In 7 stappen naar een geslaagde neon party

In 7 stappen naar een geslaagde neon party

Het organiseren van een neon party is tegenwoordig helemaal ‘hot’. In dit blog nemen we je stap voor stap mee, zodat je precies weet waar je aan moet denken bij het organiseren. Een neon party kun je overal organiseren of je nu een Sweet Sixteen feestje of een gezellige avond met je studentenvereniging hebt.

Wat is een neon party?

Een neon party is simpel gezegd een themafeest waarin alle kleding en decoratie fel oplichten door blacklights. Je eigen neon party organiseren is eenvoudig: zet de lichtschakelaar in je woonkamer uit, zet de blacklights aan en het feest kan beginnen!

Stap 1: Kies een donkere ruimte

In eerste instantie is het belangrijk om de juiste ruimte voor je neon party te kiezen. De ruimte hoeft niet aan veel voorwaarden te voldoen. Maak de ruimte zo donker mogelijk en zorg dat er geen licht van buiten naar binnen kan schijnen, dan komen de fluorescerende kleuren het meest tot hun recht. Is het moeilijk om de geschikte ruimte helemaal donker te maken? Geen probleem! Je kunt ook zwart plastic over je ramen plakken. Simpel toch?

Stap 2: Koop blacklight

Nu je weet in welke ruimte je jouw neon party wilt organiseren, is het goed om na te denken welke blacklights je nodig hebt. Blacklights zorgen ervoor dat alle UV gevoelige materialen en witte tinten in donkere ruimtes oplichten. Nu je weet welke ruimte je gaat omtoveren tot een neon party is het alleen nog de vraag welke blacklight het beste past.

Houd je jouw neon party in een kleine ruimte? Dan kan één UV bar al voldoende effect geven. Een UV bar heeft meerdere ledjes op een rij en zorgt dat een groot deel van je ruimte is voorzien van blacklight. Als je een feest houdt in een grote zaal raden we je aan om meerdere blacklights te plaatsen. Je wilt namelijk voorkomen dat er blindspots ontstaan, plekken die niet oplichten doordat er geen blacklight schijnt. Dit kun je oplossen door meerdere UV barren te plaatsen, maar dat kan ook door een combinatie van verschillende blacklights zoals een PAR spot en een UV bar.

Als je bijvoorbeeld een klein hoekje hebt waar ook licht moet komen, kan een UV PAR spot een goede oplossing zijn. Deze parren zijn gemakkelijk in een hoekje te plaatsen, waardoor ook die hoek van je neon party goed verlicht is.

Stap 3: Kies je decoratie uit

De derde stap bestaat uit het kiezen van verschillende producten die je zeker nodig hebt voor je neon party. Door uv-gevoelige of witte ballonnen, vlaggetjes of letters op te hangen door de hele ruimte en daar de blacklights op te laten schijnen, heb je al een goed begin voor je neon party. Daarnaast kun je ook neonkleurige kopjes, borden en servetten klaarzetten. Wanneer je de lichten op het serviesgoed laat schijnen lichten deze producten mooi op.

Om een nog mooier effect te creëren op je neon party kun je ook glow sticks door de hele ruimte plaatsen. Iedereen kent de mooie sfeerbeelden van een neon party waar mensen glow sticks als ketting of armband gebruiken, maar waarom kun je het niet gebruiken als decoratie? Hang ze aan je deuren, leg ze op het aanrecht of op tafel en de glow sticks geven een prachtig kleurrijk effect.

Je kunt glow sticks echter ook in de ballonnen of plastic letters doen waardoor ze mooi oplichten. Om nog meer neon effect te creëren kun je ook vazen en potten in allerlei neon kleuren verven. Hierdoor heb je allerlei fluorescerende materialen door de hele ruimte die samen voor een prachtig effect zorgen.

Stap 4: Bedenk tips voor de dresscode

Naast decoratie, de ruimte en verlichting is de kleding van je gasten erg belangrijk. Het is daarom goed om na te denken over de dresscode die je jouw gasten meegeeft. Het is algemeen wel bekend dat fluorescerende en witte kleding zoals een overhemd, broek en stropdas al een mooi effect geven.

Om de sfeer echter niet helemaal af te laten hangen van je gasten hebben we nog een handige tip voor jou als organisator. Creëer een plekje op je neon party voor je gasten zodat ze zichzelf kunnen voorzien van leuke patroontjes en tattoos met bodypaint. Bodypaint zorgt net voor de finishing touch bij de dresscode van je gasten.

Met fluorescerende of witte kleding, neon brillen, glow sticks en bodypaint zijn je gasten helemaal klaar voor een te gekke neon party!

Stap 5: Kies je speakers

Uiteraard is een blacklight party zonder muziek geen echt feest. Om iedereen lekker te laten dansen op de beste hits is het daarom goed om speakers te hebben. Wij zetten een aantal verschillende soorten speakers voor je op een rijtje zodat je zeker weet dat jouw neon party meer dan geslaagd is!

  • Party speaker: Zoals de naam al doet vermoeden is een party speaker het meest geschikt als speaker voor een blacklight party. Een party speaker is gemakkelijk te bedienen, geeft vaak automatisch lichteffecten en wordt bijna altijd geleverd met microfoons waardoor je gasten lekker mee kunnen zingen met hun favoriete nummers.
  • Mobiele geluidsinstallatie: Wil jij eenvoudig je speakers van de ene kamer naar de andere kamer kunnen verplaatsen? Dan is een mobiele geluidsinstallatie een goede keuze. Deze speakers hebben standaard een accu ingebouwd waardoor je ze overal kunt gebruiken zonder een stopcontact in de buurt nodig te hebben.
  • Complete geluidsinstallatie: Een complete geluidsinstallatie is samengesteld door onze productspecialisten en is dan ook helemaal op elkaar afgestemd. Met een grote complete geluidsinstallatie kun jij zeker een knallende blacklight party geven, terwijl de kleinere varianten al perfect kunnen zijn voor een kleiner huisfeestje.

Stap 6: Organiseer spelletjes en activiteiten

Om je feest nog iets unieker te maken raden we je aan om een aantal spelletjes en activiteiten voor te bereiden. Voorbeelden van zulke spelletjes en activiteiten zijn: het kapotslaan van een fluorescerende piñata of bierpong met fluorescerende bekers. Door deze spelletjes hebben je gasten iets om zich te vermaken en heb je weer net een beetje extra sfeer! Win-win dus.

Stap 7: Zorg voor fluorescerende drankjes en hapjes

Een andere tip is het samenstellen van een menukaart met allerlei fluorescerende drankjes en hapjes, die oplichten dankzij de blacklights. Denk bijvoorbeeld aan witte cupcakes of taart met allerlei fluorescerende decoratie, zoals sterren en manen. Of wat dacht je van witte tonic? Een menu met fluorescerende hapjes en drankjes geeft net die finishing touch aan je neon party!

Extra tip

Een ding is zeker: wanneer je de stappen in deze blog doorloopt, creatief bent met de blacklights en zorgt voor leuke decoratie wordt het een spectaculaire neon party! We hebben nog wel een laatste tip voor je. Hoewel blacklights een supermooi effect geven is het wel verstandig om nog wat extra ‘gewone’ lampen te hebben rondom deurposten en andere punten, zodat mensen niet struikelen.

Neon party organiseren?

Zoals je hebt kunnen lezen in dit blog zijn er oneindig veel mogelijkheden bij het organiseren van een neon party. De voorbeelden die we hebben gegeven zijn nog maar het topje van de ijsberg. Heb je dus nog meer vragen over het organiseren van zo’n neon party? Onze productspecialisten staan voor je klaar!

Gerelateerde producten

Chatten