5 x voordelen van de internet radio tuner!

5 x voordelen van de internet radio tuner!

De internet radio tuner maakt het mogelijk om in de allerbeste kwaliteit radio te luisteren. Haperingen en storingen zijn verleden tijd dankzij de superstabiele verbinding van de internet radio tuner. In deze blog vertellen we je over de 5 grootste voordelen van de internet radio tuner.

1. Het gemak van een internet tuner

Met een internet tuner haal je écht een wereldontvanger in huis, die je via een netwerkkabel verbindt met het thuisnetwerk. Door je internet tuner te verbinden via je thuisnetwerk heb je keuze uit zo’n dertigduizend radiostations van over de hele wereld, waardoor je ook naar je favoriete radiostation uit Spanje of Engeland kunt luisteren.

Daarnaast heeft een internet radio tuner vrijwel altijd uitstekend ontvangst, zolang je ‘m verbonden hebt met de netwerkkabel. Doordat de internetverbindingen in Nederland tegenwoordig vrijwel altijd uiterst stabiel zijn, heeft je tuner nagenoeg altijd goede ontvangst. Een internet radio tuner is vooral in en rondom het huis of kantoor een ideale audio-oplossing, omdat je daar vaak de beste internetverbinding hebt.

Een bijkomend belangrijk voordeel van een internet radio tuner is dat je nooit meer last hebt van ruis of gekraak. Bij analoge radio geldt dat deze vorm van radio luisteren vrij gevoelig is voor storingen, waardoor je snel ruis of gekraak hoort. Dat is met een internet radio tuner verleden tijd, waardoor de audiokwaliteit uitmuntend is.

2. Veel afspeelmogelijkheden digitale radio ontvanger

Vanzelfsprekend kan je op je digitale radio ontvanger naar de vele internetradio zenders luisteren. Daarnaast bieden vrijwel alle modellen meerdere afspeelmogelijkheden. Daarbij kun je denken aan de mogelijkheid om met Bluetooth te verbinden, naar mp3-bestanden op USB-sticks te luisteren of zelfs cd’s af te spelen.

Uiteraard moeten er nog wel speakers of een geluidsinstallatie aangesloten worden op je digitale radio ontvanger. Een internet radio tuner is zowel op een versterker als op een actieve speaker aan te sluiten. Op je digitale radio ontvanger kies je wat je wil laten klinken, terwijl het geluid wordt afgespeeld op je speakers of geluidsinstallatie.

3. De internet radio tuner is toekomstproof

Zoals ook te lezen is in deze blog zal de huidige vorm van radio luisteren in de toekomst veranderen. Het is geen gekke gedachte dat de internet radio tuner de perfecte opvolger van de analoge radio is. Bovendien heeft dit apparaat een overvloed aan afspeelmogelijkheden zoals FM, DAB radio of Bluetooth. Daarom geldt het als een perfecte alles-in-één-oplossing. Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om je favoriete muziek door je hele huis te laten klinken.


Met een internet radio tuner weet jij in ieder geval zeker dat je nog heel wat jaren vooruit kunt. Internet radio is ondertussen niet meer de allernieuwste technologie, maar wel een van de technologieën die de komende jaren niet gemakkelijk zal verdwijnen. Door voor een internet radio tuner te kiezen kun jij nog heel lang naar jouw favoriete internetradio stations luisteren.

4. Upgrade voor je geluidsinstallatie

Met een internet radio tuner geef je gemakkelijk een upgrade aan je huidige geluidsinstallatie. Het aansluiten is vaak supersimpel, de meeste geluidsinstallaties beschikken namelijk wel over een RCA/tulp ingang. Je koppelt je speakers daardoor gemakkelijk met behulp van een tulp kabeltje. Je upgrade je geluidsinstallatie dus erg eenvoudig en zorgt daarmee dat je over enorm veel afspeelmogelijkheden beschikt. Zo wordt het natuurlijk mogelijk om naar de tienduizenden internetradio zenders te luisteren. Maar je beschikt bij de meeste modellen ook gelijk over opties zoals Bluetooth, DAB+ en wifi.

5. Wekker en sleeptimer

Alsof de bovenstaande voordelen nog niet genoeg zijn beschikken de meeste internet radio tuners ook nog over een wekkerfunctie en een sleeptimer. Door deze handige extra’s wordt het mogelijk om met behulp van je bestaande geluidsinstallatie gewekt te worden. Hou je er van om rustig in slaap te vallen met je favoriete radiostation of playlist op? Dan is de geïntegreerde sleeptimer ook een groot bijkomend voordeel. Je stelt gemakkelijk een tijd in waarop het apparaat zichzelf uit moet schakelen. Zo val je rustig in slaap zonder dat dat de muziek de hele nacht doorspeelt.

Internet radio tuner kopen?

Nu je de gemakken en voordelen van een internet radio tuner kent, kun je kijken naar je favoriete model. Heb je toch nog vragen over de verschillende modellen? Stel gerust je vragen aan onze productspecialisten. Zij helpen je graag verder met het kiezen van de juiste internet radio tuner!

Gerelateerde berichten
  1. Het verschil tussen een DAB receiver en een DAB tuner Het verschil tussen een DAB receiver en een DAB tuner
  2. Wat is de beste DAB+ radio in 2023? Wat is de beste DAB+ radio in 2023?
  3. Slechte ontvangst DAB? 5x tips om DAB ontvangst te verbeteren Slechte ontvangst DAB? 5x tips om DAB ontvangst te verbeteren

Gerelateerde producten

Chatten