DJ controller... Rob, hoe werkt dat?

Posted on 26 januari 2015 door Rutger

Rob is bij MaxiAxi de audiotechnoloog bij uitstek. Al als jonge jongen was Rob druk met mixers, draaitafels en andere DJ spullen. Niet gek dat hij na jaren bij verschillende licht en geluid groothandels bij MaxiAxi is beland. In deze rubriek beantwoord Rob vragen van collega's, bekenden en... van jou! Kortom, heb jij een vraag voor Rob die je graag beantwoord ziet? Stuur hem dan een mail, wellicht zie je hem hier terug!

Hoe werkt een DJ Controller Rob?

Deze eerste keer beantwoordt Rob een vraag van collega Rutger, hij is nieuw bij MaxiAxi en leert graag.

 

Rob, ik zie hier van die gave DJ Controllers, hoe werken die dingen en wat kan ik daarmee?

Eigenlijk heel simpel Rutger, die controllers kan je zien als joystick voor je mp3 bestanden. Met een controller stuur je DJ Software zoals Virtual DJ of Mixvibes aan. Met deze software kan je mp3 bestanden mixen, waarbij de software de beats van de tracks al gelijk kan zetten. Eigenlijk is de DJ Controller de basis voor de hedendaagse DJ. Het is een mooie aanvulling voor die set Galax Monitor speakers die je al in je eerste week mee naar huis hebt genomen ;) Je sluit een controller gemakkelijk aan op je laptop of Macbook. De software wordt met de DJ Controller meegeleverd.

Heb je nog een tip Rob? Voor een fijne playlist op de vrijdagmiddagborrel?

Zeker! Ik begon met draaien in de periode dat Happy Hardcore je-van-het was... Dus om te beginnen een playlist waarin Charly Lownoise, Mental Theo en de Party Animals goed vertegenwoordigd zijn. We beginnen met mijn all time best 90'hitje; United van Prince Ital Joe en Marky Mark. Enjoy!