DMX Lichteffecten, waar begin ik Rob?

DMX licht effecten en de besturing daarvan lonken al naar me sinds ik bij MaxiAxi werk. Wat is daar een boel mogelijk. Ik zie dat natuurlijk wel vaker op feestjes of in clubs, maar ik was me er nooit van bewust hoeveel voor positieve invloed een lichtshow heeft op sfeer en de beleving.

Rob! Ik ben zo ver. Het is tijd voor DMX, waar begin ik? 

Je bent hier in ieder geval aan het goede adres Rutger. Hoewel, je had ook gewoon op de website kunnen bestellen hoor ;) Eigenlijk is het simpel. DMX staat voor Digital MultipleXed, dat mag je meteen weer vergeten. Met DMX kan je licht en andere effecten bedienen. Dat bedienen doe je met een controller. Voor jou als beginner is een simpele controller voldoende. Je zal eerst moeten leren hoe het werkt, het gevoel krijgen en daarna kan je wel een stapje verder gaan. Met een DMX kabel sluit je een of het liefst meer effecten aan op de controller. Aanraders zijn bijvoorbeeld de 13-kanaals RGB LED DMX movinghead spot van BeamZ of de nieuwe Multi Acis III van BeamZ. Die laatste is een 3 in 1 effect met een stroboscoop, laser en een led lichteffect. Als je er nog een DMX rookmachine bij aansluit ben je echt wel de man en kan je de controller onder controle gaan krijgen. Ik ben nu al benieuwd naar je kunsten op de volgende MaxiAxi Vrijdagmiddagborrel!

Nou Rob, je zal versteld staan...