of haar probleem. De onderwerpen variëren van faalangst tot een ontslag op het werk. In de Omdenken Podcast onderzoeken Berthold Gunster en de desbetreffende gast of ze het probleem kunnen laten verdwijnen. Een van de opties is omdenken, zoals de naam van de podcast al doet vermoeden. Iedere week verschijnt deze podcast tip weer op een van de populaire apps.

9. De Grote Podcastlas

Een van de andere podcast tips is De Grote Podcastlas. Iedere week bespreken Leon Boelens, Max Gerritsen en Hugo Noordman één land. De Grote Podcastlas is dan ook simpelweg een podcastversie van de atlas. Elke week is de grote vraag: ‘welk land ter wereld wordt nu weer besproken?’ Van Brazilië tot Micronesië, elk land is een kandidaat om besproken te worden. Ben jij die échte reisliefhebber? Dan is de Grote Podcastlas een van de beste podcast tips die we kunnen geven.

10. Hard Gras Podcast

In ons rijtje met podcast tips mag de Hard Gras podcast niet ontbreken. In deze voetbalpodcast bespreken Hugo Borst, Henk Spaan, Matthijs van Nieuwkerk en Frank van der Lende al het voetbal met de mooiste voetbalverhalen. In de Hard Gras Podcast wordt je iedere maandag in een klein uur volledig bijgepraat over de meest actuele nieuwtjes van het voetbalweekend.

Podcast luisteren

Er zijn allerlei populaire apps waar jij de 15 beste podcasts volgens MaxiAxi.com kunt luisteren. Over het algemeen staan de meeste podcasts op de volgende apps: Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Podbean of Podimo. Ga snel naar een van deze populaire apps en genieten maar!

Gerelateerde berichten
Het luisteren van een voetbalpodcast wordt steeds populairder. Voetbalfans zijn tegenwoordig wel even zoet met een weekend vol voetbalwedstrijden, maar voor mensen die er nog geen genoeg van krijgen, zijn er ook nog allerlei voetbalpodcasts. In dit blog zetten we de vijf bekendste voetbalpodcasts voor je op een rij, in willekeurige volgorde. #1 AD...
In deze blog leer je hoe je zelf een podcast kunt maken. We helpen je bij de voorbereidingen en geven talloze tips om een goede podcast te maken. Na het lezen van dit blog kun je direct en erg laagdrempelig van start met het maken van je eigen podcast. Hoe maak je een podcast? Volg ons stappenplan: Stap 1: Bedenk een onderwerp Als eerste stap ...
Chatten