Hardcore festivals 2023: een overzicht

Hardcore festivals 2023: een overzicht

Wil jij lekker hakken op hardcore festivals in 2023, maar weet je nog niet welke hardcore festivals 2023 je moet bezoeken? We zetten de beste hardcore festivals voor je op een rijtje, samengesteld door een echte hardcore liefhebber. Na het lezen van deze blog weet je in ieder geval zeker dat er genoeg hardcore festivals 2023 in jouw agenda geplaatst kunnen worden!

Onze selectie met hardcore festivals voor 2023:

Wij hebben onze aanbevolen hardcore festivals voor 2023 in chronologische volgorde gezet. Hierdoor is je festival agenda direct gevuld met behoorlijke beukers van hardcore festivals!

#1 Masters of Hardcore - 25 maart

Bij de Nederlandse hardcore-scene denk je natuurlijk aan Masters of Hardcore. Dit festival is zó gewild dat zelfs zonder een publiekelijke line-up alle kaarten al verkocht zijn. Bij de editie van Masters of Hardcore 2022 konden mensen urenlang genieten van zeven stages vol met top artiesten. Om er een paar te noemen: Paul Elstak, Sefa, Radical Redemption, Spitnoise, DRS, Miss K8 en natuurlijk de koning van hardcore, Angerfist. De afgelopen editie was het 25-jarige jubileum van Masters of Hardcore waar ruim 30.000 bezoekers naartoe kwamen. Dit maakt dat Masters of Hardcore het grootste indoor hardcore-event van de wereld is. Op 25 maart tussen 14:00 en 23:00 worden de Brabanthallen omgetoverd tot een fantastisch hardcore festival in 2023. 

#2 Thunderdome

Jaarlijks aan het eind van het jaar hakken zo’n vijftigduizend festivalgangers er helemaal op los op de Utrechtse jaarbeurs. Bij Thunderdome knallen de beste hardcore platen door de speakers. Wat Thunderdome ontzettend gaaf maakt, is dat je met zijn allen losgaat. Bij Thunderdome komt de hele “hardcore familie” samen. De hardcore, creaties, lichteffecten, stages en de internationale festivalgangers zorgen er mede voor dat dit hardcore festival 2023 een geweldige sfeer heeft. De festivalganger beleeft Thunderdome hierdoor als een echte oldschool gabber nacht. Dit maakt Thunderdome een van de beste hardcore festivals voor 2023.

Illustratieve foto van een van de beste hardcore festivals: Thunderdome

#3 Ground Zero Festival – 26 augustus

Altijd al een hele nacht willen losgaan op de dikste hardcore platen? Op Ground Zero Festival kun je letterlijk de hele nacht hakken en stampen op de dikste platen! Het recreatiepark Bussloo wordt omgetoverd tot een geweldig festivalterrein met de beste stages en lichteffecten. Honderd artiesten, verdeeld over acht stages, laten de 25.000 bezoekers de hele nacht tekeergaan. De hardcore galmt, in combinatie met vlammenwerpers, lasers en andere sfeercreaties, over het hele festivalterrein. Al deze factoren bij elkaar maken een geweldige indruk op de festivalbezoekers. Daarom valt Ground Zero Festival niet te missen bij de lijst van hardcore festivals 2023.

#4 Dominator Festival – 14 & 15 juli

Dominator trekt jaarlijks zo'n 50.000 gabbers naar Eersel om de zeven stages volledig op z’n kop te zetten. De grootste hardcore en hardstyle dj’s zijn aanwezig op Dominator en knallen hun hardcore hits over het festivalterrein. Dominator onderscheidt zich met de duur van het festival. Waar de meeste hardcore festivals gemiddeld één dag of nacht duurt, kun je bij Dominator maar liefst twee dagen genieten van de gaafste hardcore! Wat Dominator aantrekkelijk maakt, is de grootte van het festivalterrein. Want als jij dacht de enige te zijn die dit evenement helemaal te gek vindt, heb je het mis! Maar liefst 50.000 liefhebbers komen van heinde en verre naar dit gigantische hardcore festival 2023! 

#5 Snakepit - 4 november

Snakepit is een wat kleiner hardcore festival, maar een kleine zevenduizend bezoekers trekken toch jaarlijks in november naar Eindhoven. Snakepit is dan ook zeker het benoemen waard. Het hardcore festival heeft twee grandioze stages met de dikste hardcore nummers. De twintig artiesten spelen deze hardcore nummers af. De bass van bijvoorbeeld de nieuwste hardcore knalt door je hele lichaam! Maar vooral de creaties, indrukwekkende lichteffecten en bekende artiesten als D-Fence maken Snakepit een fantastisch hardcore festival! Je moet wel een van de gelukkige zijn om Snakepit te kunnen bezoeken, want er is vrijwel altijd meer belangstelling dan het aantal kaarten voor het hardcore festival. Dit maakt dat Snakepit niet mag ontbreken op de lijst van hardcore festivals 2023.

Illustratieve foto van hardcore festival Snakepit

#6 Resonate

Resonate is een van de weinige indoor hardcore festivals 2023. In de hal in Rosmalen hoor je niet alleen de bass, maar dankzij de enorme subwoofers voel je de geweldige bass ook nog eens! Waar indoor festivals vaak moeite hebben met het ventileren van het festivalterrein, is dat bij Resonate juist uitstekend geregeld. Er is voldoende ruimte op lekker los te gaan. Uiteraard komen ook de bekendste hardcore artiesten aan het einde van het jaar naar Rosmalen, waardoor het puur genieten is! Niet voor niets trekt Resonate ook veel buitenlandse hardcore liefhebbers vanuit heel Europa.

Overige hardcore festivals in 2023

Naast de benoemde hardcore festivals 2023 zijn er natuurlijk nog veel meer fantastische evenementen in 2023 die stuk voor stuk niet zullen tegenvallen. Om ook deze festivals in het zonnetje te zetten, hebben wij nog een paar extra hardcore festivals 2023 voor jou op een rijtje gezet.

Reverze – 4 maart

Voor de Nederlandse én Belgische hardcore fans, is een festival als Reverze natuurlijk onmisbaar in onze lijst met hardcore festivals 2023. Reverze is sinds 2004 op de festivalmarkt en heeft sindsdien 22 succesvolle evenementen achter de rug. Reverze biedt jaarlijks toegang voor meer dan 20.000 hardcore liefhebber en is daarmee ook een van de grootste indoorevenementen in de hardcore wereld. Tijdens Reverze 2022 konden duizenden hardcore fanaten samen genieten van grote artiesten als Da Tweekaz, Radical Redemption, KELTEK, Digital Punk en nog veel meer knotsgekke artiesten. De line-up van Reverze 2023 bestaat net als Reverze 2022 uit verbazingwekkende artiesten die het dak er van af blazen. Hierbij hebben we het over wereldnamen als Sound Rush, Sub Zero Project, Vertile, Dimitri K en Da Tweekaz.

Titanium – 13 mei

Publiek geniet van hardcore artiest tijdens Titanium

Heb jij op 13 mei tussen 13:00 - 23:00 nog niets gepland? Dan is een bezoek aan Titanium festival dé oplossing om de mogelijke verveling te doden. Dit festival wordt georganiseerd in Vianen, een stad in de provincie Utrecht. Bij de vorige editie hebben bezoekers van Titanium lopen hakken op optredens van Deadly Guns, Angerfist, Paul Elstak, Dimitri K en The Dark Horror. BKJN en Dance2Eden werken sinds 2018 samen en hebben voor een hoop spektakel gezorgd in de muziekwereld. Met een podium recht onder de tweede Rijksweg van Nederland heeft Titanium festival een van de meest unieke locaties gevonden voor een podium. Daarom is dit is een van de hardcore festivals in 2023 die jij niet mag missen!

Supremacy – 30 september

Voor echte hardcore-fans is de naam Supremacy allesbehalve onbekend. Dit festival, dat sinds 2014 wordt georganiseerd, keert op zaterdag 30 september weer terug in de Brabanthallen. Deze hallen bieden plaats voor zo’n 15.000 bezoekers, waar elke ticketbezitter kan genieten van de artiesten. De line-up van de komende editie is nog niet bekend, maar dat betekent niet dat er geen spektakel op de planning staat. Bij de editie van 2022 was de line-up gevuld met artiesten als Radical Redemption, Ncrypta, D-sturb, E-Force en Rejecta. Klinkt veelbelovend? Ga dan maar vast in de startblokken staan zodat jij je kaarten kan verzekeren voor dit waanzinnige hardcore festival in 2023!

Buitenlandse hardcore festivals

De Duitsers weten als geen ander hoe je hardcore festivals organiseert! Daarom benoemen we ook nog twee hardcore festivals uit Duitsland. 

#1 Syndicate Festival - 7 oktober

Syndicate Festival vindt ieder jaar in oktober plaats in de Westfalenhallen in Dortmund. In 2023 wordt het georganiseerd op zaterdag 7 oktober. Je kunt al genieten van dit geweldige hardcore festival als je net over de grens rijdt. Syndicate Festival heeft een geweldige line-up met grote artiesten namen, die voor maar liefst 20.000 festivalgangers de plaatjes door de hallen laten knallen.

Duitse hardcore festivals in 2023

#2 Army of Hardcore

Dit hardcore festival vindt plaats in Oberhausen. Tachtig artiesten zorgen ieder jaar voor een spectaculair einde van het jaar in de Turbinenhalle. Bezoekers kunnen genieten van zeven verschillende gebieden waar ze knallende hardcore mogen verwachten. De bekendste namen op het hardcore festival die bijna elkaar jaar terugkeren zijn Miss K8 en Dr. Peacock. Vooral de stages bij ‘Army of Hardcore’ maken veel indruk op festivalgangers. Bij dit hardcore festival doen ze er letterlijk alles aan om een spectaculaire sfeer te creëren, zo worden onder meer flitsende stroboscopen gecombineerd met de dikste hardcore. Al deze informatie maakt dat Army of Hardcore niet mag ontbreken in de lijst van hardcore festivals 2023.

Hardcore festival in 2023 bezoeken?

We hopen je voldoende te hebben geïnformeerd over welke hardcore festivals 2023 je kunt bezoeken in 2023. Na het lezen van dit blog weet je wat onze eigen hardcore-liefhebber fantastische hardcore festivals 2023 vindt. Om een nog beter beeld te krijgen van de hierboven genoemde festivals raden we je aan om ook aftermovies van de desbetreffende hardcore 2023 festivals te bekijken. 

Gerelateerde berichten
  1. Hoe tover je je tuin om tot festivalterrein? Hoe tover je je tuin om tot festivalterrein?
  2. Festival agenda 2023: 22x top festivals voor het komende jaar! Festival agenda 2023: 22x top festivals voor het komende jaar!
  3. Hardstyle festivals 2023: Dit zijn ze! Hardstyle festivals 2023: Dit zijn ze!
  4. Techno festivals 2023: hier moet je zijn dit jaar! Techno festivals 2023: hier moet je zijn dit jaar!
Chatten